Kupuje se nov televizor.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
G20 ima AR filter in odseva praktično ni, čeprav zaslon ni mat. Pomaga tudi večja svetilnost G20 panela, saj pri ustrezni nastavitvi tudi to pomaga pr odpravi odsevov. Pri x20 in modeliih nekateri drugih proizvajalcev je pa hudo ja.

Res je tudi da imajo LCD-ji z gladkim zaslonom podobne težave (danes je takih že večina, razen nekaterih philipsov in LG-jev).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Tanja_86 pravi:
Hmm, zanimivo. Pri nas imamo že eno plazmo v dnevni sobi in se grozno vse sveti, pri babici pa imamo LCD in je veliko bolje..?
Iz dveh primerkov si ti naredila oceno za vso industrijo?
wink-1.gif

Tanja_86

Pripravnik
13. apr 2010
83
0
6
Ljubljana - Bežigrad
Danes sem končno spet malo napredovala z nakupom TVja
smile-1.gif
Dokončno sem se odločila za Panasonicovo plazmo (P42G20). Bila sem v Mercatorju v Črnučah, kjer stane TV 1.150€. Mamica je preko nekih poznanstev dobila še 10% popust, tako da vse skupaj pride za približno 100€ ceneje. Zakaj bom kupila tukaj in ne na mimovrste.com? Predvsem zaradi tega, ker tukaj dodajo 5 let garancije! Televizor bi kupila že danes, vendar je bil le en primerek tega modela v trgovini in še ta kot razstavni eksponent. Sicer bi mi ga dali s še 3% popusta, vendar sem se odločila, da bom še malo počakala in kupila čisto novo.

Zdaj pa me zanima nekaj malega o HDMI kablih. Obstajajo navadni in pozlačeni (GOLD). Kakšna je razlika? Prodajalec (šmrkavc) se mi je nekaj smejal, da naj bi bili v bistvu enaki. Mi pa ni jasno zakaj so potem tako zelo dražji? Zanima me, kako se pozna na kvaliteti, če kupim HDMI kabel npr 1m dolg, ali pa 10m?

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
No, jest sem kupil ta televizor natanko v tej trgovini in prav tako dobil 10% popusta (že kakšen mesec nazaj). Za garancijo nisem vedel, meni se je šlo bolj za brezobrestno plačilo z piko.

In tudi meni je pametoval o HDMI kablih, da so oboji enaki, zato sem naredil rpobo in vzel enega ta poceni (6 ali 8 eur) in enega malo dražjega (cca 15eur). Oba delata brezhibno tudi pri predvajanju BLU-RAY diskov , pri igranju zahtvenih iger na PS3 in pri predvajanju 1080p MKV-jev iz WDTV-ja. Morda je kaj več razlike pri daljši razdalji, a tukaj delata res oba enako.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Splača se ti tudi počakati na trojne pike, Mercator jih ima 1x mesečno v M Tehniki. Torej jih za 1000€ ne dobiš 250, ampak 750, 600 pik je pa že vredno 120€.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Tanja_86 pravi:
Torej se ne splača kupit tistega pozlačenega? Verjetno je to potemtakem samo varka!...
'

Kabel s pozlacenimi konektorji ima pozlacene konektorje, ja ? Zlato precej tezje oksidira, kot npr. aluminij (kar je pogosto uporabljen material za vodnike v kablum, sploh pa za konektorje vseh vrst, tudi v kablih z bakenimi vodniki). Ce ne oksidira, je stik precej boljsi.

Kabel z nepozlacenimi konektorji je pac tak, kot je. Ce oksidira, ga malce zdrgnes (recimo s cunjo ali z zicno gobico za kuhinjo) in je tak kot prej.

Kupis tisto, kar zelis. Razlika v ceni je predvsem premija na budale (debelina tistega zlata se meri v mikronih, kar je dovolj da ne oksidira konektor, ampak isto ne oksidira, ce ga malo podrkas gor in dol ali pa ce je vtaknjen nekje, kjer kisik ne pride zraven - torej vkljucen v drugo napravo).

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Ironija je v tem da je imel tudi ta cenejši ki sem ga kupil (za 6-8eur) pozlačene kontakte. Če je to pravo zlato ne vem, a zgleda že tako.

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Si bom sposodil temo.
V bodoce sledi nakup LCD TVja in po prelistanju te teme sem zasledil da precej favorizirate Samsungove TVeje. Nekako gledam za TV do 700€ s tem da bi rad nanj prikljucil tudi WD TV Live da imam moznost predvajanja filmov iz racunalnika in pa eno cenejso varinato domacega kina (te za 150€). Je sploh smisleno prikljucevat WD TV ali je bolje TV prikljuciti kar direkt v mrezo in tako dostopat do filmov na racunalniku (sem zasledil da je tud to mozno). Je to izvedljivo in ali TV tako predvajala vse filme ali se lahko pri nekaterih HD filmih (mkv datotekah) pojavi problem?

Hvala in LP

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Velikost?
Boljši samsungi predvajajo preko usb divx in mkv ( posledično ne potrebuješ WD-ja ).

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Naceloma 40", mogoce 42" ce bi bila v cenovnem rangu 700€ (kar bo malo tezko kolikor sem gledal po spletnih trgovinah).

LP

frog55

Fizikalc
23. apr 2010
300
94
28
Mogoče kaj takega:http://www.mimovrste.com/artikel/1350176932/lcd-tv-sprejemnik-samsung-le40c530

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Nazadnje urejeno:

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Da še jaz pristavim svoj piskerček. V prihodnje si nameravam za v sobo kupiti LCD TV z diagonalo 81 cm. Zaenkrat bi bil prikopljen na sobno anteno, v prihodnje pa nameravam priklopiti na SiolTV. Bo tudi priklopljen na računalnik za gledanje filmov. Sem gledala zadnjič v Big Bangu cene in sem si postavila rang nekje 400 €. Fino bi bilo, če bi imel tudi USB priklop za direktno gledanje filmov iz ključka/zunanjega trdega diska. Kaj predlagate?