"Kuponkoti" in izdaja računa

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Se pravi bi račun ob opravljeni storitvi moral dobiti.
Ker sicer ne vem kako lahko dokazujem da sem določeno zadevo koristil pri določenem izvajalcu.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Za moje pojme če kuponko pošilja robo okol, morajo oni poslati tudi račun z robo. Drugače pa račun za kupon.

Če pa plačaš s kuponom, npr. pico, mora pa gostinec dati račun, pa magari za 0€, pač odbije vrednost kupona.

Tako si jaz to predstavljam.

igi

Guru
13. okt 2007
5.639
1.225
113
Celje
račun za NIČ ne more biti. Račun mora biti znesek, ki si ga plačal in način plačila "kupon". Se pravi za plačilo NIČ.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
To ja, ampak končni ponudnik pa bi moral izstaviti račun, na njega pa napisati plačano:kuponko.si (namesto gotovina, ba, maestro....)

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
V tem linku dursa piše, da računa ni potrebno izdati pri prodaji kupona, mora pa račun izdati izvajalec storitve, pri čemer se kupon pomeni le plačilno sredstvo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.809
113
Odgovor je bil (vsaj zdi se mi) jasno podan že na prvi strani
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik pipo pravi:
verjetno gostinec izda račun izdajatelju kupona za št. prodanih kuponov in je v bistvu to že pokrito.

Denar pa ti nakažeš kuponarju, ne pa gostincu naprimer.

Ugibam.
Ne, ne gre tako.
Gostinec mora izdati račun v višini cene kupona. Če je gor polna cena - popust ali neto cena (torej s popustom) je verjetno nepomembno. V tem zadnjem primeru je fajn, da je drugi naziv (torej npr. kosilo - kuponko). Mora pa biti cena na računu, stranka seveda nič ne plača, ker je že plačala kuponkotu.
Potem gre pa transakcija naprej tako: kuponko izda račun za svojo provizijo gostincu in nakaže razliko denarja (vrednost kuponov - provizija, se naredi kompenzacija, ki jo mora gostinec tudi podpisati, običajno dobi v podpis dogovor o kompenzaciji) gostincu. Gostinec torej MORA IZDATI RAČUN stranki.

To zgoraj je iz prve roke. In če račun ni izdan, ni prav. Vsekakor pa bo pri gostincu najmanj zanimivo
evil.gif
, davčnemu se bo pa samo smejalo.
Je pa tudi možno, da se gostincu tudi sanja ne, kako je to potrebno pravilno izvest, bo pa zato kasneje (po možnosti čez nekaj mesecev
bonk.gif
.
: