Leče

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.235
113
aja tisti pregled ti misliš
tongue-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Če si do sedaj vse "opravke" v življenju opravila brez leč, boš pa še tega.

Nima smisla hitet. Diptrija naj bo natančno in pravilno izmerjena.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Si lahko sposodim temo?
sprasujem se.gif

Včeraj sem bil pri okulistu in potožil, kot da imam včasih šajtrgo mivke v očeh.
crazy1.gif

Rekel, da naj kupim kapljice in jih 2x dnevno kanem v oči. To sem naredil včeraj in danes zjutraj,
sedaj pa se mi zdi, da imam oči še bolj suhe in razdražene kot pa prej...
rolleyes-1.gif

Je to normalno? Se bo stanje kao izboljšalo po nekaj dnevih?
confused-1.gif

Kaplice pa so takšne:

new-2.jpg

Malo mi je čudno, ker so kapljice za leče jst pa nosim očala...
17758-icon_confused.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

A se je ta občutek pojavil kar naenkrat ali postopoma?

Lahko imaš malo popraskano roženico. To bi moralo miniti v parih dnevih. Ne se izpostavljat po nepotrebnem suhemu zraku (klime, ventilacija v avtomobilu) in zunaj nosi sončna očala (če bo nehalo deževat
evil.gif
).

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Jaz imam z Mestno optiko slabe izkušnje. Na prvi pregled za leče sem šla k njim (predvsem zato, ker si hitro na vrsti). Takrat je bil ravno en dohar... polom...
uf-1.gif
)
OK, mi ji uspe nekak not spravit, dohtar pa: "ok, to je to. Lahko greš." Jaz pa
13.gif

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Pregled za lece sem imel v ZD na Metelkovi. Cena je bla 35€ (pregled, par lec + tamala tekocina). Od takrat, ko sem se narocil pa do pregleda je trajalo cca en teden.
Najprej mi je sestra dala lece not pa ven, pokazala kako se ocistijo, potem sem jih parkrat se sam. Potem me je pa se dohtar pogledal pa sem bil fraj.
Sledil je en teden postopnega uvajanja (prvi dan 1 uro, naslednjega 2...) in nato ponovni pregled.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik Chipmunk pravi:
Jaz imam z Mestno optiko slabe izkušnje. Na prvi pregled za leče sem šla k njim (predvsem zato, ker si hitro na vrsti). Takrat je bil ravno en dohar... polom...
uf-1.gif
)
OK, mi ji uspe nekak not spravit, dohtar pa: "ok, to je to. Lahko greš." Jaz pa
13.gif

Očitno, da se niso spremenili. Jaz sem sicer imela eno žensko in asistentko, vendar ni bilo neke panike, se je pa videlo, da se jim grozno mudi. Niso mi pa dali podatkov krivine, ker naj bi se v ponedeljek vrnila. Zato sem danes klicala (ne bom imela časa ta teden za še en obisk) in mi je bitje reklo, da mi je podatke dalo, jaz sem ji pa lepo povedala, da nisem nič dobila. Potem je rekla, da moram priti osebno tja, da bodo takrat poiskali mojo kartoteko. Sem se zahvalila, jutri se bom pa oglasila v svoji največji prijaznosti. Če ne bi imela 3 minute do njih bi se razbesnela že po telefonu. V glavnem, tja ne hodit.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Vidš ženšče, k hodiš na vrat na nos.
grin1.gif

Sem priporočal preverjenega optika.
smile-1.gif

PS: Tudi tista optika nasproti tivolija (čez zaloško) lahko pohvalim. Strokovno, profesionalno delo. So mi pa bili vseeno bolj všeč pod bežigrajsko pasažo..

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Morda. Če bi se mi poklopilo z dnem, ko mi zmanjka zaloge leč.
smile-1.gif

V praksi je tako, da grem na pregled ko nosim v očeh zadnji par leč... Če se mi je slučajno povečala dioptrija, da potem kupim prave leče...in ne prešvoh.

Tistih 30 EUR na leto, leto in pol, bom pa že preživel. konec koncev, se gre za oči.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Samo a ni preko napotnice možen brezplačen pregled samo za očala, pregled za leče v vsakem primeru plačaš. Vsaj tako je bilo meni razloženo s strani osebnega zdravnika.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Citat:
Uporabnik Axi pravi:
Samo a ni preko napotnice možen brezplačen pregled samo za očala, pregled za leče v vsakem primeru plačaš. Vsaj tako je bilo meni razloženo s strani osebnega zdravnika.
Točno tako.
zmaga.gif

Ericssony

Pripravnik
2. sep 2007
210
0
16
Jaz grem vsakih 6 mesecev na pregled: se naročim, grem na pregled in to je to. Brez napotnice brez česarkoli.
Ne plačam čisto nič - nada.
Razen, če plača to zavarovalnica...