Kupujem UPS

mistique

Guru
16. jun 2009
14.031
1.837
113
Emona / Carnium
Ta kalkulator je pripomoček za tiste, ki ne znajo izračunati zahtev računalniške opreme (po moči), ki naj bi jo pri življenju držal UPS. Rezultat so sicer APC-jevi modeli UPS-ov, vendar so navedene vse karakteristike, ki jih potem lahko uporabiš pri izbiri UPS-a drugih proizvajalcev. Glede razlike pri porabi SSD in HDD, naj te ne skrbi preveč, saj si boš od (dragega) UPS-a želel cca. 20%-30% več, kot so trenutne teoretične potrebe tvoje strojne opreme, ki bi jo rad priključil na UPS. Pri nakupu UPS-a je priporočljivo upoštevati prihodnje nadgradnje z močnejšimi ali dodatnimi komponentami.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.876
697
113
Navadno je fino kupit UPS z 2x večjo močjo, kot bo na njem obremenitev. Ker kapacitete baterij so v večini poceni UPS dimenzionirane tako, da pri polovični obremenitvi zdržijo 10-15min, pri skoraj polni obremenitvi pa ~5min.

22. jul 2007
13.575
1.758
113
124
kako so kaj glasne te zadeve - previdevam da je notri tudi kakšen ventilator, predvsem me zanima ko je stvar v standbyeju
sprasujem se.gif

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
za apc ja ti lahko povem ima fen na stranici... se skoraj ne sliši, slišn je bolj takrat ko zmanjka štroma.... Ma pa APC še neko prednost, to bol za tiste ki imajo serverje... hot plug baterije.. se pravi da baterijo lahko manjaš pod štromom in ne motiš delovanja.

ampak to je bolj v inf za tiste ki to rabijo...
Še vedno je moje mnenje tako, kot nekateri pišejo ... da se vzame raje močnejši ups in po možnosti kakšen brend name in bo sigurno zaodovoljen...

tile fičfiriči za 35 eur pa so kr neki...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.087
-8.777
113
Citat:
Uporabnik krnekejjeto pravi:

Za tiste 1s-5min izpade so čisto ok
wink-1.gif
Tolk da se ti mašina za brez veze ne restarta.

"Pravi" UPS je pa itak samo prenosnik
grin1.gif

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik krnekejjeto pravi:

Za tiste 1s-5min izpade so čisto ok
wink-1.gif
Tolk da se ti mašina za brez veze ne restarta.

pa ravno zaradi tega ga rabim in nič več....bom vzel kr tega APCja (APC Back-UPS 650, 230V), pa je to to....

pa tudi po vnešeni konfiguraciji mi je prvo vrglo ven tega
smile-1.gif

ASUS A8N-SLI Premium, AMD Athlon 64 X2 4200+, MX1100
Patriot 3x1GB, NVIDIA GTS450
WD SataII 320GB,DVD-RW Pioneer A08/108, LCD Samsung 2494HS

hvala
zmaga.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.244
7.044
113
Jaz sem pa komaj zdaj opazil, da ti cenejši sploh nimajo povezave s računalnikom, samo piskajo in blinkajo, ko sfali štroma.

To je potem popolnoma neuporabno, ker nisem vedno za kompom.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.745
113
EU
Že drugo leto imam Socomecov NET 1000 PR. Ne uporabljam ga za računalnik, ampak za pogon črpalke centralne, ko sfali toka.
Pred par dnevi sem testiral akumulatorje. Črpalko 45 Watno je poganjal točno eno uro, preden je zapiskal in se izklopil.
Ventilator je glasen, samo dela takrat ko ni štroma. Približno enkrat tedensko sam požene self test in vklopi preverjanje vseh funkcij.
Če je test OK ugasne

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.796
2.599
113
Vaše izkušnje.
Kako je pa videti izklaplanje PC s strani UPS-a (uporabnika ni zraven)?
Je tsitih 5 min (100% obremenitev?) dovolj za normalno zaustavitev PC-ja in eventuelno odprtih programov?
Če preko mreže dostopam do tega programa in poganjam eno custom aplikacijo, kako to zaustavljanje vidim na mojem PC-ju?

Nazadnje urejeno:

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Jaz uporabljam že cca. 3 leta enega od Trust-a za nekih 80€. Še vedno je opravil svojo nalogo tako kot je bilo potrebno, ob hitrih izpadih elektrike je ohranil stabilnost, ni več težav ob nihanju elektrike (težave z elektriko v neki stari hiši) in brez problema končaš delo in varno shraniš dokumente 15-30 min dela. Nekako toliko kot sem od UPS-a za pod 100€ priæakoval.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Da malček pristavim skledo v to temo.

Očitno mi/nam precej niha napetost v stanovanju, pri zadnjem grmenju v soboto (ja vse skupaj nič od ni) je na monitorju skurlo ploščo. Ostale stvari niso utrpele posledic (še ne - zaenkrat).

Prav zaradi tega, se že nekaj časa se odločam za nakup UPS-a, da ta nihanja malo pobere. Gor bi priklopil računalnik, LCD monito in pa televizor. Koliko močnega vzet? Ob nevihtah drugače izklapljamo vso tehniko, seveda po prvem gromu, to prakso pa imam namen ohraniti tudi za naprej..