Laptop do 600€

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
Sicer je malo preko 600€ pa vseeno. Za domačo rabo bi zamenjal 10+ let starega i5 Dell Inspirona. Ker mi Dell od opreme nikoli ni delal težav, iščem Della za zamenjavo.

Našel sem DELL Vostro 3535 R7-7730U/16GB/512GB SSD.

So R7 procesorji OK in kam se uvrščajo glede Intela? In na splošno, kakšno je mnenje glede tega prenosnika?!

Hvala.
oh ja, 8/16 jedrnik pa ne bi bil dober za domačo uporabo :) ne skrbi, amd je še malo bolj energijsko varčen napram intelu tako da tole bo brez skrbi gnalo firefox/chrome in pa office programje...

hojnikb

Majstr
23. avg 2020
1.077
286
83
za dvojederno i5ko, podpovprečen IPS ekran, nalotan ram... ni to nwm kaj...

več laptopa za ta denar. Hitrejsi procesor, bolsi display. Dodas se eno palcko rama in je cisto decent laptop za 500€.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.048
1.001
113
za dvojederno i5ko, podpovprečen IPS ekran, nalotan ram... ni to nwm kaj...

več laptopa za ta denar. Hitrejsi procesor, bolsi display. Dodas se eno palcko rama in je cisto decent laptop za 500€.
Ni nek presežek oz. prbližn enak šmorn...procesor skori isto, prav tako ima nalotam RAM in tudi v ASUS lahko doodaš dodatnega,....glede dsipleja si preberi edini komentar , na linku ki si ga prilepil.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.495
1.080
113
Obišči stran
to je že skoraj sumljivo poceni za takšno konfiguracijo

Pred časom si je brat omislil zgornjega, bila neka "akcija" za 400€. Primerljivi 17 colsi so bili konkretno dražji. Dodal sem mu še 16G rama in je to to, kar on rabi. Je sicer precej plastičen, se pa nič kaj ne zvija, kot bi sam pričakoval...

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
eni pa res za 500 eur pričakujete nasa mainframe computer ali kaj? za navadno uporabo je že i3/r3 dober. pa 8gb rama. si mora pa vsak zase postaviti vprašanje, za kaj bo uporabljal mašino. če veš, da boš cca 3-4 leta gulil le intenret in office, potem je zgornja mašinca čez glavo. če se pa potem čez pol leta spomniš, da bi bilo fajn met še kakšen autodesk ali pa kakšen premiere ali photoshop in da bi rad sprobal tisti hvaljeni cyberpunk2077..., hja, ne gre tako :)

edit: v bistvu, gre no. ampak počasi hehe

corsol

Guru
11. mar 2010
3.048
1.001
113
eni pa res za 500 eur pričakujete nasa mainframe computer ali kaj? za navadno uporabo je že i3/r3 dober. pa 8gb rama. si mora pa vsak zase postaviti vprašanje, za kaj bo uporabljal mašino. če veš, da boš cca 3-4 leta gulil le intenret in office, potem je zgornja mašinca čez glavo. če se pa potem čez pol leta spomniš, da bi bilo fajn met še kakšen autodesk ali pa kakšen premiere ali photoshop in da bi rad sprobal tisti hvaljeni cyberpunk2077..., hja, ne gre tako :)

edit: v bistvu, gre no. ampak počasi hehe
Pač od tistih iz foha je dobro dobit kakšno info., saj je variant toliko, da se povprečen uporabnik ki kupuje vsake toliko težko znajde.
Poleg čipovja(cpu, ram,...), .....je dobro izvedet tudi o ostalih kakteristikah (ekran, kvaliteta izdelave,...),
Npr. forumi so polni objav o lomljenju ohišij oz. tečajev na cenjših Lenovotih(ideapad, ....) v zadnjem času , česar garancija ne krije.,......

