Jaz imam tudi Lastovko. Kot ostalim razen ob nevihtah in snegu deluje brezhibno. Sem pa nekaj nazaj spraševal če je mogoče kartico klonirati (mularija mi jo je 1x iztaknila in sem jo iskal 2 dni), pa so me napadli da hočem piratizirati in podobno. Svetujem da jo zalimaš s selotejpom v dekoder če imaš mularijo
. Glede možnosti kopije/klona kartice pa mi itak ni znal nihče nič povedati. Seveda pa drži da bi še en dekoder in klonirana kartica lahko pomenil gledanje na dveh televizijah (četudi sem osebno mnenja da bi proti plačilu signala smel gledati tv na 100 televizijah če bi hotel - konec koncev to ne vpliva na signal ponudnika). Torej 2 TV-ja pomenita dve kartici in dva dekoderja.
Druga stvar: sem spraševal če bo kdaj kaj z digitalnim signalom (sedaj je zadeva absurdna: na didgitalno plazmo peljem analogni signal po scartu in ga tv pretvarja nazaj v digitalni signal - sem mislil da obstaja kak dekoder ki bi digitalni sprejem ohranil digitalen in npr. poslal po hdmi-ju digitalni signal do plazme, ampak LastovkaTV je baje "v koraku s časom"). Skratka tema če mene vprašaš.
Tretja stvar: baje nekaj razvijajo tehnologijo Aire za internet, ampak o tem ne duha ne sluha. Če kdo ve kako se prijaviti za "testnega" uporabnika lahko tudi na privat. Obljubljajo pa že dobro leto to zadevo.
Aja, na dekoder (digitalni, neka firma Khan) lahko priključiš še en talarček (jaz imam tako) za brezplačne Astra programe - to je kul, jaz sem jim rekel naj napeljejo ker sem imel drug talar že od prej gor (ampak roko na srce nisem gledal vseh programov s tega talarja 10 minut v dveh letih).
Glede programske sheme: osnovna shema je čisto ok.
Jaz sem vzel Lastovko ker drugega nisem imel na voljo (in še sedaj nimam). Sicer za TotalTV nisem gledal, ampak mogoče glej v tej smeri da si znižaš stroške (najbolje/najceneje je torej vse od enega). Jaz sem itak hotel preko ADSLa imeti triple play (tv, internet, telefon), ampak sem predaleč od centrale in mi TV-ja ne omogočajo. Zato sedaj sprašujem če je mogoče da bi skinil telefon in adsl in imel tako tv kot internet preko lastovke (sedaj plačam posebej lastovko, posebej rtv, posebej telefon in adsl) - verjemi da je to najdražje, vse skupaj pa so ekvivalenti (program gora ali dol, megabit gor ali dol).
Upam da ti bo opis kaj pomagal.