"Kuponkoti" in izdaja računa

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
To, da mora izdati račun mu mora biti jasno in ni opravičila. Nič ne more iz lokala brez, da se izda račun...če mu to ni jasno...
smile-1.gif

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
A res?

k men je bol fajn lustna kelnarca. Za racun se nic ne brigam.

A ti pa tezis za racun za un pir k ga spijes. Da si ga pravno formalno spil.

Ma pr nas da bi kelnarci tezil sredi guzve bi te zagrabl pa odnesl ven iz ostarije. Bols da ne hods nazaj not po racun.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
hehe, tudi sam se ne oziram na to in nikoli ne gnjavim, če mi ne dajo računa, samo pravim kako mora biti.

Sicer pa verjemi, vse gre nam v škodo, ker se izgubljajo milijoni s tem in bi lahko gradili ceste, bolnice in še marsikaj...pa ne mi nabijat sedaj kaj politiki delajo, ker so to šankovske fore...smejejo pa se iz nas politiki in ti ki ne izdajajo računov, verjemi mi
wink-1.gif

sicer pa, ti plačaš davek, a namesto v državno blagajno gre gostincu v žep in ti je to okej?
confused-1.gif
če bi plačal neto ceno bi še razumel...

Nazadnje urejeno:

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Citat:
Je pa tudi možno, da se gostincu tudi sanja ne, kako je to potrebno pravilno izvest, bo pa zato kasneje (po možnosti čez nekaj mesecev
bonk.gif
.

Verjemi, da je temu tako.. S temi kuponkoti je sama zmesnjava. Mi smo sicer izdajali racune zraven, ampak ne vem, ce je bilo to potrebno, ker je stranka tako ali tako to placala kuponkotu? Nimam pa vec tocno v glavi kako in kaj je ze bilo..

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Pa saj lahko zvečer ”napišeš” 100 računov za kuponkote. Je pa res da to ni prav, da bi ta račun morali dobiti kuponkoti. Razen če mutita oba: kuponko in gostinec, potem bodo pa pri kuponkotu morali dacarji narediti štalo(dobiti dokaze o nakazilih za kupone), in šele potem bodo prišli po račune k gostincu.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
@DJ_Beat

Kako potem gostincu štima zaloga, če ne izda računa, izda pa neko blago? Nemogoče in mimo osnovnih pravil...

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.809
113
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Verjemi, da je temu tako.. S temi kuponkoti je sama zmesnjava. Mi smo sicer izdajali racune zraven, ampak ne vem, ce je bilo to potrebno, ker je stranka tako ali tako to placala kuponkotu? Nimam pa vec tocno v glavi kako in kaj je ze bilo..
Možno, ampak sam sem prvič tudi vzel telefon v roke in poklical kontaktno osebo, da mi je razložila, kako stvar funkcionira. Potem sem pa to še pri svojem računovodju preveril in se mi zdi, da še na Alterju moril s tem
grin1.gif
), ampak nevednost ne opravičuje. Nisem nor, da bi pri tisti bagateli, ki jo dobiš od kuponkota še tvegal kazen od davčne. Tudi vsi ostali kuponkoti s katerimi sem delal, delajo na isti način. Tako da, račun moraš izdat stranki. Pika. Razen, če kakšen kuponko dela na drugi način.
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
@DJ_Beat

Kako potem gostincu štima zaloga, če ne izda računa, izda pa neko blago? Nemogoče in mimo osnovnih pravil...
hysterical-1.gif

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
Zakaj bi moral meni gostinec izdati račun, če pa mu jaz nisem nič plačal? Jaz sem plačal kuponkarju in bi mi on moral dati račun. Gostinec pa naj ga da kuponkarju. Če meni kolega časti pivo v oštariji, tudi ne dobim računa jaz, ampak kolega, ki je pivo plačal.

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.809
113
Citat:
Uporabnik Twister87 pravi:
Zakaj bi moral meni gostinec izdati račun, če pa mu jaz nisem nič plačal? Jaz sem plačal kuponkarju in bi mi on moral dati račun. Gostinec pa naj ga da kuponkarju. Če meni kolega časti pivo v oštariji, tudi ne dobim računa jaz, ampak kolega, ki je pivo plačal.
A si dobil račun od kuponkarja?
grims-1.gif
. Dobil si zgolj kupon za koriščenje storitve.
Predstavljaj si, da je kuponkar zgolj plačilno sredstvo (ajd, ni čisto samo to, ampak zgolj za poenostavitev zadeve
grin1.gif
). Torej, namesto s kešem plačaš pri ponudniku storitve s kuponom. To je vse.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
@DJ_Beat

Kako pa meni blagajna koncu dneva stima?

Če izdajaš račune ti štima, če neko blago izdaš in ne daš računa pa zi zaloga ne bi smela štimat. Tu res ni čarovnije, seveda pa lahko zmutiš, da ti štima, itak...

@sad

Spet, če imaš spodobno balgajno, potem le ta več ne omogoča spreminjanja računov. Le ti se nikoli nisi brisali, le spreminjali so se. Namesto štirih pirov, so dali deci jabija.
wink-1.gif

Če pa ne izdajo računa pa grejo seveda v nabavo k najcenejšemu ponudniku in dokupijo zalogo...magic

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Me prov zanima ce bos tud hotu racun ko ti bo nekdo opravil storitev za 1000 eur in rekel da te brez racuna pride pa 800.
Je precej pogosto, da brez računa sploh ni kaj posebno cenejše.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Potem pa so tvoje pogajalske sposobnosti = 0.

Sploh pri obrtnikih ki recimo polagajo ploscice, parket, stene.

Torej tisti ki trdi da bi obrtniku ki mu je polozil parket za 1000 eur raje vzel polno ceno namesto 800 in brez racuna je res kralj.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
dokler bodo stranke spraševale in hotele brez računa bo tako kot je... seveda pri večjih zadevah... sej pri gostincu in kavici za 1€ so vsi pametni pa pogumni... ko pa pride do "resnih" zadev pa vsi iščejo luknje...

ampak tako pač je...

jaz pišem račune... itak moram razknjižit nafto:)

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
339
83
Kuponko je zgolj posrednik in zato ne izdaja računa saj ti ne naročiš storitve pri kuponkotu temveč pri gostincu. Kuponko izda le račun gostincu za provizijo, ker mu je pripeljal stranko. Gostinec pa se je zavezal kuponkotu da bo ob prinešenem kuponu postregel s hrano in izdal stranki račun, stranka pa ne bo plačala ker je že plačala posredniku in bo on terjal denar od posrednika. Zato tudi npr. ne moreš tožiti kuponkota če se npr. zastrupiš s hrano, ker z njim nimaš pogodbe - on je zgolj posrednik ki te pripelje v gostilno, od tam naprej je pa stvar gostilne in tebe kot gosta - zato dobiš račun gostilne. Takšno je uradno mnenje MF in zadeva je logična.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
{ razmisljam } ' vraga, koliko nacinov izdaje racuna pa ima gostinec, ali pa je Hanzi stavek formiral tako da on bolj brihtno izapdel'