Voltaire

Pripravnik
29. avg 2015
151
6
18
  • Všeč mi je
Reactions: corsol

corsol

Guru
11. mar 2010
3.048
1.001
113
Kaj pa kaj takega za 360€

Škoda , da se nisi 1dan prej oglasil.... :(

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
Pač od tistih iz foha je dobro dobit kakšno info., saj je variant toliko, da se povprečen uporabnik ki kupuje vsake toliko težko znajde.
Poleg čipovja(cpu, ram,...), .....je dobro izvedet tudi o ostalih kakteristikah (ekran, kvaliteta izdelave,...),
Npr. forumi so polni objav o lomljenju ohišij oz. tečajev na cenjših Lenovotih(ideapad, ....) v zadnjem času , česar garancija ne krije.,......
no, tudi tisti iz foha (serviserji, prodajalci...) večinoma nimamo dostopa do vseh modelov ali jih ne servisiramo po cele dni. tako da večino (slabih) informacij zvemo na netu, forumih ipd. ravno prejšnji mesec sem dobil dva lenovota (starejša) l340, ki jima je verjetno crknila matična. glede tečajev pa tako...sem že kar nekaj prenosnikov dal skozi roke, ampak če ti odpiraš zadevo, tako kot je treba (na sredini) in ne malo levo in desno (in s tem povzročaš krivljenje plastike in na koncu pokanje), ti bo vsak prenosnik zdržal življensko dobo...5 let. ali več. tudi to sem že imel, saj je imela stranka tri različne prenosnike (firme) in pri vseh je odletel pant (oziroma vijaki okoli panta). glede na njeno uporabo prenosnika (kavč, pojstla, držanje v eni roki, odpiranje z eno roko...) je pač razumljivo. skratka, informacij je ogromno ja.
glede tistega prenosnika na mimovrste...skoraj 5 let star procesor? no ja, za navadno surfanje bo primeren...

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.599
4.533
113
50
Na sončni strani ALP
Jst sem tega vzel za nekaj prek 900€. Se je cena spremenila od lani. Sicer je grafika RTX3050, ssd 512GB in 16GB ram.

raners

Majstr
4. mar 2008
2.841
460
83
Glede second option (in tudi ostalih spletnih trgovin), kolikor sem zdaj videl, za te HP Renew prenosnike, imajo vsi na spletnih straneh podobne ponudbe (oz "akcije"), ker sem na večih teh trgovinah poizvedoval za enak model HP Victus prenosnika in vsi so mi povedali isto: da zalogo (tudi na njihovih straneh) upravlja ponudnik (verjeto nek uvoznik), ker so mi vse trgovine povedale, da določen model ni več na voljo in sem vsem rekel, naj odstranijo ponudbe iz njihovih spletnih trgovin, če izdela ni na zalogi (ker zavajajo kupce) in so mi vsi rekli, da to upravlja ponudnik. In vsi so mi potem ponudili isti prenosnik in vsi rekli, da je na voljo še samo 1 kos tega podobnega prenosnika.

Primer trgovin za določen HP Victus prenosnik:
-https://www.spletninakupi.si/izdelek/11-917x0ear4-prenosnik-hp-victus-gaming-laptop-16-s0175ng-rtx-4060-8-gb-amd-ryzentm-7-ram-32-gb-ssd-disk-161-fhd-197498682846
-https://www.recositech.com/prenosnik-hp-victus-16-s0175ng-amd-ryzen-r7-7840hs-3-8ghz-32gb-ddr5-1-tb-ssd-16-1-fhd-144hz-nvidia-rtx-4060-8gb-webcam-win-10/
-https://trgovina-jana.si/prenosnik-hp-victus-gaming-laptop-16-s0175ng-rtx-4060-8-gb-amd-ryzen-7-ram-32-gb-ssd-disk-161-fhd-1

In še kateri bi se našel..
Tako da marsikatera spletna stran nima svoje zaloge...

• Všeč mi je
Reactions: Zgaga