LCD TV

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Uporabnik 01481 pravi:
Potem ostane samo še serija 9, ki ima oboje, a je cenovno neprivlačna, zaradi parih ledic na hrbtišču res ne bom toliko več plačeval.

zdaj ko sem že imel Ambilight, drugega več nočem, zato kupil serijo 9.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
meni je tudi ambilight bomba. je res nekaj čisto drugega ko narediš temo, ambilight, fullhd film, pa 5.1 zvok na glas
cheer.gif

TheAnswer

Dvojček št. 1
7. avg 2007
3.732
0
36
40
Berem malo tole temo in ugotavljam da je govora večalimanj samo o "tavelkih" lcd -jih.

No jst razmišljam o menjavi zdajšnje televizije za en lcd, samo pri meni ne pridev v poštev lcd pretirano velike dimenzije.

Tam nekje 19" bi bil kar prava rešitev.

Razdalja na kateri bi gledat tv je okoli 2,5 m in večjega res ne potrebujem.

Kaj priporočate kot nek pravi kompromis med kvaliteto in ceno.

Majo vsi lcd -ji možnost stenske montaže ?

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
meni je tudi ambilight bomba. je res nekaj čisto drugega ko narediš temo, ambilight, fullhd film, pa 5.1 zvok na glas
cheer.gif

Kako en meter porkaduš. Kolk stran od stene ga pa maš? Jst ga bom imel na steni in kolikor sem gledu je osvetlitev v takem primeru cca 30cm. Zato sem si dal lukne za zvočnike cca 40cm stran od tvja. Joj, če sm ga usral.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
jaz imam 20' v spalnici na 2,5m in je čisto ok. ta sicer ni imel možnosti stenske montaže, ampak sem ga vseeno nekak spravil na steno z malo improvizacije. par postov nazaj sem spraševal za male lcd, imaš 2 linka zraven za 2 mala primerka.

TheAnswer

Dvojček št. 1
7. avg 2007
3.732
0
36
40
Hvala, sem par dni nazaj prebral celo temo, samo takrat res še ni bilo tvojega sporočila.

Nekaj takega kot si ti gledal imam tudi jaz v mislih.

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
jaz imam 20' v spalnici na 2,5m in je čisto ok. ta sicer ni imel možnosti stenske montaže, ampak sem ga vseeno nekak spravil na steno z malo improvizacije. par postov nazaj sem spraševal za male lcd, imaš 2 linka zraven za 2 mala primerka.

Kateri nima opcije stenske montaže?
confused-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
moj 4 leta star philips. nobenih lukenj nima, da bi lahko kaj gor prišraufal. Edino kaj ima je ko neke vrste ročaj, ki štrli pravokotno ven. No sem poknil na steno U profil in ga lepo obesil za tisti ročaj
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

unknown_user

Pripravnik
3. sep 2007
236
1
16
No prebral sem cel thread in priznam, da sem malo zmeden..Torej kupujem televizor
evil.gif
Naj si bo to plazma ali LCD mi je pač vseeno..
Najprej nekaj podatkov, kje bo zadeva stala...Torej dnevna, precej svetla, ker je na sončni strani, oddaljenost cca 3.5m.
Verjetno 46col, čeprav sedaj gledamo 80cm CRT televizor.Zadeva bo stala na podstavku na centralni omarici odmaknjena od stene 30cm, torej amblight ja ali ne...
Zdi se mi, da ambligh pride v poštev, samo če je tv fiksiran na steno.Glede na to, da gledam TV najraje v temi, ne vem, kako se bi počutil, če bi mi okoli TVja nekaj svetilo..
Cena do 1500€
Gledam predvsem poročila, GP, skratka kar pride iz analognega signala (Turnšek Celje)
No glede na to, da je ratala poplava HD torrentov bom verjetno tudi HD kvaltiteto preizkusil.
PS3, BLUERAY ipd ne poznam in se nimam časa s tem zajbavt
smile-1.gif

V hiši imamo tudi take, katerim tuji jeziki delajo preglavice, zato bi blo dobro, da bi bil kakšen SLO meni..
Ne bom pa se branil priboljskov kot so HDMI, DVI, in pa dobrega daljinca
cool-1.gif

Torej overall...
Pripravljen sem dat do 1.5 k € za 46 col, da bom lahko gledal 90% analogni signal..Filme iz POPtvja in še to v svetli dnevni.
bonk.gif

Nekako mi je všeč Panasonic ali pa Pioneer, vendar so baje plazme od teh proizvajalcev boljše kot pa LCDji..LCDji pa so baje boljši za svetlejše prostore kot pa plazme.., zato verjetno plasma ne pride v poštev?

Malo sem zatežil, mislim, da sem posredoval dovolj podatkov, da mi boste lahko nekako filtrirali te, ki res dejansko pridejo v poštev
smirk-1.gif

Hvala!

