Kvaliteta Alter foruma zadnje čase

Kaj storiti z Alterjem ?

• Skupaj glasov
    140

ViLiam

Fizikalc
11. jan 2022
400
-875
28
ampak ja, se strinjam, strogo moderiranje, brez debate, se vsaka politična debata takoj ugasne v podforumu, ki temu ni namenjen.

Treba pa jim je seveda pustiti wc, da se grejo lahko kam izpraznit, ker jih politika očitno močno tišči. ampak tudi tam bi se moral obdržat nek nivo komunikacije.
Vsi z admini in moderatorji se morajo tega zavedat in se s tem strinjat, da kakorkoli bo na forumu politika bo tudi sranje...
Če so vsi za to (jaz nisem) naj se nazaj odpre podforum "politika" toda potem političnih debat izven tega podforuma NI!

zakon

Guru
16. maj 2008
8.757
807
113
toti Maribor
Saj če so izbrisali podforum "politika" z namenom, da se ukine politična debata in žaljenje vse povprek, še nekako razumem. Da, pa se ukine podforum in se vsa politična debata preusmeri v skoraj vse teme, pa težko razumem. Ne vem kaj dogaja lastniku, da to dopušča in dela še večje sranje, kot je bilo prej.

• Všeč mi je
Reactions: Saeed in jonny77

B81

22. jul 2007
36.879
10.443
113
Tukaj niso problem samo določeni "sralci" in "šerifi" ampak tudi teme oziroma podforumi. Vsak posameznik ima svoje "paciente " s katerimi se ne strinja mu gredo na živce jih ne prenese...
Tudi ti si lahko med njimi. Kdo vse men ni všeč ;)
Veliko bi se spucalo teh "sralcev" že, če bi se res strogo držali tistega kot je bilo rečeno, da politične teme in na splošno debata o politiki ne spada na forum! Verjamem, da bi se ti politični pacienti v kratkem odstranili, ker ne bi imeli kaj za debatirat.
Sedaj je vse še slabše, prej je bil podforum "politika" in se je večinoma sralo v tem delu vsi ti pacienti so se zbirali samo tam. Komurkoli pač to ni pasalo je lahko dal to na ignor. Sedaj pa politiko prenesejo po celem forumu. Odpirajo se teme o politiki po celem forumu HALO!
Moderatorji pa nič ali pa šele po tem, ko je že prepozno.
Več ali manj se začne neko prepucavanje in kreganje tam kjer je zraven politika.
Seveda moderatorji bi morali take debate zatreti na začetku TAKOJ!
Problem je SAMO POLITIKA.
Saj če realno pogledamo po drugih temah ni nekega sranja in nekih pacientov. Ja, pač se ne strinjamo v vsem, toda če bi bili vsi malo bolj strpni in ne začeli takoj podjebavat eden drugega, se da vse zmenit na nek normalen način.
Opažam, da smo VSI malo preveč nestrpni, določeni preveč hitro vzkipijo, to je pa problem teh forumskih šerifov, ker mislijo, da samo oni vse vedo in znajo in se ne zavedajo, da to njihov dom kjer "lahko počnejo" kar hočejo. To je forum, ki je namenjen izmenjavi informacij. Nobeden se ni rodil vseveden, učimo se do smrti.
Določeni pridejo na forum samo po kakšno informacijo, pa jih nekateri šerifi takoj spljuvajo, češ kaj pa sprašuješ take bedarije to pa ja že vsi vedo...
Taki seveda ne bodo več prišli nazaj pa, če tudi so "normalni" .
Ostanejo seveda samo tisti šerifi, kot vidimo več ali manj so eni in isti 24ur na dan na forumu, taki ki nimajo "doma" in jim je ta forum "drugi dom" kje verjetno ne morejo delat tistega, kar bi doma.
In politiko bi odstranili le zato, ker je prisel en policaj minister na tablo in to skoraj dosegel?
Kako pa si ti predstavljas to svobodo? Da se zdaj vec ne bo smelo komentirat? Na osnovi cesa?

Mene osebno cisto nic ne moti, imas butle, ampak lahko das na ignore. Ce te tema ne zanima, je ne odpiras.

Povej zdaj ti meni, kdo si ti (ne ti, ampak "ti"), da bos dolocal, o cem se bo smelo komentirat?

Ce te toliko moti, da bi tablo kar zaprl, pa pojdi ti iz foruma ali ne beri tem, ki te "spravljajo v stisko", ostale pa pusti na miru.

sad

Guru
24. avg 2007
21.033
9.668
113
Lastnik lahko odloča kot želi.
Uporabniki pa se odločimo ali želimo sodelovati na tem forumu.

• Všeč mi je
Reactions: Robert

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.324
2.536
113
....Povej zdaj ti meni, kdo si ti (ne ti, ampak "ti"), da bos dolocal, o cem se bo smelo komentirat? ....
Vidite, Vi Vsi moralno držci!
Ban ni kolektivna odločitev, temveč individualna odločitev. Tu pa je posameznik=kolektiv. lev mod, leva pravila. FACTO!
Še enkrat nisem podprl ban, izključitev. Sem pa podal 'usterezen' komentar oz. odgovor.

p.s. enkrat sem rekel, da je v slovenskem jeziku albalček žaljivka. pa je mod rekel da ni. in je ostalo po njegovem :)
p.s.II b81 ali te jaz kaj šimfam? no tokrat si dal pa šolo premnogim. tudi adminu!!

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.897
-355
113
sej se ni on odločil.

v pravilih foruma, ki jih vsak "prebere" je napisano, da je politika nezaželjena, če ne celo prepovedana.

01_Brisi.jpg

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: jest5 in B81

B81

22. jul 2007
36.879
10.443
113
Lastnik lahko odloča kot želi.
Uporabniki pa se odločimo ali želimo sodelovati na tem forumu.
Se cisto strinjam. Prisel je omenjeni, naredil "red" po svobodino in odsel.
Ce se vsi s tem strinjajo, ok. Nekateri se pac ne, ker imamo radi dejansko svobodo, ne taksno, ki to sploh ni.

Ce bi politika forum ostal in bi se strogo kaznovalo ostale, ki zvlecejo politiko v ostale teme, bi bil red v enem tednu.

B81

22. jul 2007
36.879
10.443
113
Vidite, Vi Vsi moralno držci!
Ban ni kolektivna odločitev, temveč individualna odločitev. Tu pa je posameznik=kolektiv. lev mod, leva pravila. FACTO!
Še enkrat nisem podprl ban, izključitev. Sem pa podal 'usterezen' komentar oz. odgovor.

p.s. enkrat sem rekel, da je v slovenskem jeziku albalček žaljivka. pa je mod rekel da ni. in je ostalo po njegovem :)
p.s.II b81 ali te jaz kaj šimfam? no tokrat si dal pa šolo premnogim. tudi adminu!!
Fora je, da admin v resnici sploh ni neki "levicar". Preberi prvi stavek mojega prejsnjega posta. Ni se sam odlocil.

ViLiam

Fizikalc
11. jan 2022
400
-875
28
In politiko bi odstranili le zato, ker je prisel en policaj minister na tablo in to skoraj dosegel?
Kako pa si ti predstavljas to svobodo? Da se zdaj vec ne bo smelo komentirat? Na osnovi cesa?

Mene osebno cisto nic ne moti, imas butle, ampak lahko das na ignore. Ce te tema ne zanima, je ne odpiras.

Povej zdaj ti meni, kdo si ti (ne ti, ampak "ti"), da bos dolocal, o cem se bo smelo komentirat?

Ce te toliko moti, da bi tablo kar zaprl, pa pojdi ti iz foruma ali ne beri tem, ki te "spravljajo v stisko", ostale pa pusti na miru.
No eden od šerifov se je že pofočkal.
A ti si pismen in bereš kaj sem napisal. Očitno ne!
Daj še enkrat preberi kaj sem napisal, mogoče dvakrat, trikrat, pa malo bolj počasi, ker očitno si malo bolj počasen, da boš dojel.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.897
-355
113
Se cisto strinjam. Prisel je omenjeni, naredil "red" po svobodino in odsel.
Ce se vsi s tem strinjajo, ok. Nekateri se pac ne, ker imamo radi dejansko svobodo, ne taksno, ki to sploh ni.

Ce bi politika forum ostal in bi se strogo kaznovalo ostale, ki zvlecejo politiko v ostale teme, bi bil red v enem tednu.

nič ni prišel in naredil red. bil je vedno tam in še vedno je - če se ne motim je to lastnik ali pa nekdo blizu njega.

In dejanske svobode ni nikjer. povsod so neka pravila, ki te omejujeo in se jih je treba držat, če hočeš sodelovat v skupnosti.

Forum politika je ušel izpod nadzora, uporabnikom so zrasla krila in se je nivo spustil na osebni nivo, žaljenje vsepovprek in tako in drugačno kozlanje.

ne razumem, zakaj se nekateri lahko menijo normalno o politiki, drugi pa ne zmorejo brez nekih bz pridevnikov, žaljivk, itn.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.897
-355
113
sej nisem tega trdil.

pravim samo, da je takrat poskušal narediti red, nekaj časa še prosil, da naj se politika neha, potem je pa očitno obupal.

• Všeč mi je
Reactions: B81

sad

Guru
24. avg 2007
21.033
9.668
113
Sedaj, ko je totalna anarhija, se je vsaj tudi oglaševanje povečalo.
Tako da, fair trade off.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.704
15.751
113
Po besedah lastnika je pritok €€€ na račun reklam bolj miloščina, ki malo pomaga pokrivat stroške.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.112
5.032
113
Nuku`Alofa
Forum politika je ušel izpod nadzora, uporabnikom so zrasla krila in se je nivo spustil na osebni nivo, žaljenje vsepovprek in tako in drugačno kozlanje.

Podforum Parlament je bil vedno tu in vedno se je za politike uporabljalo neke nadimke, od ćelave in kobile preko puklastega in tišlarja oziroma serpentinška. VEDNO. Ampak v času svoboNE se pa ni več smelo pisati o pernatem in kloakočarci. Zato je sedaj tako kot je. Represija vedno vzbudi neki vrsto odpora. Naj se vrne Parlament, vsak ki privleče politiko tja kjer ji ni mesta, pa banovci.
Koristno bi bilo tudi da bi se organizirali banovci samo za teme ali podforume, ne pa za celoten alter. Imamo kar nekaj uporabnikov, ki so v nekaterih temah zelo dobri, v drugih pa kozlajo. Ban bi bil torej koristen če bi se take banalo samo iz tistih kozlajočih tem. Pa tudi za mode ignore funkcija bi bila boljša če bi se dala izvesti za podforume kjer niso modi.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in sad
2. jul 2020
5.036
6.570
113
pravim samo, da je takrat poskušal narediti red, nekaj časa še prosil, da naj se politika neha, potem je pa očitno obupal.

Tudi v resničnemu življenju se pogovarjamo od politike, pa se lahko "strinjamo, da se ne strinjamo" o določenih rečeh. Tudi zanimivo bi bilo debatirati z Jenulom ali Kovaćevo, pod pogojem, da ne bi dala glave v tla, pa ušla (kar tudi en naš soforumaš počne, ko je ujet na naskladja).

Se pa ni pravočasno odstranilo par driskačev iz tem, kateri se obnašajo, kot da bi stali pred teboj z odprto zadrgo pa scali proti vetru in bili tiho za vse proti argumente. Večina tem o politiki ne bi imela več kot par strani, ne pa da se na repete pišejo ene in iste reči.

• Všeč mi je
Reactions: sad

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.897
-355
113
ja, sej se veliko (preveč?) pogovarjamo o politiki tudi v resničnem življenju, seveda. sej to je najboljša kratkočasna tema, poleg vremena.

Ampak tudi prej zaključiš, ko vidiš, da s sogovornikom ne deliš enakega mnenja. Pa tudi raznih žaljivk se ne uporablja tako pogosto.

Tukaj se pa pač prepucava do onemoglosti, pa kot, da bo kdo koga pregovoril v svoj prav?! se še ni zgodilo in se ne bo.