"Kuponkoti" in izdaja računa

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
{ razmisljam } ' vraga, koliko nacinov izdaje racuna pa ima gostinec, ali pa je Hanzi stavek formiral tako da on bolj brihtno izapdel'
Citat:
Včeraj sem bil na kosilu, za katerega so se vnovčili kuponi kupljeni preko enega od ponudnikov popustov. Na koncu pride račun za vse dodatne stvari, ki so se naročile. Nikjer pa hrane, ki se je plačala s kuponi. A je to ok? Ker moje mnenje je, da bi kuponski del tudi moral biti na računu, pri plačilu pa pač označeno kaj je placano s kuponom in kaj z gotovino.

je to pravilno ali ne? da ne bom preveč pameten izpadel.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.850
2.141
113
Mene pa bolj zanima, zakaj je potrebno ob recimo koriščenju kupona ob naročilu hrane to povedati vnaprej.
Da se vzame iz smeti in pogreje?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ker so dostikrat porcije prilagojene. pa ker že ob naročilu vnesejo v blagajno kaj si naročil in potem ko zamahneš, da bi plačal, že ve kak račun ti more prinest.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Kdo sploh verjame tem bonom? Sej nekaj popusta je, samo daleč od tistega oglaševanega in večina akcij je zrela za inšpektorje....piše tam 50-60% popusta, potem preveriš pri samem ponudnike storitve in ugotoviš, da si dejansko dobil ponavadi največ 20%

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
za posploševat ni. se pa strinjam, da je dost nategov in je potrebno zelo natačno prebrat kaj dobiš za kupon in kakšna je dejanska ponudba pri ponudniku.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Sem bil v turški restavraciji s tem kuponov. Hrana, ki sem jo dobil na ta kupon, je bila poden od podna po kvaliteti priprave.

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
Citat:
Uporabnik alfabet pravi:
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
A ni edino pomembno da si ti ceneje jedel?

Al te to res moti, pa bi najraje sel do konca ker je to svinjarija?

Za igija ne vem, toda mene zelo moti. S tem, ko gostinec utajuje davke, krade tudi meni, tebi, ... na koncu zaradi takšnih "gostincev" vsi plačujemo višje davke in imamo slabše javne storitve.

Ma brez veze. Več ko bo denarja DURS dobil, mi navadni človeki od tega ne bomo imeli koristi. Le oni pri koritih bodo lahko še več nakrali.
jezen.gif
Tako da, če pridem ceneje skozi zakaj pa ne . Saj v teh naših butalah se ne splača biti pošten.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Saj to vsi vedo, ko jim pride obrtnik domov kaj narediti, tedaj se vsak zgane za DDV.
Pri gostincu je ljudem to bolj problem, ker so jim navadno nevoščljivi, sploh če si kupi kak dober avto.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
V končni fazi je vseeno, ampak:

-tak mandeljc si plačuje sebi in zaposlenim minimalne (če sploh) prispevke
-ne plačuje (v veliki večini DDV)
-potem hoče imeti penzijo in to glede na to kolikor je trošil in nakradel skozi aktivno dobo (pri tem pozablja na razkorak kar je uradno priznal in kar je ukradel)
-visi na sociali, javnem zdravstvu in še marsičem kar moramo potem "srednjeslojaši" pokriti preko dodatnih davkov in prispevkov.

Marš, takemu parazitu ne bi dal potem nič. Če si vse med aktivno dobo zagonil potem se hebi, drugače pa imaš dnar in si nudi plačljivo zdravstvo.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.411
2.764
113
Bratranec Tine Maze je prej po tv napovedal da casti v scoje lokalu buc pive ob podelitvi zlate medalje... Nekdo je prej napisal da v lokalu ni nic brez racuna...bo durs ukrepal?
smile-1.gif

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Sej če časti še ne pomeni, da ne bo računa...mogoče bo izdal račune pa iz svojega žepa pač plača, mogoče bo izdal račun na lastno porabo, popust, karkoli...n

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Imam še kupone za pizzerijo, ki pa ne obratuje več. Kao kupone lahko koristiš drugje, kjer pa ni niti dobro in preveč oddaljeno.

Podjetje, ki je kupone prodalo denarja ne želi vrniti in mi ponuja telefonsko, da se z lastnikom podjetja sam dogovorim za vračilo.

Malo nenavadno se mi zdi?

MB91

Pripravnik
5. feb 2012
133
0
16
zasluzi.net
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik pipo pravi:
verjetno gostinec izda račun izdajatelju kupona za št. prodanih kuponov in je v bistvu to že pokrito.

Denar pa ti nakažeš kuponarju, ne pa gostincu naprimer.

Ugibam.
Ne, ne gre tako.
Gostinec mora izdati račun v višini cene kupona. Če je gor polna cena - popust ali neto cena (torej s popustom) je verjetno nepomembno. V tem zadnjem primeru je fajn, da je drugi naziv (torej npr. kosilo - kuponko). Mora pa biti cena na računu, stranka seveda nič ne plača, ker je že plačala kuponkotu.
Potem gre pa transakcija naprej tako: kuponko izda račun za svojo provizijo gostincu in nakaže razliko denarja (vrednost kuponov - provizija, se naredi kompenzacija, ki jo mora gostinec tudi podpisati, običajno dobi v podpis dogovor o kompenzaciji) gostincu. Gostinec torej MORA IZDATI RAČUN stranki.

To zgoraj je iz prve roke. In če račun ni izdan, ni prav. Vsekakor pa bo pri gostincu najmanj zanimivo
evil.gif
, davčnemu se bo pa samo smejalo.
Je pa tudi možno, da se gostincu tudi sanja ne, kako je to potrebno pravilno izvest, bo pa zato kasneje (po možnosti čez nekaj mesecev
bonk.gif
.

Hvala za razlago.

Mogoče veš, če mora biti pri prodaji izdelka prek kuponkota na računu ime in priimek stranke ali lahko sprintam primer 50 istih računov na končnega kupca in jih dam v paket?

LP

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.809
113
Ni potreben končni kupec gor. Upam samo, da bodo številke računov različne in ne iste.
grin1.gif

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Meni pred enim letom v MB niso hoteli izdati računa na Kuponko menjavo gum, češ, da moram to s Kuponkom uredit, ki pa je daj pojasnilo, da račun izda izvajalec.

Ko sem vulkotu zagrozil z inšpekcijo je rekel, da so ga itak nat.gnili in mu niso še nič plačali in da se izmikajo, ampak da mi bo zaradi ljubega miru izdal račun pa plačal DDV, čeprav kao ni dobil nič plačano.

EkoKaprica

Pripravnik
4. mar 2014
388
22
18
www.ogrevanje-hlajenje.net
Mi sicer nismo delali s kuponkotom ampak z enim drugim ponudnikom. Glede na to, koliko imajo dejansko posla, sem bila presenečena, da je bilo potrebnih kar nekaj klicev, da smo razčistili tole z računi.

Če komu pride prav:
-oglas objavi ponudnik kuponov in tudi pobira naročila ter denar,
-mi smo strankam normalno poslali račune in garancijo,
-ponudnik kuponov nam je nato poslal obračun in nakazal dogovorjeni znesek,
-za svojo storitev (oglaševanje) pa je izstavil svoj račun, ki je bil že poravnan/odtegnjen od zneska vplačil od strank.