LED E27 10+w

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Kot so ti že predlagali "corn" varianta. Priporočam take z "mlečnim" pokrovčkom LEDic, da ne zaslepi preveč.
Zadnje čase kupujem samo tiste z čipi 5730 ali 5630
wink-1.gif

poišči na Ebayu ali Alliyu " e27 5730 corn " - pa ne pretiravaj z wati.
10W LED je primerljiva z 60-75W navadno žarnico.
Tudi na barvo bodi pozoren.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Rabim cez 100w oz drugace 1200 in vec lumnov.

A ni tko da ikea crkuje?

Uporabi dve žarnici pa je problem rešen. Jaz imam povsod 2x Ikea 1000 lm, ker ena je premalo svetila.

nik88

Pripravnik
28. maj 2015
231
0
16
Pa pazi ko naročaš da naročiš ustrezno barvo žarnice, tista ki ti bolj paše v ambient, ali pa prijetnejša za oči. Za doma je ponavadi rumeni spekter svetlobe, za pisarne in obrate pa hladna-modra svetloba. Enkrat sem naročeval, so bile na sliki hladno modre, dobil sem pa rumene, ker nisem ustrezno sporočil kitajcu.
frown-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Crkujejo vse. Samo ene prej kot druge
evil.gif

E27 podnožje(ostala so še slabša) pač ni za močne LEDice in trpi hlajenje. Namenske LED luči so pa praktično večne, če se ne špara preveč pri izdelavi.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.741
6.636
113
jaz sem jih dal tam kjer se karnaprej prižiga pa ugaša: wc, kopalnica, hodnik itd.

običajne "varčne" imajo v takih pogojih zelo kratko dobo, za led bom pa še videl

sicer imam v nočnih lučkah že par let ene švoh e14 kitajce, pa kar delajo...

nik88

Pripravnik
28. maj 2015
231
0
16
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
jaz sem jih dal tam kjer se karnaprej prižiga pa ugaša: wc, kopalnica, hodnik itd.

običajne "varčne" imajo v takih pogojih zelo kratko dobo, za led bom pa še videl

sicer imam v nočnih lučkah že par let ene švoh e14 kitajce, pa kar delajo...

Jaz sem jih pred časom naročil prek neta 10 komadov. Danes, po skoraj treh letih mi je v tem času ena čisto crknila, na eni par ledik ne sveti, na eni pa se je pokrov odprl za milimeter ali dva (verjetno od toplote). Ostalih sedem je takšnih kot prvi dan, zaenkrat sem zadovoljen, sploh zaradi cene
cheer.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
V dolocenih primerih ne mores podvojiti, ker ni mozno.

Kjer je volja, tam je pot
wink-1.gif

En luster sem menjal, v drugega pa dal tole:
31PKItPzksL._SX342_.jpg

nik88

Pripravnik
28. maj 2015
231
0
16
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
V dolocenih primerih ne mores podvojiti, ker ni mozno.

Kjer je volja, tam je pot
wink-1.gif

En luster sem menjal, v drugega pa dal tole:
31PKItPzksL._SX342_.jpg

tole je ful kul, ampak le če imaš prostor med žarnicami in hlajenje na dolgi rok , ponavadi je ok.

Zna pa biti problem prostor,prevodnost, ali pa da skupno grlo je tanko, torej slabše prevodno, pa se pregreva.

Predvidevam, da je večina teh žarnic s Kitajske, torej je ebay ali aliexpress najcenejši. klik -> aliexpress
cheer.gif