Kupil napačen jogi - rešitev?

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Jaz

................... Se mi zdi da eni mal preveliko znanost delate okoli jogija.
mal??? wtf........:evil:
sej v vsaki temi je cela znanost okol nekih stvari, ki so odvisne samo od posameznikov.
Ja... nekdo svetuje nekomu, ki ga sploh ne pozna in ne ve nič o njem, kje naj spi, da bo ohhh in sploh super spal. :bonk:

• Všeč mi je
Reactions: Oktopusy

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
če si men odgovoru.
Problem nekaterih je v tem, da v tem primeru vsiljujejo oz. hočejo dokazati, da npr. ti ne boš spal dobro na drugačnemu jogiju, kot ga ima ta vsiljivec. In to ti bo dokazoval najbolj s ceno, potem pa še s kupom osebnih razlogov in celo s celo znanostjo. Nii nujno da imaš takše težave ali želje tudi ti.
Če nekomu paše spati na slami, naj spi pač na slami. In ni mu potrebno "investirati svoj dragoceni čas" za najemanje hotelov (kot je napisal nekdo), in testirati jogije, ki menda sploh niso v maloprodaji(kot je spet napisal nekdo)
Če pa nisi men odgovoru, pa preskoči

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.641
10.840
113
Tistemu ki paše spati na slami ne bo spraševal kakšen jogi naj kupi. Da ti odgovrim po svoje.

bolj hecno je (ne pišem za odpiralca, ampak na splošno), da ne nekdo nekaj vpraša in očitno si želi nasvet, potem pa nasvet ignorira in je tako zapičen v svojo odločitev ki si jo je ustvaril v glavi. Drka pa potem vse ostale, ki so si drznili svetovati drugače.

Nazaj k spanju. IMHO je spanje najbolj pomebna stvar v lajfu, tako mentalno kot fizično. Mogoče celo bolj kot hrana. In tu se nebi smelo delati kompromisov. Moje mnenje.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
sej se strinjam s tabo.
Samo men se zdi, da so bolj odgovori "čudni". Pač nekdo napiše odgovor ali t.i. "nasvet", potem pa trmasto vztraja, da je to najboljše, kar ima on, da boljše ne obstaja, da je "investiral čas", da je naredil študijo in znanstveno raziskavo (moraš si mislit)...itd..... med tem pa ne pomisli, da je v tem primeru zadeva takšna, da enim paše nekaj drugemu pa čist drugo.
Lej. ... malo bom off. Enkrat sem spraševal kako se nastavi uplinjač H in L. In dobim odgovor, "odnesi k nekomu, ki ga zna". Takšen odgovor tud jaz ignoriram. Zakaj? Zato, ker če bi hotel, bi to že naredil brez forumskih vprašanj in pametovanja.
Ja, spanje je zelo pomembno. Tud krajše popoldansko.... :evil:

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.015
6.626
113
dala bom za primer BIOS pri Kranju in njihov salon. en možakar si je vzel leta nazaj kar nekaj časa, da mi je razlagal o jogijih, razstavljenih je bilo čuda in pol. resda je to na hitro za probat, ampak potem razlagal razlike med enim in drugim, vzdrževanje in tudi konec koncev, da je jogi lahko idealen pa blazina ni, pa se ravno tako lahko "invaliden" zbudiš.

Pač to je primer te firme, verjetno imajo pa tudi druge kaki salon, kjer je notri kdo ki zna kaj o zadevah povedati, ne samo marketinga izvajati.

In pa še nekaj kar sem takrat odnesla. Fino je spati na naravnim materialih, torej kaj je direktno pod rjuho. bolj naraven material, bolj je prijeten seveda v vseh pogojih. poor man's jogi je lahko tudi kaki jogi iz bolj umetnega skupka materialov ustrezne trdote, gor se da nadvložek iz ovčje volne. ker sva takrat kupovala jogije za najemniško stanovanje in posteljo za katero sva vedela, da bo drugih dimenzij kot potem tista v hiši, sva izbrala to opcijo. neki dormeo in gor tale nadvložek, ki je bil v dimenziji 180x200cm cca 100-120€. je pa to zadeva, ki ne izgleda kot to kar dormeo ali kaki drug topshop prodaja, ko ne veš ali je rjuha za inkontinenco ali kaj. Zadeva ima 6kg/m2. in se je spalo gor zelo v redu.

