Citat:
2.We have 3 kinds of base (E27 E14 G9) for the corn
light,Please leave us a message to tell the base ,
otherwise we will send E27 to you.
Nazadnje urejeno:
Citat:
2.We have 3 kinds of base (E27 E14 G9) for the corn
light,Please leave us a message to tell the base ,
otherwise we will send E27 to you.
Citat:
Uporabnik nik88 pravi:
tole je ful kul, ampak le če imaš prostor med žarnicami in hlajenje na dolgi rok , ponavadi je ok.
Zna pa biti problem prostor,prevodnost, ali pa da skupno grlo je tanko, torej slabše prevodno, pa se pregreva.
Predvidevam, da je večina teh žarnic s Kitajske, torej je ebay ali aliexpress najcenejši. klik -> aliexpress
res močno hlajenje rabiš za ledice...Citat:
Uporabnik nik88 pravi:
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
V dolocenih primerih ne mores podvojiti, ker ni mozno.
Kjer je volja, tam je pot
En luster sem menjal, v drugega pa dal tole:
tole je ful kul, ampak le če imaš prostor med žarnicami in hlajenje na dolgi rok , ponavadi je ok.
Zna pa biti problem prostor,prevodnost, ali pa da skupno grlo je tanko, torej slabše prevodno, pa se pregreva.
Predvidevam, da je večina teh žarnic s Kitajske, torej je ebay ali aliexpress najcenejši. klik -> aliexpress
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Močnejše kot za navadne žarnice, če smo že pri tem
to mi pa malo obrazložiCitat:
Uporabnik jest5 pravi:
načeloma res ne... ampak včasih se vseeno pregrejejo.Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Klasične žarnice hlajenja sploh ne potrebujejo(govorimo o dodatnem hlajenju), tako da nima smisla govoriti o moči le tega
LEDice morajo ostati pod 100 stopinj(125stopinj na pn spoju), če želiš, da delujejo zadovoljivo dolgo. Enako velja za driver. Poleg tega vsaka stopinja več pomeni manjšo svetilnost, torej je tvoja želja imeti čim hladnejše LEDice.Citat:
Uporabnik skala pravi:
to mi pa malo obrazložiCitat:
Uporabnik jest5 pravi:
Hmmm ena 10W LEDica brez hlajenja pregori v približno 2sCitat:
Uporabnik skala pravi:
in če se navadna žarnica ki ima tam 4-6x več W lahko ohlaja bo tudi ledica zmogla brez hlajenja.
ja ampak 100W ledica je kot 500W reflekor. ta ma pa že posebno izdelavo da se ne pregerjeCitat:
Uporabnik jest5 pravi:
Hmmm ena 10W LEDica brez hlajenja pregori v približno 2sCitat:
Uporabnik skala pravi:
in če se navadna žarnica ki ima tam 4-6x več W lahko ohlaja bo tudi ledica zmogla brez hlajenja.V 0,5s pa se že poškoduje in ji pade svetilnost
Primerček:
100W obična žarnica se prav lepo hladi s sevanjem in malo konvekcije zraka ob steklu.
100W LEDica pa potrebuje aktivno hlajenje(v mojem primeru procesorski hladilnik), drugače crkne v par s.