Kupuje se nov televizor.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.621
208
63
Kranj
Ki nima TVjev v rangu 500€ za množico.

Samsung je znamka, ki bi jo izpostavil...LG / PHILIPS ga serjeta z novimi serijami - samo 2 HDMija !!!

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Za dobrih 500eur se dobi Panasonic X20 ki je za ta denar največ televizije. Im pač samo 720p panel, a za razliko med 1080 in 720 je treba pri 42" TV-ju sedeti manj kot dva metra od televizije.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Tanja_86 pravi:
Kroja, saj veš kako je s tem. Z obroki je veliko lažje kupovati. Če TVja ne bi mogla vzeti na obroke, bi bilo že 500€ velik zalogaj. Če lahko plačam na obroke, pa mi ni težko vsak mesec dati npr 30€ in s tem vem, da sem dobro kupila - kvaliteta. Teh 30€ se v denarnici sploh ne pozna, če pa daš naenkrat 500€ ven, pa se še kako! Na žalost je dandanes res tako, da že skoraj kruh kupujemo na obroke. In če lahko v BB vzamem TV na obroke brez obresti mi naj en pove, zakaj ne bi izkoristila tega? TV pa bom imela lahko 10 let doma (upam). Prav tako je z garancijo "Se zgodi". Se ti zdi teh 100€ za 6 let popolne garancije preveč? Meni ne, če drugega ne, ne bo skrbi, če TV crkne. In če mi po 6 letih crkne izven garancije, mi pač bo. Potem je najbolje, da sploh nič ne kupujem, če bi na vse to gledala.
V glavnem, TV bo, in to kmalu, SiolTV komunikator pa sem že dobila od prijatelja. Za kateri TV se bom odločila in kako bom z njim zadovoljna, pa poročam, da končno zaključimo to temo!
tongue-1.gif

Še vedno pa sem za televizor , ki ga je predlagal "mamomu" in upam, da bo vse tako kot treba.

Lp, Tanja
roza.gif

a si ti slučajno oseba, ki je plačana, da po forumih dela prikrite reklame??? tvoji posti zvenijo točno tako...

corsol

Guru
11. mar 2010
2.975
958
113
mene predvsem zanima zkaj je pogoj full HD ?????.....saj to pride v poštev le če se glede gleda od blizu kar pomeni za 32".....da si skoraj na ekranu.....

Glede na to , da bo primarno za gledanje filmov + SIOL bi osebno izbral HD ready plazmo in če ni nekih doodatnih zahtev potem eno od bolj osnovnih.

Recimo na strani od BB 42" razvrsti po ceni...4 najcenejše so v rangu od 459-569€ ....zmerna cena za dosti TV-ja.
Vse so HD ready, ki pa lepše prikazujejo SD signal(kot full HD TV-ji).
Nekaj dejstev o omenjenih TV-jih:
najboljše procesiranje SD signala ima LG, potem ima LG odlične menije za raznorazne nastavitve, Panasonic malo manj oz. so le osnovne zadeve za nastavit, Panaosnic ima boljši prikaz črne barve, LG ima nekaj problemov z burn-in-om toda nič kritičnega, LG pq6000 ima možnost gledanja filmov in slik direktno USB ključa, ....
Imam enega od omenjenih LG-jev ...povprečna poraba(zvečer, v sobi nekaj svetlobe) z vključenim "eco-senzorjem"(svetilnost in posledično poraba el.energije se prilagaja svetlobi v prostoru) ..... cca 100W .

Če dosti gledate filme in ste ljubitelj dobre slike potem Panasonic, če pa ste povprečni gledalec TV-ja potem definitivno LG, ki je v tem razredu osnovnih plazem definitivno BEst-buy.

Nazadnje urejeno:

Tanja_86

Pripravnik
13. apr 2010
83
0
6
Ljubljana - Bežigrad
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Tanja_86 pravi:
Kroja, saj veš kako je s tem. Z obroki je veliko lažje kupovati. Če TVja ne bi mogla vzeti na obroke, bi bilo že 500€ velik zalogaj. Če lahko plačam na obroke, pa mi ni težko vsak mesec dati npr 30€ in s tem vem, da sem dobro kupila - kvaliteta. Teh 30€ se v denarnici sploh ne pozna, če pa daš naenkrat 500€ ven, pa se še kako! Na žalost je dandanes res tako, da že skoraj kruh kupujemo na obroke. In če lahko v BB vzamem TV na obroke brez obresti mi naj en pove, zakaj ne bi izkoristila tega? TV pa bom imela lahko 10 let doma (upam). Prav tako je z garancijo "Se zgodi". Se ti zdi teh 100€ za 6 let popolne garancije preveč? Meni ne, če drugega ne, ne bo skrbi, če TV crkne. In če mi po 6 letih crkne izven garancije, mi pač bo. Potem je najbolje, da sploh nič ne kupujem, če bi na vse to gledala.
V glavnem, TV bo, in to kmalu, SiolTV komunikator pa sem že dobila od prijatelja. Za kateri TV se bom odločila in kako bom z njim zadovoljna, pa poročam, da končno zaključimo to temo!
tongue-1.gif

Še vedno pa sem za televizor , ki ga je predlagal "mamomu" in upam, da bo vse tako kot treba.

