Lastovka TV

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
455
31
28
Živjo! Zdaj imajo posebno akcijo lastovka tv za 120 evrov do konca julija in me zanimajo vaša mnenja za in proti, naj pa povem še da nimam možnosti za kakršnokoli drugo obliko tv sprejema razen antenskega seveda
tongue-1.gif

Kar pogumno
smile-1.gif

LP

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Če res nimaš druge opcije, je vsekakor boljša izbira kot pa antenski sprejem
smile-1.gif
Mi mamo doma lastovko pa dela kar dobro. Problem je edino med nevihtam, močnim padavinam... skratka kadarkoli, ko je prekinjena vidna linija do krvavca. Sicer ti pa kot alternativa ostaja še "Total TV", kjer preko satelita sprejemaš kanale:
http://www.totaltv.tv/cms/view.php?id=2

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
455
31
28
Aha, nisem še nikoli zasledil tega total tv. Bom se še mal pozanimal! Kako da si se ti odločil za lastovko in ne za total tv? Ima še kdo kakšne izkušnje s total tv oziroma lastovko oziroma primerjavo med njima?

LP

vejca

Pripravnik
Total tv imamo mi že od lanskega novenbra, obstaja pa že dlje časa. Živimo na takem območju kjer ne dobimo signala z navadno anteno, lastovka pa tudi ne pride v poštev, niti ne moremo imeti internetne tv niti kabelske nimamo. Zato smo zelo zuadovoljni s Totalom. moje izkušnje so zelo dobre, je pa res da za kratek čas zgine signal ob kakem hujšem neurju oz. nevihti

Fly

Guru
21. jul 2007
2.638
506
113
Ker je že ravno govor o lastovki...

mogoče kdo ve, če ima namen v bližnji prihodnosti ponuditi tudi kakšen HD program? Verjetno bo potrebno zamenjati njihov receiver (škatla z dalincem), saj nima hd priključka. Bomo morali sami to kupiti?

Ali trenutna tehnologija sploh omogoča prenos hd vsebin po njihovem sistemu v primeru, da bi imel ustrezno škatlo?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Sem jim pred cca. pol leta poslal mail s tem vprašanjem pa niso nič konkretnega odgovorili. Mislim, da v bližnji prihodnosti ne bo nič novega na tem področju. Ko pa bo (če bo), bo pa 100% potreben nov receiver, ki ga boš seveda moral sam plačati ali pa podpisati pogodbo za XY mesecev.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Evo.... sem poiskal email....

Pozdravljeni,

Ljubljanski kabel sledi razvoju na trgu telekomunikacijskih storitev. O vseh morebitnih novostih Vas bomo pravočasno obvestili.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.638
506
113
No ja upam da bo kaj iz tega, čeprav res verjetno še ne kmalu. Sem malo upal na letos, ker bo tudi rtv slovenija preizkusno prenašala OI v hd signalu.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.251
327
83
Jaz imam tudi Lastovko. Kot ostalim razen ob nevihtah in snegu deluje brezhibno. Sem pa nekaj nazaj spraševal če je mogoče kartico klonirati (mularija mi jo je 1x iztaknila in sem jo iskal 2 dni), pa so me napadli da hočem piratizirati in podobno. Svetujem da jo zalimaš s selotejpom v dekoder če imaš mularijo:). Glede možnosti kopije/klona kartice pa mi itak ni znal nihče nič povedati. Seveda pa drži da bi še en dekoder in klonirana kartica lahko pomenil gledanje na dveh televizijah (četudi sem osebno mnenja da bi proti plačilu signala smel gledati tv na 100 televizijah če bi hotel - konec koncev to ne vpliva na signal ponudnika). Torej 2 TV-ja pomenita dve kartici in dva dekoderja.
Druga stvar: sem spraševal če bo kdaj kaj z digitalnim signalom (sedaj je zadeva absurdna: na didgitalno plazmo peljem analogni signal po scartu in ga tv pretvarja nazaj v digitalni signal - sem mislil da obstaja kak dekoder ki bi digitalni sprejem ohranil digitalen in npr. poslal po hdmi-ju digitalni signal do plazme, ampak LastovkaTV je baje "v koraku s časom"). Skratka tema če mene vprašaš.
Tretja stvar: baje nekaj razvijajo tehnologijo Aire za internet, ampak o tem ne duha ne sluha. Če kdo ve kako se prijaviti za "testnega" uporabnika lahko tudi na privat. Obljubljajo pa že dobro leto to zadevo.
Aja, na dekoder (digitalni, neka firma Khan) lahko priključiš še en talarček (jaz imam tako) za brezplačne Astra programe - to je kul, jaz sem jim rekel naj napeljejo ker sem imel drug talar že od prej gor (ampak roko na srce nisem gledal vseh programov s tega talarja 10 minut v dveh letih).
Glede programske sheme: osnovna shema je čisto ok.
Jaz sem vzel Lastovko ker drugega nisem imel na voljo (in še sedaj nimam). Sicer za TotalTV nisem gledal, ampak mogoče glej v tej smeri da si znižaš stroške (najbolje/najceneje je torej vse od enega). Jaz sem itak hotel preko ADSLa imeti triple play (tv, internet, telefon), ampak sem predaleč od centrale in mi TV-ja ne omogočajo. Zato sedaj sprašujem če je mogoče da bi skinil telefon in adsl in imel tako tv kot internet preko lastovke (sedaj plačam posebej lastovko, posebej rtv, posebej telefon in adsl) - verjemi da je to najdražje, vse skupaj pa so ekvivalenti (program gora ali dol, megabit gor ali dol).
Upam da ti bo opis kaj pomagal.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
No, pa naj vse tiste, ki imate tega ptička malo razveselim... na oddajnikih se poleti pospešeno menja oprema, pozimi antene ne bodo več zmrzovale in motile signal, ker bodo na antenah grelniki, prav tako pa se pospešeno že testira internet preko Lastovke in ja, septembra bo marsikaj novega, nič bat
wink-1.gif

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
ksz:
a mogoce kdo kaj ve kaj se kaj dogaja z "pticem" na Krimu? nekaj casa se je govorilo da bodo tudi tam postavili pa me zanima kako pa kaj

Total TV mi ne disi ker ga imajo 3je sosedje pa ni niti en zadovoljen z sprejemom.

lp Avi

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.251
327
83
Malce off topic, pa ne čisto:
Običajno sem imel signal na 79%, kvaliteto pa na 99% (izpis na on screen displayu pri preklopu kanalov). Po zadnjem "neurju" mi je kot kaže malce preusmerilo krožnik in imam sedaj 63% in 99% (ali pa je to posledica kake nadgradnje na Krvavcu). Sicer po kakovosti ni opaziti razlike, tudi bi težko rekel da bolj zamuja ob slabem vremenu. Kaka ideja (razen serviserja ki mi bo ponastavil zadevo - slednje se mi glede na dejstvo da vse dela zdi nesmiselno in potratno) - seveda nimam nobene naprave za kako umeritev ipd.?

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Citat:
Uporabnik Avian pravi:
ksz:
a mogoce kdo kaj ve kaj se kaj dogaja z "pticem" na Krimu? nekaj casa se je govorilo da bodo tudi tam postavili pa me zanima kako pa kaj

Total TV mi ne disi ker ga imajo 3je sosedje pa ni niti en zadovoljen z sprejemom.

lp Avi

Če imajo tist totalov krožnik, ni čudno da imajo težave... Pa še nekaj je. Priložen monoblock LNB ni tako dobre kvalitete!
Če pa nimajo total krožnika, potem pa morajo trenutno za optimalen sprejemnik imet vsaj 90cm kvaliteten krožnik in 0.2db LNB (kakšen Inverto itd.). Seveda so tu pomembni tudi kvalitetni kabli, tako da na te ne pozabt.

Nazadnje urejeno: