Kvaliteta slike IPTV

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Postal bom novi naročnik IPTV, pa me zanima, od česa je najbolj odvisna kvaliteta slike( kockanje)? Imam optiko 50/20, dva TV-ja.Je hitrost dovolj pomembna?
sprasujem se.gif

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.534
3.046
113
Če imaš optiko je kvaliteta slike odvisna samo od operaterja. Kakršno ti bodo pošiljali, taka bo. Osebno pa mislim, da ima T2 nekoliko boljšo sliko od Siola (ta dva imam možnost preveriti).

Clancy

Majstr
20. avg 2007
821
394
63
Kakšna hitrost v notranjem omrežju pa je potrebna za normalno gledanje IPTV? Med modemom in televizijo imam preko Powerlinea (druge možnosti nimam) hitrost povezave 17 Mbps. Ali bo takšna hitrost dovolj za normalno gledanje Siol IPTV HD programov brez kockanja?
Internetna povezava je drugače 100/20 na optiki.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Načeloma je dovolj - SiolHD porabijo manj kot 10Mb/s.
Če pa se še malo poigraš z pravilno namestitvijo PowerLine adapterjev bo še boljše.

Clancy

Majstr
20. avg 2007
821
394
63
Hvala
zmaga.gif

Z pravilno namestitvijo verjetno misliš, da bi adapterja dal na isto fazo? Žal tudi to ne gre. Imamo 3-fazni tok, in sem skoraj 100%, da sta priklopljena na različni fazi, ker sta vsak na svoji (nasprotni) strani hiše. Televizija je celo v novem delu, v prizidku. Priklopljena pa sta oba direktno v vtičnico.
Mogoče bi še na hitrost kaj vplival z tem, da bi adapterja obrnil za 180° in s tem zamenjal fazo in nulo? Za drugo izboljšavo ne vem.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Načeloma bi se lahko elečtričar poigral pri varovalkah in ti spravil na isto fazo
wink-1.gif

Ampak najprej poizkusi tako - če bo delalo ne tikaj
wink-1.gif

cat

Fizikalc
3. sep 2007
903
53
28
moje skromno mnenje : pri optiki dvomim, da katerikoli ponudnik dela transcoding za polni HD stream - tak stream kot ga dobijo, pošiljajo naprej. Za xDSL mi je jasno, pri optiki pa res ne vidim pomena, zakaj bi si delal dodatne stroške in zniževal kvaliteto slike, ni nobene potrebe...

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Če imaš kapacitete, delaš transcoding, ker lahko le na ta način dobiš vse streame pod kontrolo (zagotoviš delovanje na vseh STB-jih, odstraniš nepotrebne podnapise, itd.).

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik cat pravi:
moje skromno mnenje : pri optiki dvomim, da katerikoli ponudnik dela transcoding za polni HD stream - tak stream kot ga dobijo, pošiljajo naprej. Za xDSL mi je jasno, pri optiki pa res ne vidim pomena, zakaj bi si delal dodatne stroške in zniževal kvaliteto slike, ni nobene potrebe...

Saj se hecaš - a ne ?
Daj malo poGooglat, kaj nekateri spuščajo na optiko
bonk.gif

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
No, sedaj imam IPTV, dva boxa, vse deluje , kot mora, razen ene zadeve, na eni TV mi radio Center šteka,
13.gif
na drugi pa vse normalno. kaj mi je z storit, nastavit? Druge postaje normalno predvajajo.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Prvo menjaj boxa med seboj - tako boš najlažje izločil napako v boxu.
Če napak ostaja na istemu mestu poizkusi zamenjati porte na modemu med seboj - tako izločiš napako na UTP, čeprav v njo močno dvomim, če ostalo (TV) dela ok.
Skratka moraš iti postopoma, da lociraš napako.
Če napraviš vse na enkrat ne boš vedel, kje je (bila) napaka
wink-1.gif

cat

Fizikalc
3. sep 2007
903
53
28
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Citat:
Uporabnik cat pravi:

Saj se hecaš - a ne ?
Daj malo poGooglat, kaj nekateri spuščajo na optiko
bonk.gif

Da ne bomo samo googlali in se tolkli po glavi - sem dobil informacije iz prve roke, ponudnik niti ni pomemben. Še ne tako dolgo nazaj je bilo točno tako, kot sem napisal : stream in / stream out. Ampak glede na to, da imajo nekateri kanali streame tudi do 30 Mb je to postalo problem tudi pri optiki (trije TV in smo že na meji). Danes se dela transcoding na cca 15 Mb FHD in 7 Mb za SD kanale.