Eh bejž bejž ti Ferlinc neživljenski...Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Hektar gozda je "nič". Za drva... sem mislil, da se pogovarjava o malo bolj resnem gozdarjenju. To sploh ni gozd hektar, lol.
To je bolj "vrtičkarska" pomoč in medsosedsko druženje, ki je hkrati še koristna.Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
nedolgo nazaj sem zasledil oglas da nekdo ponuja vleko hlodovine s konji... vendar sedaj ko so močni traktorji vtle, napeljat e da zajle čez škripce se konjev res ne uporablja praktično...
tudi razen navdušencev noben ne bo šel s konjem orat itd. stardec, svaka čast če še ohranjaš to slovensko dediščino! mora biti kar atrakcija...
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
nedolgo nazaj sem zasledil oglas da nekdo ponuja vleko hlodovine s konji... vendar sedaj ko so močni traktorji vtle, napeljat e da zajle čez škripce se konjev res ne uporablja praktično...
tudi razen navdušencev noben ne bo šel s konjem orat itd. stardec, svaka čast če še ohranjaš to slovensko dediščino! mora biti kar atrakcija...
Eh ferlinc, kaj ma to, kar si naklofal zdaj veze s koristnostjo konja? Midva debatirava o tem ali je konj koristen ali ne, ker si ti pač rekel, da je konj nekoristna žival. Kaj ma veze zdaj ta tvoj logar, ki mora odkazat posek?Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Za drva ja, za drugo ne.
Itak moram vedno priti gozdar iz zavoda, da ti izda odločbo pa tudi če je sanitarna sečnja. Poleg tega imaš tudi letno kvoto kolko se lahko največ poseka.
Ampak s hektarjem si kaj dosti ne moreš, to je tako malo, da se gozd sam ne obnavlja.
Glede malega gozda je tako kot je napisal alkoholik. Traktor, škripec, naloži in gremo.
Če imaš resen gozd in ga misliš izkoriščat, narediš vlake, ne pa s konjem po strmini. Izdelava vlake je bistveno cenejša kot nabava in vzdrževanje kljuseta, pa še mir imaš potem, jih samo obnavljaš.
Če ti je žledolom potolkel tisti bori hektarček, potem itak nimaš več kaj sekati.
Da ne govorimo o planinskih kočah.Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Če imaš možnost uporabit traktor itak, jst ti pravim da tam kjer traktorja ni možno ali dovoljeno uporabit pride v poštev delo s konji. Takih območji v sloveniji je pa veliko.
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Uporabnik Snecer pravi:
Hektar gozda je "nič". Za drva... sem mislil, da se pogovarjava o malo bolj resnem gozdarjenju. To sploh ni gozd hektar, lol.
Ljudje v vasi imajo pač svoje manjše privatne gozdičke, ki jih je treba prav tako čistit ali pa v gozdu odpravljati škodo po žledolomu, rabijo drva itd...konj je zelo prikladna pomoč v takih manjših gozdičkih. Ne dela škode kot npr traktor z vitlo, ki polomi vso mlado podrast in olupi vse lubje zdravih dreves.
Ti snečer boš nujno moral malo ven iz pisarne na zrak, da se boš zunaj v naravi malo sprdel, ker ti prebavni plini v lobanjo sekajo.
Saj nisem rekel, da je konj poceni. Je pa še zmeraj cenejši od traktorja. In jaz sem ti že povedal, da imam konja za hobi, potem sem ti pa še naštel, kaj pleg hobija lahko s konjm še počnem ali počnejo drugi in zakaj je konj koristen.Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Konj je na splošno nekoristen in predrag špas.
Tudi za tebe za tistih par drevesc in vrtiček, samo šminka.
Za naš denar si kupil kljuseta, ker je sedaj in imeti ranč, ne zmoreš pa se spopasti niti s kakci, tako da je vprašanje kaj delaš sploh s konji.
Patriot ti si en kljukec.Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Uporabnik Snecer pravi:
Ljudje v vasi imajo pač svoje manjše privatne gozdičke, ki jih je treba prav tako čistit ali pa v gozdu odpravljati škodo po žledolomu, rabijo drva itd...konj je zelo prikladna pomoč v takih manjših gozdičkih. Ne dela škode kot npr traktor z vitlo, ki polomi vso mlado podrast in olupi vse lubje zdravih dreves.
Ti snečer boš nujno moral malo ven iz pisarne na zrak, da se boš zunaj v naravi malo sprdel, ker ti prebavni plini v lobanjo sekajo.
Ja seveda, konj spravi deblo na rampo po luftu.
Sploh take fi +1 meter na 4 metre dolžine.
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Saj nisem rekel, da je konj poceni. Je pa še zmeraj cenejši od traktorja. In jaz sem ti že povedal, da imam konja za hobi, potem sem ti pa še naštel, kaj pleg hobija lahko s konjm še počnem ali počnejo drugi in zakaj je konj koristen.Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Konj je na splošno nekoristen in predrag špas.
Tudi za tebe za tistih par drevesc in vrtiček, samo šminka.
Za naš denar si kupil kljuseta, ker je sedaj in imeti ranč, ne zmoreš pa se spopasti niti s kakci, tako da je vprašanje kaj delaš sploh s konji.
Drgač pa si ti čist tazadnji, ampak res čist tazadnji, ki bi lahko komu očital, da je konj drag špas. Take odvetniške "storitve" oziroma bolje rečeno odvetniško sranje, kot ga opravljaš ti, je šele drago.