Citat:
Uporabnik Tanja_86 pravi:
Kroja, saj veš kako je s tem. Z obroki je veliko lažje kupovati. Če TVja ne bi mogla vzeti na obroke, bi bilo že 500€ velik zalogaj. Če lahko plačam na obroke, pa mi ni težko vsak mesec dati npr 30€ in s tem vem, da sem dobro kupila - kvaliteta. Teh 30€ se v denarnici sploh ne pozna, če pa daš naenkrat 500€ ven, pa se še kako! Na žalost je dandanes res tako, da že skoraj kruh kupujemo na obroke. In če lahko v BB vzamem TV na obroke brez obresti mi naj en pove, zakaj ne bi izkoristila tega? TV pa bom imela lahko 10 let doma (upam). Prav tako je z garancijo "Se zgodi". Se ti zdi teh 100€ za 6 let popolne garancije preveč? Meni ne, če drugega ne, ne bo skrbi, če TV crkne. In če mi po 6 letih crkne izven garancije, mi pač bo. Potem je najbolje, da sploh nič ne kupujem, če bi na vse to gledala.
V glavnem, TV bo, in to kmalu, SiolTV komunikator pa sem že dobila od prijatelja. Za kateri TV se bom odločila in kako bom z njim zadovoljna, pa poročam, da končno zaključimo to temo!
Še vedno pa sem za televizor , ki ga je predlagal "mamomu" in upam, da bo vse tako kot treba.
Lp, Tanja
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Tanja_86 pravi:
Kroja, saj veš kako je s tem. Z obroki je veliko lažje kupovati. Če TVja ne bi mogla vzeti na obroke, bi bilo že 500€ velik zalogaj. Če lahko plačam na obroke, pa mi ni težko vsak mesec dati npr 30€ in s tem vem, da sem dobro kupila - kvaliteta. Teh 30€ se v denarnici sploh ne pozna, če pa daš naenkrat 500€ ven, pa se še kako! Na žalost je dandanes res tako, da že skoraj kruh kupujemo na obroke. In če lahko v BB vzamem TV na obroke brez obresti mi naj en pove, zakaj ne bi izkoristila tega? TV pa bom imela lahko 10 let doma (upam). Prav tako je z garancijo "Se zgodi". Se ti zdi teh 100€ za 6 let popolne garancije preveč? Meni ne, če drugega ne, ne bo skrbi, če TV crkne. In če mi po 6 letih crkne izven garancije, mi pač bo. Potem je najbolje, da sploh nič ne kupujem, če bi na vse to gledala.
V glavnem, TV bo, in to kmalu, SiolTV komunikator pa sem že dobila od prijatelja. Za kateri TV se bom odločila in kako bom z njim zadovoljna, pa poročam, da končno zaključimo to temo!
Še vedno pa sem za televizor , ki ga je predlagal "mamomu" in upam, da bo vse tako kot treba.
Lp, Tanja
a si ti slučajno oseba, ki je plačana, da po forumih dela prikrite reklame??? tvoji posti zvenijo točno tako...
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
mene predvsem zanima zkaj je pogoj full HD ?????.....saj to pride v poštev le če se glede gleda od blizu kar pomeni za 32".....da si skoraj na ekranu.....
Glede na to , da bo primarno za gledanje filmov + SIOL bi osebno izbral HD ready plazmo in če ni nekih doodatnih zahtev potem eno od bolj osnovnih.
Recimo na strani od BB 42" razvrsti po ceni...4 najcenejše so v rangu od 459-569€ ....zmerna cena za dosti TV-ja.
Vse so HD ready, ki pa lepše prikazujejo SD signal(kot full HD TV-ji).
Nekaj dejstev o omenjenih TV-jih:
najboljše procesiranje SD signala ima LG, potem ima LG odlične menije za raznorazne nastavitve, Panasonic malo manj oz. so le osnovne zadeve za nastavit, Panaosnic ima boljši prikaz črne barve, LG ima nekaj problemov z burn-in-om toda nič kritičnega, LG pq6000 ima možnost gledanja filmov in slik direktno USB ključa, ....
Imam enega od omenjenih LG-jev ...povprečna poraba(zvečer, v sobi nekaj svetlobe) z vključenim "eco-senzorjem"(svetilnost in posledično poraba el.energije se prilagaja svetlobi v prostoru) ..... cca 100W .
Če dosti gledate filme in ste ljubitelj dobre slike potem Panasonic, če pa ste povprečni gledalec TV-ja potem definitivno LG, ki je v tem razredu osnovnih plazem definitivno BEst-buy.
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Glede tiste garancije stokaš že skoraj orgazmično, stari...
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
@tanja86:
če hočeš gledati Full HD rabiš poleg FullHD TV ja tudi Full HD izvor. To je npr. Blue-RAy predvajalnik, ali pa nek TV program ki oddaja v Full HD(resnici na ljubo je teh programov za enkrat relativno malo).
Da pa sploh vidiš razliko (no-HD vs fullHD) je potrebno gledati TV iz ustrezne razdalje, npr. za gledanje z 2-3 m rabiš TV večji od 52" (!!!), tako da premisli ali res rabiš full HD...
poglejte tale graf , kjer je lepo razvidno kakšne razadalje so smiselne za kakšno ločljivost.
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=95676
Citat:
Uporabnik DognerDJ pravi:
Poleg tega, ima npr. Telemach 6 al 7 FullHD ( 1080 ) programov in niti enega HD ( 720 ) !