Kupuje se nov televizor.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Kupi 40C650, razen če te motijo svetleči zasloni, saj ej razlika ravno v tem. Je pa posledično slika na 650 modelu dosti lepša.

lordinho

Pripravnik
3. avg 2007
155
0
16
MB
Citat:
Uporabnik Tanja_86 pravi:
Danes sem končno spet malo napredovala z nakupom TVja
smile-1.gif
Dokončno sem se odločila za Panasonicovo plazmo (P42G20). Bila sem v Mercatorju v Črnučah, kjer stane TV 1.150€. Mamica je preko nekih poznanstev dobila še 10% popust, tako da vse skupaj pride za približno 100€ ceneje. Zakaj bom kupila tukaj in ne na mimovrste.com? Predvsem zaradi tega, ker tukaj dodajo 5 let garancije! Televizor bi kupila že danes, vendar je bil le en primerek tega modela v trgovini in še ta kot razstavni eksponent. Sicer bi mi ga dali s še 3% popusta, vendar sem se odločila, da bom še malo počakala in kupila čisto novo.

Zdaj pa me zanima nekaj malega o HDMI kablih. Obstajajo navadni in pozlačeni (GOLD). Kakšna je razlika? Prodajalec (šmrkavc) se mi je nekaj smejal, da naj bi bili v bistvu enaki. Mi pa ni jasno zakaj so potem tako zelo dražji? Zanima me, kako se pozna na kvaliteti, če kupim HDMI kabel npr 1m dolg, ali pa 10m?

klik

evo, imaš še cenje. 929 EUR, v katalogu pa piše še 5 let polne garancije, imajo pa tudi na obroke.

Misli, da jo bom tudi sam nabavil.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
majo na obroke ja, ampak a majo brez obresti???
smile-1.gif

V Mečkatorju lahko vzameš na do 24 obrokov brez obresti.

lordinho

Pripravnik
3. avg 2007
155
0
16
MB
Imajo obresti. Po izračunu, ki je v katalaogu, te pride 1140,56, če vzameš na obroke. Tak da splača se samo, če imaš keš, drugače Mercator.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kje pa se lahko vidijo tile Panasonic-i v akciji?
Merkator je bil omenje.
Je še kaj v okolici Maribora?
Big bang jih ima kaj?

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
DognerDJ v tabeli so oznake npr. C350, C450... . Kakšni so potem TV-ji z oznakami C6000, C6500... ?

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Veš še za kakšno podobno preglednico za LED serije Samsungovih televizorjev?

o0o0ki

Pripravnik
21. apr 2008
323
0
16
Ljubljana
Še ena pohvala gre k plazmi Panasonic serije G20. Kupil sem 42", kar mi je ravno prav. Počasi si moram kupiti še 5.1 sistem, potem pa bo res noro za gledanje filmov in ostalega! Kupil sem v BigBangu s 6 letno garancijo Se zgodi. Mislim, da se nakup te plazme resnično splača!

Samo na hitro.. Kateri 5.1 sistem je trenutno dober za svojo ceno?

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Po enem mesecu z plazmo imam kot nekdanji velik zagovornik LCD-jev kar dobre vtise. Zanimivo pa je koliko se razlikuje prikaz v zatemnjenem prostoru v primerjavi z dnevno svetlobo. Tisto kar je ponoči odlična, ostra slika, je podnevi premehko in prebledo. Ker ima G20 dovolj rezerve v svetilnosti se da zadeve dokaj dobro poštimati z nastavitmami, na kakšni drugi pa bi znalo biti to bolj problematično. LCD-ji imajo načeloma čez dan lepšo sliko, a se vse napake še toliko bolj vidijo, tako da ni nujno boljše.

Ostalo je vrhunsko, vključno z HD sliko ki je res ostra (pred nakupom sem se najboljl bal da plazma sploh ne zna prikazati ostre slike a sem se krepko motil). Slika je tekoča in tudi za igranje na PS3 dovolj hitra in predvsem brez kakršnih koli napak (kot sem jih recimo videl pri kolegovem Samsungu B650 pri hitro premikajočih scenah).

Končna ugotovitev: če bi kupoval še enkrat bi spet vzel plazmo, a še večjo (50 ali celo 65"), SD TV program pa bi nehal gledati.

Clancy

Majstr
20. avg 2007
821
394
63
Citat:
Uporabnik lordinho pravi:

klik

evo, imaš še cenje. 929 EUR, v katalogu pa piše še 5 let polne garancije, imajo pa tudi na obroke.

Misli, da jo bom tudi sam nabavil.

Malo offtopic...jaz tu raje nebi kupoval klik

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Clancy pravi:
Malo offtopic...jaz tu raje nebi kupoval klik

Avtor tega je ali mocno zmeden ali pa se kaj drugega: najprej je napisal (citiram, podcrtava je moja):

Citat:
Nakar dobim čez 3 mesece po tej grožnji domov pismo, da bodo mene osebno (na mene sploh ni račun pisan, niti pogodba) terjali.

potem pa:

Citat:
Prvo so morali prepisati račun iz mojega imena na moje starše ...

Omenjene trgovine ne poznam, lahko da so res tako zanic, lahko se je pa samo eno cigance oglasilo, potem ko so poskusali nekaj mutiti, pa jim ni prav dobro uspelo - sklepam po tem, da naj bi bil trzni inspektor "nemocen" ... malo morgen, ce bi bilo kaj resno narobe, bi se obesil nanje, pa cvetka, da so placali racun, katerega sploh niso prejeli (stupid much ? pa se davkarija bi skocila do neba), itd.

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
ksz

Pri Panasonicu jim samo to zamerim, ker se niso potrudli malo lepših teh plazmic naredit.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Če se že kupuje pri preprodajalcih potem je nabolje iti k MediaMarketu ki ima vsaj nekaj zgodovine in dobro ime.