To, da mora izdati račun mu mora biti jasno in ni opravičila. Nič ne more iz lokala brez, da se izda račun...če mu to ni jasno...
Citat:
Je pa tudi možno, da se gostincu tudi sanja ne, kako je to potrebno pravilno izvest, bo pa zato kasneje (po možnosti čez nekaj mesecev.
Možno, ampak sam sem prvič tudi vzel telefon v roke in poklical kontaktno osebo, da mi je razložila, kako stvar funkcionira. Potem sem pa to še pri svojem računovodju preveril in se mi zdi, da še na Alterju moril s temCitat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Verjemi, da je temu tako.. S temi kuponkoti je sama zmesnjava. Mi smo sicer izdajali racune zraven, ampak ne vem, ce je bilo to potrebno, ker je stranka tako ali tako to placala kuponkotu? Nimam pa vec tocno v glavi kako in kaj je ze bilo..
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
@DJ_Beat
Kako potem gostincu štima zaloga, če ne izda računa, izda pa neko blago? Nemogoče in mimo osnovnih pravil...
A si dobil račun od kuponkarja?Citat:
Uporabnik Twister87 pravi:
Zakaj bi moral meni gostinec izdati račun, če pa mu jaz nisem nič plačal? Jaz sem plačal kuponkarju in bi mi on moral dati račun. Gostinec pa naj ga da kuponkarju. Če meni kolega časti pivo v oštariji, tudi ne dobim računa jaz, ampak kolega, ki je pivo plačal.
Citat:
@DJ_Beat
Kako potem gostincu štima zaloga, če ne izda računa, izda pa neko blago? Nemogoče in mimo osnovnih pravil...
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Citat:
@DJ_Beat
Kako pa meni blagajna koncu dneva stima?
Je precej pogosto, da brez računa sploh ni kaj posebno cenejše.Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Me prov zanima ce bos tud hotu racun ko ti bo nekdo opravil storitev za 1000 eur in rekel da te brez racuna pride pa 800.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ja samo od kuponkota pa ne dobiš računa. Naj nekdo s pc pošlje vprašanje na durs.
Kdo je dolžan izstaviti račun in v kakšni obliki.Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ja samo od kuponkota pa ne dobiš računa. Naj nekdo s pc pošlje vprašanje na durs.
še nisi odgovoril kaj bi vprašal DURS