"Kužek" spet ugriznil

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Za tebe bi bile boljše ovce, ti popasejo travnik potem pa jih imaš še...

Konj je samo strošek, dvomim, da imaš ti takšne, ki so primerni za delo na njivi in da se ti uradniški lenuh baviš s kakšnim resnim delom.
V gozdu pa še nisem videl, da bi kdo s konjem delal, vsepovsod se da prit poleg, al se naredi vlaka ali žičnica, ni da ni. Tam pa tudi konj ne more.

Pojma ti nimaš o življenju.
Ovce ne maram, ker preveč smrdijo. Tudi preveč ne obožujem pečenega janca, ker tud smrdi.
Drgač pa jaz s svojim konjičkom lepo ves krompir pridelam. Pa še sosedom grem s svojim konjičkom krompir okopat in ogrent. Pol pa kakšno rečemo in v senci ob kozarčku cvička malo pokramljamo. Je prijetno.
V hosti pa konj tudi pride prav. Zdaj po zadnjem katastrofalnem žledolomu pa sploh. Če nočeš s traktorjem napravit še dodatno škodo kot jo je že napravil žledolom, potem je konjiček zelo primerna pomoč v manjših privatnih gozdovih. A ti bi za čiščenje hektara gozda pa kar žičnico postavil? Ti pa si ekonomist.
Snečko, ti pa zdrava pamet sta skregana.
redface-1.gif

Snecer je konja videl samo od daleæ, blizu si ne upa
grin1.gif
se ga še bolj boji kot minometa

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.522
7.043
113
pri nas je sistem naravnan (in dolgoročno je to za vse nas boljše) da se krije kakršnekoli pripetljaje iz zavarovanja. Ker potem je pošteno tudi, da se ne hodi v gore iskat človeka, da se ne plačuje raznoraznih komor, za potapljače, ki so precenili svoje zmožnosti in konec koncev, da se ne plačuje gipsa vsakemu otroku, ki je smučal izven označene proge, saj bi ga moral starš paziti, pa naj še plača. kje bi potegnil mejo pri nesrečah, ki so redkokdaj čiste nesreče, po večini pa rezultat lastne neumnosti in /ali nepazljivosti. Konec koncev vseeno velja, da se človek sam čimbolj ogne takim zadevam, ergo ni on roke nastavil, da ga je šavsnila, ampak je šlo za trenutek nepazljivosti, ki jih imamo mi vsi preko dneva dosti...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Zanimiv hobi, ampak jaz bi 'kačjeljubcu' naložil v plačilo zdrastveno zavarovanje zaradi 'nevarnega hobija'.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Preden boš preveč pameten...imperialisti ponekod uporabljajo konje za vlačenje debel iz šume, eko razlogi pa te fore, posebej priljubljena je pasma, ki 'gazi' tla v širi manj kot četrt metra, katera je to, pa ti, ki se spoznaš na 'vse', lahko poguglaš...(hint: ozri se proti engelandu)...in ja, s konji se da spravit iz gozda marsikaj, so to delali stoletja dolgo,a veš, niso od nekdaj imeli traktorjev...

fak, a jaz kot ljubljanæan veæ vem o tem od nekega posavca???
bonk.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Tole ni ravno meter debelo in 4 metre dolgo, ampak Petra vseeno owna sceno

pa še malo dela v gozdu

Konji seveda niso nadomestek za stroje, so pa dopolnilo za delo tam, kjer stroj ne more/ne sme delati (dostopnost, ekologija) oz ni ekonomsko upravičeno...

Poleg tega ni vse v denarju in učinkovitosti, so ljudje, ki delajo z živalmi za hobi/gušt...

paæ kot je dejal stardec,...zaprežeš konja, uživaš v delu z njim, nato pa kako prijetno druženje s sosedi, medtem ko se konj pase

če imaš pa 30 hektarjev gozda in se preživljaš z lesom, potem pa jasno, traktor

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Konj je na splošno nekoristen in predrag špas.
Tudi za tebe za tistih par drevesc in vrtiček, samo šminka.

Za naš denar si kupil kljuseta, ker je sedaj in imeti ranč, ne zmoreš pa se spopasti niti s kakci, tako da je vprašanje kaj delaš sploh s konji.
Saj nisem rekel, da je konj poceni. Je pa še zmeraj cenejši od traktorja. In jaz sem ti že povedal, da imam konja za hobi, potem sem ti pa še naštel, kaj pleg hobija lahko s konjm še počnem ali počnejo drugi in zakaj je konj koristen.
Drgač pa si ti čist tazadnji, ampak res čist tazadnji, ki bi lahko komu očital, da je konj drag špas. Take odvetniške "storitve" oziroma bolje rečeno odvetniško sranje, kot ga opravljaš ti, je šele drago.

Še enkrat, imaš 1 hektar "gozda", to je parcela npr. 100x100m2 in sedaj ti meni razlagaš o gozdarjenju
hysterical-1.gif

S kljusetom greš v ta pokakani parkec in pobereš tisto, kar je lubadarju padlo skozi usta pa še drobiž od žledoloma.

S tako "šumo", ki jo imaš, si ne moreš čisto nič.

Bi lahko s pesom ven spravljal al pa z ovco, ceneje
Snečer Ferlinc, če bi ti že res rad zvedel, ti bom pa malo bolj počas razložil, ker ti, kot kaže bolj počas kapiraš te naravne zadeve, jih pa zato tolk hitreje pozabiš.
Jaz imam gozda več, ne samo hektar. In tam kjer je treba opravit večji posek, to opravim s traktorjem in vitlo. Če pa je potrebno sred goste hoste pospravit ali odstarnit neko polomljeno drevo ali od lubadarja napadenio smreko, pa to naredim s konjem, ker tako najmanj poškodujem drugo zdravo drevesje, ki še lepo raste okol tega obolelega drevesa. Kapišaš?
. Pa sosedom, ki imajo manjše gozdičke za uslugo potegnem kakšno odmrlo in za drva primerno drevesno deblo. Kaj je tle narobe in kaj ti tle ni jasno? Zakaj bi se pa jaz moral it gozdarsko in lesno pridelovalno industrijo? Imam gozd za svoje sprotne potrebe in za kakšno desko, da lahko konjsko stajo in oboro vzdržujem. Saj si ti rekel, naj naredim ograjo okol moje posesti. Pa sem jo. Sem te ubogal. Leseno ograjo sem naredil. In ne boš verjel, Les po navadi raste v gozdu, ne na mestnem uradu ali pa v neki odvetniški smrdljivi pisarni, kjer taki kljukci kot si ti, vidite hosto samo skoz okno pisarne, al pa na računalniku.
Si zastopu zdaj?.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
fak, a jaz kot ljubljanæan veæ vem o tem od nekega posavca???
bonk.gif
Patriot ni posavc. Patriot je pristni podgurc, ki se vsak dan smuka okol ciganov.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
Dovolj je zdaj o konjih in gozdovih.
Se strinjam.
Ampak bi blo lepo od tebe, če bi, namesto mene, raje opozoril snečerja, On je začel najedat o mojih o konjih in on noče nehat.
Samo tolk.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
Opozorilo je letelo na vse. Ti si pač bil zadnji komentator.
Prav čakal sem, kdaj oz. po kakšni količini nametanega sran.ja v obliki spama, ki ne sodi v temo, se bo oglasil kakšne moderator.
No, bolje pozno kot nikoli
cheer.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Janez_Krajnski pravi:
Falcon NI LETEL le po protistrup, ampak ga je SPOTOMA pobral na Dunaju. Ampak ne glede na to bi bilo pošteno, da kačjerejec vsaj delno nosi stroške! Razen če je bil posebej zavarovan za takšne primere.

Kot so poročali, so znašali stroški Falcona kakih 500€, protistrup pa 1000€. Malo za rešeno življenje.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Vprašanje v kakšnem stanju je kačji vzreditelj in kakšna škoda je nastala na njegovem telesu zaradi delovanja strupa...

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Kot so poročali, so znašali stroški Falcona kakih 500€,

s to stevilko zavajajo
ura letenja s falconon je preko 3000 EUR, ekonomsko upravicena preko 4000 EUR.

ovinek preko Dunaja, pristanek/vzlet...pa vzame vec kot dodatno uro na poletu LUX-LJU

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Kot so poročali, so znašali stroški Falcona kakih 500€,

s to stevilko zavajajo
ura letenja s falconon je preko 3000 EUR, ekonomsko upravicena preko 4000 EUR.

ovinek preko Dunaja, pristanek/vzlet...pa vzame vec kot dodatno uro na poletu LUX-LJU

Sicer pa ni pomembno,če je treba nekoga rešiti,se uporabijo tudi takšni načini intervencije!
Mogoče bi bilo bolj pametno,da se posvetite moškemu in mu zaželimo ozdravitev.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.157
4.143
113
Zadnja leta se dnevno opravi par helikopterskih prevozov po sloveniji za zdravstvene in reševalne namene, tako da tistih par letov falcona si komot privoščimo.

Človek si je sicer življenje rešil sam ker si je verjetno takoj vbrizgal antidot, to je sicer pri profi "vzrediteljih" nevarnih živali dokaj običajno. Strupi teh kač so tako močni da v par minutah samo še parkrat trzneš pa te ni več med živimi.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Strupi teh kač so tako močni da v par minutah samo še parkrat trzneš pa te ni več med živimi.

Si prepričan? Pri nekih eksotičnih morskih kačah je to morda res, pri ostalih pa traja malce dlje, kot si ti napisal.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.157
4.143
113
Odvisno od tipa strupa, imaš skupino "krvnih strupov" ki te "razjedajo" od znotraj ven in tile načeloma delujejo počasi (in boleče). Imaš pa tudi "živčne strupe" ki ohromijo delovanje mišic. Problem so slednji pri bolj strupenih vrstah ker te paralizirajo oz. ustavijo življenske funkcije dokaj hitro.

Pri strupenih eksotičnih kačah kjer te pobere relativno hitro je edina opcija za preživetje antidot ki ga imaš doma v hladilniku pripravljenega za takojšno akcijo. Ko ti to pravi izkušen terarist se malce zamisliš!
grin1.gif

Pri kobrah recimo ob ugrizu smrt nastopi v 20-30 min, s tem da ti mišice okončin odpovejo že prej (dobesedno se zadušiš pa nič ne moreš).

Sicer sedaj vidim da je šlo za neko vrsto klopotače, te spadajo povečini nekam v rang naših strupenjač (s par izjemami) tako da načeloma jo lahko tudi dokaj dobro odneseš!
tongue-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.636
3.090
113
v lokalni ostariji
kaj če tele "živalce" pobegneje in se naselijo enako kot je "pobegnil" invazivni japonski dresnik npr...

v čem je hec da imaš za domačega ljubljenčka strupeno kačo, ki te ubije z enim ugrizom?

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Zaradi jebenih ljubiteljev kac imas potem na Gran Canariji invazijo albino pitonov (kjer kac sploh ni), pa Florida je polna BURMEJSKIH pitonov. Vse to, ker jih folk spuca v naravo ..jebo vas
smile-1.gif
.

LP,
PIC