Kvaliteta Alter foruma zadnje čase

Kaj storiti z Alterjem ?

• Skupaj glasov
    140

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.585
3.110
113
Nikjer v nobenem zakonu ne piše, da moraš živeti v getu. Imamo tudi tu pri nas eno družino, ki se je priselila, ne vem sicer od kod. Tudi na hrvaškem imaš take, ki živijo v getu in take, ki se preselijo med ostale državljane. Ampak to je njihova izbira. Sicer osebno poznam enega (ki si je hišo postavil v njihovem naselju), ki je šel delat v Nemčijo, vlačijo optiko, drugače pa se je specializiral za polaganje tlakovcev. Dela ima toliko, da se ven ne vidi, medtem pa ostali pač čičajo v naselju in čakajo ter jamrajo kako so odrinjeni na rob. Če ni volje za spremembe pri njih samih se pač ne bo nič spremenilo.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in Gavran

jest5

Guru
18. avg 2007
25.915
-8.645
113
Nikjer v nobenem zakonu ne piše, da moraš živeti v getu.
Piše ne.
Si pa efektivno potisnjen vanj.
Ker če si cigan/črn/vijola-zelen potem si kriminalec, ničvreden, te be bomo sprejeli/zaposlili.
Iz tega kroga se je težko spraviti ven. Nekaterim rata, večini ne. Ker imajo že v izhodišču slabše možnosti za uspeh(rasna nestrpnost, slabo izobraženi starši, slabe bivalne razmere,...) kot drugi.

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.585
3.110
113
Piše ne.
Si pa efektivno potisnjen vanj.
Ker če si cigan/črn/vijola-zelen potem si kriminalec, ničvreden, te be bomo sprejeli/zaposlili.
Iz tega kroga se je težko spraviti ven. Nekaterim rata, večini ne. Ker imajo že v izhodišču slabše možnosti za uspeh(rasna nestrpnost, slabo izobraženi starši, slabe bivalne razmere,...) kot drugi.
Če imaš voljo do dela so ti vse poti odprte. Pač vidim na primerih v okolici. Je še en, ki ga hvalijo kako je priden, zaposlil se je pri enem od nasih lesnopredelovalnih podjetij, pa tudi izhaja iz "geta". Njihov najboljši delavec pravijo.

• Všeč mi je
Reactions: Gavran

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Po drugi strani se pa ustanovi civilno iniciativo za nasprotovanje, ko je cigan želel kupiti hišo v sredini vasi. :fredi:

• Haha
Reactions: Piton

jest5

Guru
18. avg 2007
25.915
-8.645
113
Če imaš voljo do dela so ti vse poti odprte. Pač vidim na primerih v okolici. Je še en, ki ga hvalijo kako je priden, zaposlil se je pri enem od nasih lesnopredelovalnih podjetij, pa tudi izhaja iz "geta". Njihov najboljši delavec pravijo.
Res je. Kot sem rekel, redkim uspe.
Moraš imeti veliko voljo po spremembi, ter dosti vložiti v to. Povprečen cigan, pa bo ostal cigan.
Po drugi strani pa se povprečen slovenec ne rabi kaj dosti truditi. Še lenuhi bodo dostikrat uspeli. Če ne drugače, bosta pa mama in ata poskrbela za to.
Opaziš razliko?

• Objave ne odobravam

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.112
5.031
113
Nuku`Alofa
Si cigan. Ker si cigan, te zbašemo v ciganski geto v Kočevje, ti ne damo službe (ker si cigan) oz samo take, za minimalca in te pustimo, da se hraniš s travo. Se boš za preživetje zatekel v kriminal in začel krasti baker?

Služba za minimalca se začne pri izobrazbi. Le zakaj večina cigotov ne konča osnovne šole, še manj pa kakšno poklicno?

Drug primer, nisem cigan, imam polno rit vsega, fantastično plačo, se bom šel kriminal, kjer lahko nakradem manj kot dobim vsak mesec na TRR in s tem tvegam, da me vržejo v keho?
Se mogoče fantastična plača začne pri izobrazbi ali delavnosti?

Smo že pozabili na thalerja?

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
Služba za minimalca se začne pri izobrazbi. Le zakaj večina cigotov ne konča osnovne šole, še manj pa kakšno poklicno?

Se mogoče fantastična plača začne pri izobrazbi ali delavnosti?

Smo že pozabili na thalerja?
Večina Ciganov ne konča osnovne šole zato, ker ima država zanje drugačna merila kot zate in zame, v šoli pa vsem učiteljem in večini staršev zelo paše, da mali cigo čimprej neha tja hodit, namesto da bi zahtevali vsi skup od države, da starega cigota prisilijo, da pošlje otroke v šolo, kot bi mene in tebe prej kot v mesecu dni. Podobno je, ko 14 letno deklico poročijo z odraslo osebo in potem te male punčke rojevajo novo generacijo, ker vsi raje pogledajo stran, kot pa da bi začeli reševat problem in krog je sklenjen. Problem je odložen na pleča lokalnih policistov, ki so kadrovsko podhranjeni, vsi tisti, ki so si oddahnili, da dva cigančka na razred niti nista videla prvega razreda pa potem robantijo naokoli, kakšni da so cigoti. Je podobnost z vsakim getom verjetno zgolj naključna, ali pač?
PS: V radiju 2,5 km od doma imam tri ciganska naselja, če se bo kdo spraševal, če poznam življenje z njimi.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.915
-8.645
113
Ker imajo enkratno vzpodbudo tako doma, kot od rasističnih sošolcev.

Ter kot je že omenil kalbo, ker sem jim zaradi ljubega miru gleda skozi prste in se ne pritisne na starše, da bi vstrajali pri šolanju otrok.

• Objave ne odobravam

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.112
5.031
113
Nuku`Alofa
Večina Ciganov ne konča osnovne šole zato, ker ima država zanje drugačna merila kot zate in zame, v šoli pa vsem učiteljem in večini staršev zelo paše, da mali cigo čimprej neha tja hodit, namesto da bi zahtevali vsi skup od države, da starega cigota prisilijo, da pošlje otroke v šolo, kot bi mene in tebe prej kot v mesecu dni. Podobno je, ko 14 letno deklico poročijo z odraslo osebo in potem te male punčke rojevajo novo generacijo, ker vsi raje pogledajo stran, kot pa da bi začeli reševat problem in krog je sklenjen. Problem je odložen na pleča lokalnih policistov, ki so kadrovsko podhranjeni, vsi tisti, ki so si oddahnili, da dva cigančka na razred niti nista videla prvega razreda pa potem robantijo naokoli, kakšni da so cigoti. Je podobnost z vsakim getom verjetno zgolj naključna, ali pač?
PS: V radiju 2,5 km od doma imam tri ciganska naselja, če se bo kdo spraševal, če poznam življenje z njimi.
Problem se začne pri socialnih prejemkih - ko 15letni cigo ugotovi, da bo s tremi otroki od sociale pod črto dobil več kot pa če bi hodil na šiht plus neka stopnja imunitete pred zakonom pa imamo problem.

2. jul 2020
5.035
6.569
113
Zaradi diskriminacije cigotov. Kako prekmurski normalno živijo in ni poročil o kriminalu, iz okolice Novega Mesta pa ni dneva brez poročil o vlomih, ropih, pretepih...?

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
Problem se začne pri socialnih prejemkih - ko 15letni cigo ugotovi, da bo s tremi otroki od sociale pod črto dobil več kot pa če bi hodil na šiht plus neka stopnja imunitete pred zakonom pa imamo problem.
No shit Sherlock. No vidiš, pa si hitro našel idealen vzvod s katerim bi država dosegla, da bi cigoti svoje otroke umite in oblečene dostavljali v šolo vsak dan. Seveda se mora pa celotna družba zavedat, da mali cigo sodi v šolo, ne pa da so vsi srečni, da ga ni. Verjemi, sem sedel na veliko roditeljskih sestankih, kjer so bli blazno veseli vključno z ravnateljico, da treh cigotov ki so pristali v dotičnem razredu itak ne bo. Na moje vprašanje če se zavedajo, da bomo vsi skup imel probleme s točno temi tremi kasneje, ni blo odgovora.

Piton

Guru
11. apr 2022
1.733
-168
113
men je pred leti bivši sodelavc iz prekmurskih koncev reku tko, da cigo, dokler nima nič svojga, pač krade, dela pizdarije in vse kar paše zraven
ko ma 1x nek vsaj za silo normaln šiht, pa kej imetja (avto, hišo), nej bi bili kar skrbni gospodarji

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.039
4.299
113
No shit Sherlock. No vidiš, pa si hitro našel idealen vzvod s katerim bi država dosegla, da bi cigoti svoje otroke umite in oblečene dostavljali v šolo vsak dan. Seveda se mora pa celotna družba zavedat, da mali cigo sodi v šolo, ne pa da so vsi srečni, da ga ni. Verjemi, sem sedel na veliko roditeljskih sestankih, kjer so bli blazno veseli vključno z ravnateljico, da treh cigotov ki so pristali v dotičnem razredu itak ne bo. Na moje vprašanje če se zavedajo, da bomo vsi skup imel probleme s točno temi tremi kasneje, ni blo odgovora.
Začuda, srbjanci z cigoti nimajo problema. Imajo rešpekt pred uniformo. Žviš v iluziji, da boš cigota spremenil, Avstralcem ni uspelo, ko so otroke domorodcem prisilno vzel in jih šolal....

Več podobnih experimentov je že bilo, noben praktično uspešen.
Tudi Afrika, dali so jim namakalne sisteme stroje in tam še kar ležijo po tleh in fehtajo ter so odvisni od donacij. Dobili so pa aparheidu oblast in je vse skupaj še slabše..

Bele kmete so razlastninili nekatere pobili, sedaj so ta polja neobdelana in so tam za brezveze...

Tudi albanci hodijo v šolo, in ni nič od njih, večinoma. So seveda povsod izjeme, to je pa to. Ko so migrante dali delat je recimo v BMWju (gre se za zelo enostavna dela) dosegel 10% učinkovitosti zavalenega švaba, ki lahko na morto pride na šiht in naredi 90% migrata...

statistika je seveda ušla nato pa so jo skrili..

tko pač je ti naš Sherlock

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
No pa se je počas nabral naci cvet alterja na kupu. Ste se pofočkal ko muhe na drek, zaključil pa Optiplex s svojim zanimivim stilom, ko zmiksa pet bedarij v eno kao resnico.

Čao...

kemb

Majstr
7. okt 2018
799
818
93
Si cigan. Ker si cigan, te zbašemo v ciganski geto v Kočevje, ti ne damo službe (ker si cigan) oz samo take, za minimalca in te pustimo, da se hraniš s travo. Se boš za preživetje zatekel v kriminal in začel krasti baker?
Ali si se mogoče vprašal, zakaj ciganski otroci sploh ne hodijo redno v šolo?
Ali se vprašal zakaj ciganje ne hodijo v službo?
Zakaj se nezaposlen cigan vozi s par let staro X5?
Zakaj so zaposleni ciganje in otroci ki zaključijo šolo zelooooo redki?

Ker so socialni dohodki previsoki, ker so pred zakonom drugače obravnavani kot ti in jaz, ...
Ko se bo to uredilo, bodo tudi začeli razmišljati drugače.
Moji otroc imajo sošolce cigane, sam sem imel sošolce cigane, pa ne eni ne drugi nimajo nobene želje po šoli. Nobene generacijske spremembe na bolje.
Država bi jih morala prisiliti z izobrazbo, potem pa lahko računamo na spremembe. Kaznovati pedofilijo, itd.

Pred leti je bila zloglasna družina ciganov okoli iv. Gorice, ki je ustrahovala okolico, Drnovšek pa bi jim kontejnerje vozil itd... zakaj se pa ni za ljudi, katerim so delali probleme nikoli zavzemal?

Ni vse črno-belo, problem je v tem, ker se zavedajo pravc, dolžnosti pa ne. Pa sem za njihovo integracijo ampak morajo biti tudi oni pripravljeni na spremembe....

• Všeč mi je
Reactions: kalbo