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.844
-1.055
113
145 km SZ od Opatije
Kot veliko stvari na svetu je tudi izbira "jogija" individualna zadeva. Nekomu ustreza tak za 200€, drugemu pa za 2000€. Ni pa rečeno, da bi to veljalo, kljub ceni, vice versa.
Ma, dajte no, saj ste elita, in kot taki bi morali vedet:
- da je avto določenega uporabnika vedno najboljši (čeprav se vsi slinijo za VW, to se ve):evil:
- da ima vsak uporabnik najboljšo babo na planetu, in da je ta, ki jo žge, boljša kot "Heidi Klum" (čeprav bi v resnici vsak raje "sosedovo"):evil:
- da ima povprečen (!) uporabnik tiča od 20 cm, tisti nadpovprečni pa celo 30, pa da vsi porivajo 4 babe naenkrat (v resnici pa veliko teh pozna samo dve: desanko in levanko):evil:
- da je iPhone (oz. iDevice) najboljše, kar lahko doleti človeštvo in da se vse najboljše stvari začnejo na I (kot naprimer Ivan):evil:
- da se v nobeni temi ne izpusti belih in rdečih (meni bi skoraj uspelo, pa ...) :evil:

• Všeč mi je
Reactions: lanos

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
sej se strinjam s tabo.
Samo men se zdi, da so bolj odgovori "čudni". Pač nekdo napiše odgovor ali t.i. "nasvet", potem pa trmasto vztraja, da je to najboljše, kar ima on, da boljše ne obstaja, da je "investiral čas", da je naredil študijo in znanstveno raziskavo (moraš si mislit)...itd..... med tem pa ne pomisli, da je v tem primeru zadeva takšna, da enim paše nekaj drugemu pa čist drugo.

Ti odgovori niso čudni, ampak realni in dobri.

Kolikor vem, mu nihče ni svetoval točno določenega jogija, ampak par proizvajalcev, ki imajo takole 100+ kombinacij (in po mojih izkušnjah strokovne svetovalce). Ni treba biti ravno znanstvenik, da ugotoviš, da si boš na ta način lažje našel ustrezen jogi kot če imaš na izbiro 3 različne. In to ravno zato, ker 'enim paše nekaj, drugemu pa čisto drugo'.

Dejansko je OP dobil uporabne nasvete, ne vem pa kakšno dodano vrednost ima tvoje smetenje...

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Ti odgovori niso čudni, ampak realni in dobri.
Ja to samo zate:bonk:
Ti Tvoji odgovori so čudni, nerealni in reklamno naravnani. Ti dejansko vsiljuješ ta Marsen ne samo v tej ampak v vseh podobnih temah.
Če tebi paše ni rečeno, da tudi vsem ostalim. Kot je videt, ne samo tu tudi drugje si v manjšini. Tako da tudi tebi ni treba smetit in vsiljevat po vseh teh in podobnih temah svoje čudno mnenje.:fredi:

• Všeč mi je
Reactions: Pbutec in lanos

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Ja to samo zate:bonk:
Ti Tvoji odgovori so čudni, nerealni in reklamno naravnani. Ti dejansko vsiljuješ ta Marsen ne samo v tej ampak v vseh podobnih temah.
Če tebi paše ni rečeno, da tudi vsem ostalim. Kot je videt, ne samo tu tudi drugje si v manjšini. Tako da tudi tebi ni treba smetit in vsiljevat po vseh teh in podobnih temah svoje čudno mnenje.:fredi:

Aja, v katerih podobnih temah pa?

Omenil sem dva proizvajalca s katerima imam dobre izkušnje in jih priporočam iz že parkrat omenjenih razlogov. Če obstaja še kakšen v Sloveniji - super, z veseljem si tudi sam razširim obzorja. Po drugi strani je pa Dormeo (iz tudi že parkrat naštetih razlogov) slab nakup in ga je veliko ljudi odsvetovalo.

Zdaj, če imaš težave z razumevanjem napisanega, ti težko kaj svetujem. Če pa povsod vidiš kakšne zarote (kot naj bi bil jaz prodajalec jogijev tukaj gor), pa baje pomaga klobuček iz alu folije, poskusi.

• Všeč mi je
Reactions: sipu

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.464
2.589
113
4 strani mlatenja slame zaradi jogija.
Pol i čuden da na EU sodišču vsdno zuimo.