Tole mi je vsec?
klik

Nazadnje urejeno:

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Ravno obratno, plazme so boljše za svetlejše prostore. Tudi pri stari analogni sliki se bolje izkažejo. Kar je pri njih slabo je, poraba električne energije in toplotna disipacija. Prvo se pozna na računih za štrom, drugo pa na zastojn savni poleti, ko dodatni 200 W grelec ni ravno fajn imet, razen če imaš, ali si nabaviš klimo, kar pa bo še dodaten udarec na elektro račun.

Ogo

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Sem imel takšen TV doma, TV je ok, slika lepa tudi na SD signalu. Imel problem s komunikatorjem zato zamenjal za 9603. Ko sem punci povedal, da menjujem TV mi je rekla samo, da brez Ambilighta ne sem bit.
Sam jo imam na stojalu in ne na steni, pa zadeva rula
aplauz.gif
, TV ima SLO meni.

Ko boš pa probal Ambilight, si pa zmagal
cheer.gif

unknown_user

Pripravnik
3. sep 2007
236
1
16
Citat:
Uporabnik sole pravi:
Sem imel takšen TV doma, TV je ok, slika lepa tudi na SD signalu. Imel problem s komunikatorjem zato zamenjal za 9603. Ko sem punci povedal, da menjujem TV mi je rekla samo, da brez Ambilighta ne sem bit.
aplauz.gif
, TV ima SLO meni.

cheer.gif

Kako se obnese v bolj svetlem prostoru..Pri meni sonce zjutraj kar direktno v dnevno "šajna"..In imam na CRT zaslonu kar probleme z vidljivostjo...Kaj pa je bilo narobe z komunikatorjem, kakšna serijska napaka?

unknown_user

Pripravnik
3. sep 2007
236
1
16
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Ravno obratno, plazme so boljše za svetlejše prostore. Tudi pri stari analogni sliki se bolje izkažejo. Kar je pri njih slabo je, poraba električne energije in toplotna disipacija. Prvo se pozna na računih za štrom, drugo pa na zastojn savni poleti, ko dodatni 200 W grelec ni ravno fajn imet, razen če imaš, ali si nabaviš klimo, kar pa bo še dodaten udarec na elektro račun.

Ogo

Hm..potem sem pa jaz zamešal..No in kateri plasma TV se splača pogledat, če gledam po mojih kriterijih...?Bolje rečeno, kateri ustreza mojim kriterijem?Se res plazme toliko bolj obnesejo v svetlih prostorih napram LCDjem?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Če si prebral celo temo pol si prebral, da je LCD bolj primeren za svetle prostore, plazme imajo šele novejše malce močnejše antiglare premaze.

Kupi en LCD, sony al pa Philips.

Drugače sem pa pristaš plazm all the way.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
če gledaš večinoma v temi, potem je ambilight prava stvar za to
wink-1.gif

če pa imaš v planu pc gor priklapljat in laufat 1080p, pa se hudičevo dobro pozanimaj kako prebavlja pc 1080p signal. Moj supa dupa uber ales philips fullhd ga namreč ne zna najboljše
10.gif

unknown_user

Pripravnik
3. sep 2007
236
1
16
Vidiš, pol si pa spet v temi..Ko že misliš, da si končno našel best buy, ugotoviš, da si v zmoti..
stupid-1.gif

Kako se obnesejo pa kakšni Pioneer, al pa Panasonic LCDji?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik unknown_user pravi:
Vidiš, pol si pa spet v temi..Ko že misliš, da si končno našel best buy, ugotoviš, da si v zmoti..
stupid-1.gif

Kako se obnesejo pa kakšni Pioneer, al pa Panasonic LCDji?

Pioneer lcdje sem videl že na ene par sejmih ( v trgovinah jih skoraj ne vidiš) in niso slabi. Poudarek na niso slabi, ker enostavno niso bogvekaj, še posebej za svojo ceno. Njihove Plazme KURO serije so pa....
roza.gif
.
Enako s Panasonicom, LCDji zlata sredina, Plasme za svoj denar več kot odlične....vendar še vendno ni to to....:)

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Uporabnik unknown_user pravi:
Citat:
Uporabnik sole pravi:
aplauz.gif
, TV ima SLO meni.

cheer.gif

Kako se obnese v bolj svetlem prostoru..Pri meni sonce zjutraj kar direktno v dnevno "šajna"..In imam na CRT zaslonu kar probleme z vidljivostjo...Kaj pa je bilo narobe z komunikatorjem, kakšna serijska napaka?

V svetlem prostoru se vidi ok, svtloba se od panela ne odbija kot pri kakih Samsungih.
Toni napaka komunikatrorja, so pač "nekompatibilni"
cool-1.gif

Samo ledico na komunikatorju zalepiš pa je ok.
stupid-1.gif