"Kužek" spet ugriznil

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Aja snečislav Ferlinc, še to, ko smo glih pri kačah in protistrupih...
Kot je meni znano se protistrup za kačje pike, pridela s pomočjo konjev.
No pa smo spet pri konjih. In ti praviš da so konji nekoristni.

I

Izbrisan uporabnik #488

Hektar gozda je "nič". Za drva... sem mislil, da se pogovarjava o malo bolj resnem gozdarjenju. To sploh ni gozd hektar, lol.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.636
3.090
113
v lokalni ostariji
nedolgo nazaj sem zasledil oglas da nekdo ponuja vleko hlodovine s konji... vendar sedaj ko so močni traktorji vtle, napeljat e da zajle čez škripce se konjev res ne uporablja praktično...

tudi razen navdušencev noben ne bo šel s konjem orat itd. stardec, svaka čast če še ohranjaš to slovensko dediščino! mora biti kar atrakcija...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Hektar gozda je "nič". Za drva... sem mislil, da se pogovarjava o malo bolj resnem gozdarjenju. To sploh ni gozd hektar, lol.
Eh bejž bejž ti Ferlinc neživljenski...
Ljudje v vasi imajo pač svoje manjše privatne gozdičke, ki jih je treba prav tako čistit ali pa v gozdu odpravljati škodo po žledolomu, rabijo drva itd...konj je zelo prikladna pomoč v takih manjših gozdičkih. Ne dela škode kot npr traktor z vitlo, ki polomi vso mlado podrast in olupi vse lubje zdravih dreves.
Ti snečer boš nujno moral malo ven iz pisarne na zrak, da se boš zunaj v naravi malo sprdel, ker ti prebavni plini v lobanjo sekajo.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
nedolgo nazaj sem zasledil oglas da nekdo ponuja vleko hlodovine s konji... vendar sedaj ko so močni traktorji vtle, napeljat e da zajle čez škripce se konjev res ne uporablja praktično...

tudi razen navdušencev noben ne bo šel s konjem orat itd. stardec, svaka čast če še ohranjaš to slovensko dediščino! mora biti kar atrakcija...
To je bolj "vrtičkarska" pomoč in medsosedsko druženje, ki je hkrati še koristna.
Delam na tem, da se vračamo nazaj bolj prijazno do narave.
Ampak to pohabljeni advokat ferlinc ups snečer, ne zastopi.

I

Izbrisan uporabnik #488

Za drva ja, za drugo ne.
Itak moram vedno priti gozdar iz zavoda, da ti izda odločbo pa tudi če je sanitarna sečnja. Poleg tega imaš tudi letno kvoto kolko se lahko največ poseka.
Ampak s hektarjem si kaj dosti ne moreš, to je tako malo, da se gozd sam ne obnavlja.

Glede malega gozda je tako kot je napisal alkoholik. Traktor, škripec, naloži in gremo.

Če imaš resen gozd in ga misliš izkoriščat, narediš vlake, ne pa s konjem po strmini. Izdelava vlake je bistveno cenejša kot nabava in vzdrževanje kljuseta, pa še mir imaš potem, jih samo obnavljaš.

Če ti je žledolom potolkel tisti bori hektarček, potem itak nimaš več kaj sekati.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.157
4.143
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:

Se jih uporablja za delo na težkem terenu, na zaščitenih območjih, področjih kjer raste kakšna zaščitena vrsta rastlin in območjih naravnih parkov.

Takole je v naših koncih.

I

Izbrisan uporabnik #488

Pa si pogledal video in kaj nosi konj na hrbtu?
smile-1.gif
drva

Jaz ti govorim o spravilu lesa, resne zadeve, hlodi, ki bi jih konj lahko samo vlekel, če sploh.
Nobenga tu okoli ne poznam, da bi s konji spravljal les pa imam veliko dela z gozdarji, vse strojno kot sem povedal.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.157
4.143
113
Če imaš možnost uporabit traktor itak, jst ti pravim da tam kjer traktorja ni možno ali dovoljeno uporabit pride v poštev delo s konji. Takih območji v sloveniji je pa veliko.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Za drva ja, za drugo ne.
Itak moram vedno priti gozdar iz zavoda, da ti izda odločbo pa tudi če je sanitarna sečnja. Poleg tega imaš tudi letno kvoto kolko se lahko največ poseka.
Ampak s hektarjem si kaj dosti ne moreš, to je tako malo, da se gozd sam ne obnavlja.

Glede malega gozda je tako kot je napisal alkoholik. Traktor, škripec, naloži in gremo.

Če imaš resen gozd in ga misliš izkoriščat, narediš vlake, ne pa s konjem po strmini. Izdelava vlake je bistveno cenejša kot nabava in vzdrževanje kljuseta, pa še mir imaš potem, jih samo obnavljaš.

