Ker je ta tema najbolj v uporabi, bom kar tule vprašal.. Za kolega sem kupil ta laptop:
HP Victus 16-s0011ns. Oni so kar namestili Win11 Pro in včeraj sem ga še posodobil in namestil par malenkosti. Uporabljal se bo za izris kuhinj (3d preview), zato smo kupili prenosnik z dobro grafično.
Ker pa nisem več tako "na tekočem" z novejšimi tehnologijami, pa me zanima naslednje:
1. V task manager-ju sem videl, da dela samo grafična iz procesorja (odprt ni bil noben program, samo winsi).. Je to normalno? Ali mogoče win11 (ali CPU) sam ugotovi, da zaradi ekonomičnosti ne rabi "pomoči" zunanje grafike in ko se bo zagnal kak program (ki bolj rabi grafično), bo OS (ali CPU) sam "predal delo" zunanji grafični? Ali moram kje v Biosu ali kakih nastavitvah obkljukat, da naj deluje vse na grafični kartici (GTX 4060)?
2. Kolega mi je rekel, da celo na nekaterih gaming laptopih ne deluje zunanja grafična, če ni priklopljen napajalni kabel. To drži?
3. Zraven je tak kar ogromen polnilec na kablu. Ko sem iskal, če se ta prenosnik lahko polni preko USB-C, je sicer na večini straneh pisalo, da ne omogoča polnjenja preko USB-C, ampak za lanske modele, za letošnje nisem našel kaj pametnega.. In ker je tolko nekih različnim modelov in oznak, še zdaj nisem prepričan, če lahko probam polnit preko USB-C porta (mam od zenbook 65W polnilec preko USB-C). Lahko kaj zaje*em, če priklopim na USB-C port kak polnilec in pogledam, če se polni? Ker tudi na HP support nisem našel nič pametnega..
4. Nekaj me še zanima glede garancije: pri tem mi na računu piše, da ima 1 leto garancije. In tudi npr.: na mimovrste piše pri HP Victus modelih, da imajo 1 leto garancije. Nekje pa sem našel, da imajo 3 leta garancije. Ve kdo, kako je s tem? Ni včasih veljalo, da mora bit v Slo za tehnično blago vsaj 2 leti garancije?
Upam, da nisem preveč "zgrešil" teme; sem raje tu vprašal kot kreiral novo..