Lp, Tanja
roza.gif

a si ti slučajno oseba, ki je plačana, da po forumih dela prikrite reklame??? tvoji posti zvenijo točno tako...

Zdaj pa mi razloži tole? Komu naj bi delala reklamo? BB-ju ali SiolTV-ju? Mislim, da si vsak želi imeti garancijo za televizor za več let, v tem primeru za 6. Res ne vem, kje v tem postu vidiš reklamiranje nečesa.
rolleyes-1.gif

Lp, Tanja
roza.gif

Tanja_86

Pripravnik
13. apr 2010
83
0
6
Ljubljana - Bežigrad
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
mene predvsem zanima zkaj je pogoj full HD ?????.....saj to pride v poštev le če se glede gleda od blizu kar pomeni za 32".....da si skoraj na ekranu.....

Glede na to , da bo primarno za gledanje filmov + SIOL bi osebno izbral HD ready plazmo in če ni nekih doodatnih zahtev potem eno od bolj osnovnih.

Recimo na strani od BB 42" razvrsti po ceni...4 najcenejše so v rangu od 459-569€ ....zmerna cena za dosti TV-ja.
Vse so HD ready, ki pa lepše prikazujejo SD signal(kot full HD TV-ji).
Nekaj dejstev o omenjenih TV-jih:
najboljše procesiranje SD signala ima LG, potem ima LG odlične menije za raznorazne nastavitve, Panasonic malo manj oz. so le osnovne zadeve za nastavit, Panaosnic ima boljši prikaz črne barve, LG ima nekaj problemov z burn-in-om toda nič kritičnega, LG pq6000 ima možnost gledanja filmov in slik direktno USB ključa, ....
Imam enega od omenjenih LG-jev ...povprečna poraba(zvečer, v sobi nekaj svetlobe) z vključenim "eco-senzorjem"(svetilnost in posledično poraba el.energije se prilagaja svetlobi v prostoru) ..... cca 100W .

Če dosti gledate filme in ste ljubitelj dobre slike potem Panasonic, če pa ste povprečni gledalec TV-ja potem definitivno LG, ki je v tem razredu osnovnih plazem definitivno BEst-buy.

Po pravici povedano, se dandanes že toliko piše o tem FULL HD, da sem to napisala kot željo ravno zaradi tega, ker mi to predstavlja kakovostno sliko. Sem pač oseba, ki rada kupi kvalitetno stvar. Res pa je, da niti ne vem točne razlike med HD Ready in FULL HD. Prvi je za 720p filme, drugi pa za 1080p? Se razlika res ne opazi? Kupila bom tako ali tako 42" televizor. Gledala pa bom na razdalji približno 2-3 metre.

Lp, Tanja
roza.gif

DognerDJ

Fizikalc
10. sep 2009
1.329
0
36
Maribor
Obišči stran
Slika se danes oddaja v PAL ( 576 vrstic ) ali pa v Full HD ( 1080 vrstic ) - z vsemi ostalimi ločljivostmi pa se TV "muči" ( more pretvarjat iz ene v drugo ločljivost - tu pa se sigurno kakšna malenkost izgubi ).

Pri LCD-jih bi jaz dal na 1. mesto Samsung C modele, pri Plasmah pa Panasonic.

corsol

Guru
11. mar 2010
2.975
958
113
@tanja86:
če hočeš gledati Full HD rabiš poleg FullHD TV ja tudi Full HD izvor. To je npr. Blue-RAy predvajalnik, ali pa nek TV program ki oddaja v Full HD(resnici na ljubo je teh programov za enkrat relativno malo).
Da pa sploh vidiš razliko (no-HD vs fullHD) je potrebno gledati TV iz ustrezne razdalje, npr. za gledanje z 2-3 m rabiš TV večji od 52" (!!!), tako da premisli ali res rabiš full HD...

poglejte tale graf , kjer je lepo razvidno kakšne razadalje so smiselne za kakšno ločljivost.
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=95676

Nazadnje urejeno:

Tanja_86

Pripravnik
13. apr 2010
83
0
6
Ljubljana - Bežigrad
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
@tanja86:
če hočeš gledati Full HD rabiš poleg FullHD TV ja tudi Full HD izvor. To je npr. Blue-RAy predvajalnik, ali pa nek TV program ki oddaja v Full HD(resnici na ljubo je teh programov za enkrat relativno malo).
Da pa sploh vidiš razliko (no-HD vs fullHD) je potrebno gledati TV iz ustrezne razdalje, npr. za gledanje z 2-3 m rabiš TV večji od 52" (!!!), tako da premisli ali res rabiš full HD...

poglejte tale graf , kjer je lepo razvidno kakšne razadalje so smiselne za kakšno ločljivost.
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=95676

Zaenkrat je Full HD programov res malo, se bodo pa v roku parih let dodobra razvili. To vemo vsi. Sicer pa si bom tako ali tako shranjevala blueray filme na disku in jih od tam gledala. Sem včeraj dobila Avatar v Full HD verziji in je slika tako zelo čista, da verjetno ne bom več dol vlekla DVD formatov.

Lp, Tanja
roza.gif

corsol

Guru
11. mar 2010
2.975
958
113
če boš kupila full HD TV in hočeš tudi ka jimeti od nje, so oglej tabelo , ki sem jo prej "prilepil" in kupi ustrezno velikost TV-ja.(>50")

Tanja_86

Pripravnik
13. apr 2010
83
0
6
Ljubljana - Bežigrad

Sem prilepila sliko na forum, da ne bo potrebno na tisti forum hodit.

Torej.. Tv bom gledala z razdalje približno 3m=10'. Velikost televizorja bo recimo 42". Tukaj se FHD sploh ne opazi? Torej naj gledam kar za HDReady? In kako je potem s filmi 1080p? Moram potem nujno "kupovat" filme s 720p ali lahko vseeno gledam filme z 1080p?

Lp, Tanja in hvala za pomoč corsol
roza.gif

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Sedaj pa dobro poslušaj : čeprav verjetno ne boš videla velikih razlik med 720p in 1080p ( fullhd ) ti vseeno svetujem da kupiš fullhd tv! Ker:
- imajo vdelano več tehnologij ki poboljšajo sliko
- bluray je v 1080p ločljivosti
- razlika med hd ready in fullhd je lepo vidna.
- zakaj bi kupovala staro tehnologijo?

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Če imaš denar potem kar kupi G20, je vreden svojega denarja. Jest imam 42" na nekje 2,7m in je slika zelo lepa tako na HD ready kot fullhd ločljivosti. Razlika sicer je opazna, a ne toliko da bi nujno iskal 1080p filme (kar meni v bistvu tudi ustreza, saj je ogromno zadev v 720p, vključno z večino iger na PS3). Še upscalani DVD-ji zgledajo odlično, niti ne tako dosti slabše od 720 p filmov. Za SD sliko (telemach dvb-c) pa se mi zdi da bi se na večji televiziji že preveč opazilo napake.

Tako da, če je na voljo cca 100eur potem vsekakor fullhd, če pa se kupuje nekaj za 500-600eur pot je bolje vzeti večjo hdready zadevo kot recimo 37" ali bohnedaj celo 32" fullhd televizor (tam bi moral za opazit razliko sedeti že tako blizu da bi se z nogami dotikal tv-ja.

Obstaja seveda še ena možnost, namenjena sicer bolj ogledu dvd-jev ali full hd vsebin (sd signal bi verjetno na 3em zgledač že preveč zamazano): 50S20,ki ne stane dosti več kot G20 a je opazno večja.

Narkotik

Pripravnik
17. sep 2007
507
0
16
Citat:
Uporabnik DognerDJ pravi:
Poleg tega, ima npr. Telemach 6 al 7 FullHD ( 1080 ) programov in niti enega HD ( 720 ) !

Ne širi dezinformacij, FULL HD so 1080p vsebine, HD programi na TV so (skoraj) vsi v 720p/1080i formatu. Poleg tega na nekaterih HD programih včasih predvajajo tudi samo upscailan SD signal.
smirk-1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
1080i je FullHD. Tisti "i" pomeni samo, da se ločeno rišejo sode in lihe vrstice in da je signal omejen na 25 slik na sekunco. Fizično na ekranu pa je še vedno prikazano 1080 vrstic. In tu je še vedno velika razlika napram 720p, kjer je prikazanih samo 720 vrstic, čeprav oba signala zavzemata podobno količino podatkov pri prenosu. Pri TV signalu 1080p ne bo nikoli, ker PAL in NTSC standarda predvidevata prepleteno sliko. 1080p je samo za BlueRay.