FHD se smatra loæljivost 1080 vrstiv ! Neglede na podformat.-
Na BD mediju je lahko kakršenkoli format. Ponavadi seveda visoke ločljivosti. 1080/24p je pač eden od filmskih standardov, ki ga uporabljajo tudi neateri za dokumentarce in podobno. Nekaj starejših filmov, ki sem jih videl pa je prav porazno prenešeno v ta format.
Moj predvajalnik je ena srednja žalost za današnji čas (PS3) in sedaj že skoraj 3 leta star Sony LCD serije 46W3000.
Imam nekaj frišnih predvsem BBC-jevih dokumentarcev in je zadeva večinoma v 1080i z fleksibilnim tokom. Kake 3 ure videa je po disku. Slika pa je morda malenkost slabša kot 1080/24p, če primerjam isti žaner drug založnik >>> novejši naravoslovni dokumentarci snemani z digitalnimi HD kamerami v resoluciji 1080. Frekvenc zajema in nadalnje obdelave se seveda ne ve. Morda mi je pri 1080/24p slika le malček bolj naravna.
zadeve ki so snemane na film in prenešene v digitalno obliko pa kot rečeno precej varirajo v praksi.
HD TV kar uspem dobit prek Siola (H HD in NG HD) pa je opazno slabše kot iz BD a res odlično odlično v primerjavi s SD.
Nakup FHD ekrana je kot sem že enkrat v temo napisal smotern in nujen.
Bi pa sam raje počakal še kakega pol leta in nato kupil delno z zašparanim delno z "družinskim" kreditom. Zadeve gredo tako hitro naprej, da se mi nakup na kredo nekak ne vidi smiselen za to vrsto artiklov.