kupovanje parcele v lasti države... kako???

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Za parcelo v lasti občine vem, za državno pa ne.

Toda če na občini to izveš na oddelku za urejanje prostora in varstvo okolja bi verjetno to izvedel na MOP-u.

pikec85

Pripravnik
24. jul 2007
840
0
16
38
www.lajsta.si
aha, hvala za tole, se bom pozanimal ...
wink-1.gif

pikec85

Pripravnik
24. jul 2007
840
0
16
38
www.lajsta.si
to bi res bilo več kot odlično!
sm se danes pogovarjal z eno nepremičninsko posrednico, pa je rekla, da pridejo na občini licitacije, vendar da vse nepremičninske agencije pokupijo (ponavadi za smešno nizko ceno) zanimive parcele in jih potem dilajo naprej .. oziroma vsaj tko sm razumel ...
sm pa pozabil vprašat al delajo te licitacije na mesec, leto ... tega pa žal ne vem ..

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Za parcelo v lasti občine vem

lahko napišeš kaka je pribl. procedura?

Prvo sem poslal mail, dobil odgovor da se naj osebno oglasim, po obisku (oddaji vloge) pa ti pošljejo pisno obvestilo.

Ampak če ima kdo pri koritu interes tisto kupit ne prideš poleg pa da si bog.
10.gif

Druga pesem (bolj redka) je da te sami pisno povprašajo če hočeš kupit zemljo ki je v lasti občine in države če je prejšnji lastnik šel v dom in so mu to "vzeli".

Aja, v slednjem primeru obvestijo mejaše, lahko pa kupi kdo drug, če mu prvi odstopijo predkupno pravico.

Oba primera sta iz prve roke.
tongue-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
mene predvsem zanima v smeri odkupa kosa občinekse zemlje, kjer zdaj parkiramo gor - torej da bi imel neke vrste svoje parkirišče oz. da si na svojem (ne da pokupim vse...zgolj za en avto)

pikec85

Pripravnik
24. jul 2007
840
0
16
38
www.lajsta.si
to se moraš po mojem pri kakšnem javnem podjetju zglasit - tle v gorici npr. mestne storitve;
ko sm mel hiško za nov let, sm lih tko plaču, neke vrste "najem" za tisti kos asfalta, je pa na uni prijavnici blo tudi nek za parkirišče se mi zdi ...
mogoče morš pa jankoviča vprašat za dovoljenje??? hec...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Pošlji jim mail pa boš takoj vedel pri čem si.

Ali pa ne-meni so prvo rekli da lahko kupim, v pisnem odgovoru pa da ne.
jezen.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Ja in ne.

Jaz sem kupil poslovno stanovanjski objekt in je tista parcela mišljena za parkirišča.

Ampak se mi zdaj ne da bockat ker imam druge probleme.