Če ti je žledolom potolkel tisti bori hektarček, potem itak nimaš več kaj sekati.
Eh ferlinc, kaj ma to, kar si naklofal zdaj veze s koristnostjo konja? Midva debatirava o tem ali je konj koristen ali ne, ker si ti pač rekel, da je konj nekoristna žival. Kaj ma veze zdaj ta tvoj logar, ki mora odkazat posek?
Jaz sem ti pač povedal zakaj konja imam in da je konj tudi na splošno zelo koristen.
Ker pa si ti "duhovito" spočel temo o kačah in kačjem strupu, sem te pa še podučil, da je konj tudi v tem primeru o katerem govori tema, zelo koristen saj je konj žival, ki proizvaja protistrupe proti kačjim pikom.
Kapiškaš? Ne ti meni zdaj, da je konj brezveze, ker mora en logar iz zavoda za gozdove sečnjo odobrit in odkazat pa papirje pisat....to nima veze s konjem..

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Če imaš možnost uporabit traktor itak, jst ti pravim da tam kjer traktorja ni možno ali dovoljeno uporabit pride v poštev delo s konji. Takih območji v sloveniji je pa veliko.
Da ne govorimo o planinskih kočah.
V planinske koče še dandanes s konji dostavljajo robo.
Skratka, konj je koristen, snečer pač ni.

I

Izbrisan uporabnik #488

Konj je na splošno nekoristen in predrag špas.
Tudi za tebe za tistih par drevesc in vrtiček, samo šminka.

Za naš denar si kupil kljuseta, ker je sedaj in imeti ranč, ne zmoreš pa se spopasti niti s kakci, tako da je vprašanje kaj delaš sploh s konji.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ljudje v vasi imajo pač svoje manjše privatne gozdičke, ki jih je treba prav tako čistit ali pa v gozdu odpravljati škodo po žledolomu, rabijo drva itd...konj je zelo prikladna pomoč v takih manjših gozdičkih. Ne dela škode kot npr traktor z vitlo, ki polomi vso mlado podrast in olupi vse lubje zdravih dreves.
Ti snečer boš nujno moral malo ven iz pisarne na zrak, da se boš zunaj v naravi malo sprdel, ker ti prebavni plini v lobanjo sekajo.

Ja seveda, konj spravi deblo na rampo po luftu.
hysterical-1.gif

Sploh take fi +1 meter na 4 metre dolžine.
hysterical-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Za naš denar si kupil kljuseta, ker je sedaj in imeti ranč, ne zmoreš pa se spopasti niti s kakci, tako da je vprašanje kaj delaš sploh s konji.
Saj nisem rekel, da je konj poceni. Je pa še zmeraj cenejši od traktorja. In jaz sem ti že povedal, da imam konja za hobi, potem sem ti pa še naštel, kaj pleg hobija lahko s konjm še počnem ali počnejo drugi in zakaj je konj koristen.
Drgač pa si ti čist tazadnji, ampak res čist tazadnji, ki bi lahko komu očital, da je konj drag špas. Take odvetniške "storitve" oziroma bolje rečeno odvetniško sranje, kot ga opravljaš ti, je šele drago.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Ja seveda, konj spravi deblo na rampo po luftu.
hysterical-1.gif

Sploh take fi +1 meter na 4 metre dolžine.
hysterical-1.gif
Patriot ti si en kljukec.
S konjičkom se pospravi pač tiste manjše veje in manjše hlode. Veš, v hosti rastejo tudi manjša drevesa, ne samo velika. In po žledolomu je največ polomljenih malih dreves in vej.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.636
3.090
113
v lokalni ostariji
konj je sedaj hobi.

je pa zanimivo gledat kako se je delalo včasih... kdo zloben bi rekel, da je stardec še v časih takoj po vojni:))

ja za lastne potrebe par m lahko ven zvlečeš.... kaj veliko pa ne bo efekta....

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Saj nisem rekel, da je konj poceni. Je pa še zmeraj cenejši od traktorja. In jaz sem ti že povedal, da imam konja za hobi, potem sem ti pa še naštel, kaj pleg hobija lahko s konjm še počnem ali počnejo drugi in zakaj je konj koristen.
Drgač pa si ti čist tazadnji, ampak res čist tazadnji, ki bi lahko komu očital, da je konj drag špas. Take odvetniške "storitve" oziroma bolje rečeno odvetniško sranje, kot ga opravljaš ti, je šele drago.

Še enkrat, imaš 1 hektar "gozda", to je parcela npr. 100x100m2 in sedaj ti meni razlagaš o gozdarjenju
hysterical-1.gif

S kljusetom greš v ta pokakani parkec in pobereš tisto, kar je lubadarju padlo skozi usta pa še drobiž od žledoloma.

S tako "šumo", ki jo imaš, si ne moreš čisto nič.

Bi lahko s pesom ven spravljal al pa z ovco, ceneje

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Kaj ima konj z kačo v tej temi. Razen da iz konja pridobivajo serume proti kačjem strupu? Pa kaj ovce delajo v tej temi?

Nazadnje urejeno:
5. avg 2011
1.056
196
63
Okolica Ormoža
Falcon NI LETEL le po protistrup, ampak ga je SPOTOMA pobral na Dunaju. Ampak ne glede na to bi bilo pošteno, da kačjerejec vsaj delno nosi stroške! Razen če je bil posebej zavarovan za takšne primere.

Nazadnje urejeno: