Lastovka TV

dean16

Zelenc'
18. sep 2008
16
0
1
Mi lahko kdo pomaga, na lastovki sem posodobil kanale, sedaj pa me moti ker nima kanal normalne zaporedne številke, naprimer 1 pop tv 2 kanal a.... ampak imajo spredaj štirimestne cifre naprimer 1225 Kanal a

A bi se dalo da bi si sam uredil sprednje številke nanalov?

Fly

Guru
21. jul 2007
2.638
506
113
malo poglej po nastavitvah sprejemnika. Moraš ga resetirati oz. nastaviti tovarniške nastavitve. Potem pa samo še enkrat skeniraš programe in moralo bi biti urejeno

raketa

Pripravnik
25. sep 2007
222
6
18
Gorenjska
www.lomm.si
V zadnjem tednu se je zelo spremenila programska shema lastovke. Dodani so novi kanali kot so: TV1000(viasat), KoperCapodistria, dva otroška programa, Š1,Š2,Sportklub,Sportklub+, viasat history, viasat explorer, Eurosport2 ...

LP

Dale

Fizikalc
21. jul 2007
829
42
28
Odletel je tudi RAI 2. Smo pa zato dobili Romantico.
hysterical-1.gif

Se mi zdi, da ima UPC do Lastovke bolj mačehovski odnos - na spletnih straneh ni niti programske sheme.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.638
506
113
Upam da ni bilo to vse, kar se je obetalo od sprememb letos. Kje so hd sprejemniki, hd programi.... Tudi število programov bi lahko brez problema še povečali.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.251
327
83
Ko sem kupil plazmo sem hotel vprašati ravno to: ali lahko digitalni signal od dekoderja digitalno presenem do mašine - zdaj mi namreč dekoder konvertira v analogni scart, potem mi pa plazma nazaj iz analognega signala v digitalnega prekodira in prikaže (glupo). Ampak me niso nič ohrabrili (beri prav prijazno so me poslali nekam - bilo je sicer z nasmehom in v slogu, ampak v smislu sanja svinja o...).

Fly

Guru
21. jul 2007
2.638
506
113
točno tako! bedarija. To zame ni digitalna televizija če pa na izhodu dobiš analogni signal

alex33

Pripravnik
6. sep 2007
237
0
16
kolk je meni znano se lahko za LASTOVKO uporabi katerikoli dvb-s sprejemnik.pomembno je edino, da sprejemnik zna brati kartico od lastovke : ali z vgrajenim kodirnim sistemom ali pa zraven dokupiš ci modul.

če se ne motim je lastovka kodirana v conaxu?

Dale

Fizikalc
21. jul 2007
829
42
28
Tako je, kodirni sistem je conax. Je pa kar precej programov odkodiranih kar pomeni da jih lahko spremljaš brez kartice.

Diskriminatorno do nas naročnikov.
jezen.gif

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.251
327
83
A ste lahko bolj konkretni? Na 080 cifri od Lastovke TV nič ne vedo o tem (vsaj 3 mesece nazaj niso nič vedeli o tem). Torej: rad bi imel tuner/dekoder, v katerega bi vtaknil LastovkaTV kartico in imel enako funkcionalnost kot jo imam sedaj, pa HDMI izhod do plazme. Proizvajalec/model ali gre zgolj za teorijo?
Verjetno to zanima še koga... moj post v primeru pozitivnega odgovora štejte kot oglas menjam obstoječ Kaon dekoder za.... z mojim doplačilom.

dean16

Zelenc'
18. sep 2008
16
0
1
Mene pa zanima če se da na kakšen način odkodirat zakodirane programe ( razen tega da plačaš in ti oni to naredijo)?

Fly

Guru
21. jul 2007
2.638
506
113
Zadnje čase opažam, da so nekateri programi začelo oddajati filme v 16:9 formatu, ker so podnapisi v območju filma (ne v črnem robu) in tudi logotip programa so spustili v območje filma. A kaj ko naša ljuba lastovka tega ne zazna oz. jaz ne znam nastaviti(??), in so filmi še bolj razpotegnjeni plus tega da so še črni robovi zgoraj in spodaj.

Pa še nekaj, kje je sedaj sploh kakšna osvežena stran programske sheme lastovke, paketi, itd ... karkoli? na upc.si je samo besedilo, pa še to je skopirano le iz bivšega lj.kabla. Imam občutek, da jim je lastovka na zadnjem mestu

Fly

Guru
21. jul 2007
2.638
506
113
Ok sem šel zdele še enkrat pogled na upc.si in začuda sedaj končno obstaja programska shema.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
To, da so podanpisi in logo programa prestavljeni na območje filme (verjetno govoriš za pop tv) še zdaleč ne pomeni, da oddajajo v 16:9 formatu. Lastovka prav lepo podpira 16:9 format, če se v njem zares oddaja (probaj orf1, rtl in tudi pro7 - predenj so ga skenslali).