Kupil napačen jogi - rešitev?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
No o temu ne bi razpravljal. Imel Dormeo več kot 10 let in kot že povedal so me taki kot si ti nategnili, da sem šel v nabavo jogi Jogija, ki je slabši oziroma imam večje težave oziroma sem bolje spal na 10 let starem Dormeo jogiju. Tako da resno razmišljam spet o dormeo jajcih.

Taki, kot sem jaz, so te nategnili?

Oprosti.

Zaradi mene lahko kupiš jogi na boljšaku ali pa daš jurja za Dormeo, če se boš potem dobro počutil. Je pa dejstvo, da v zgoraj omenjenih firmah prodajajo in delajo ljudje, ki dejansko vedo kaj povedati o teoriji in praksi spanja. In pa, newsflash: oba proizvajalca ponujata tudi 'spominsko' peno, če ti je že tako oh in sploh ta zadeva. Poleg tega pa še cel kup različnih opcij od klasičnih fedrov do full latexa. Sigurno najbolj popoln izbor ležišč v Sloveniji in vsled tega najboljša izbira za nekoga, ki hoče najbolj ustrezno ležišče.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Taki, kot sem jaz, so te nategnili?

Oprosti.

Zaradi mene lahko kupiš jogi na boljšaku ali pa daš jurja za Dormeo, če se boš potem dobro počutil. Je pa dejstvo, da v zgoraj omenjenih firmah prodajajo in delajo ljudje, ki dejansko vedo kaj povedati o teoriji in praksi spanja. In pa, newsflash: oba proizvajalca ponujata tudi 'spominsko' peno, če ti je že tako oh in sploh ta zadeva. Poleg tega pa še cel kup različnih opcij od klasičnih fedrov do full latexa. Sigurno najbolj popoln izbor ležišč v Sloveniji in vsled tega najboljša izbira za nekoga, ki hoče najbolj ustrezno ležišče.
To je čista reklama. Sigurno si tam nekje zaposlen:fredi:

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Ja zelo pameten odgovor.
Če mi odgovarja potem ne vem kaj je dober jogi. :bonk:Ha

Točno tako, dober jogi se še nikoli ni dal zviti, na 20% njegovega volumna, tako, da če ti paše Dorosranje, pač izvoli ! Lahko pa obrneva temo pa rečeva tako, najdi mi test kake nepristranske potrošniške organizacije , ki je Dorosranje ocenila z oceno več, kot zadovoljivo !

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
To je čista reklama. Sigurno si tam nekje zaposlen:fredi:

Ne.

Sem pa par let nazaj investiral kar precej ur svojega časa za kupovanje novega jogija in marsikaj izvedel. Poleg tega od celotnega mojega kroga prijateljev in znancev praktično nihče ni zadovoljen z Dormeom, istočasno pa vsi (s katerimi smo imeli debate na to temo) izredno zadovoljni z zgoraj omenjima proizvajalca. Poleg že napisanega, je kar precej velika prednost obeh, da sta proizvajalca z izdelavo v Sloveniji in za ugodno ceno dobiš custom made jogi. Jaz sem recimo na koncu kupil 200x200, polovica mehka, druga polovica poltrda, potem pa sem izbral še drugačen vrh in najbolj zračno prevleko, se ne spomnim več točno. V glavnem - kupiš točno tisto kar želiš in možnosti je ogromno. Vsekakor ne tako kot pri Dormeu ali Harvey Normanu, ki imajo pač zalogo in konec.

P.s. Po tvoji analogiji ti potem prodajaš Dormeo, si na to pomislil?

Jeri

Fizikalc
2. sep 2007
584
172
43
40
Več kot leto.
Sej naju že nekaj časa muči, ampak sem mislil, da se bova navadla al neki...

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
To testiranje je itak glupost. To bi moral par dni na jogiju spati, da lahko rečeš če je ok ali ne.
Moral bi testirat v trgovini vse , kar počneš doma. Torej spi se super, če pa seksaš si pa čisto zlaman. Ali je za sex dober, za spanje pa ni dober. Torej, še trgovko bi moral par dni na postelji imeti :evil:

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.642
10.840
113
Da se tudi tako:

Greš za dve noči v kakšen bolj zajeban hotel, ala kempinski itd, kjer imajo jogije višjega cenovnega razreda. Spiš vsaj dvakrat, in vidiš če je to to. Potem ko greš domov na recepcijo probaš izvest čigave imajo jogije. Ponavadi kakšna USA varianta ali nadomestek meblo, jogi potem stane, cca 5k€. Naj te ne bo kap, verjetno ga lahko tudi malo zbiješ ceno. Potem gledaš drugače na te dormeo in ostalo do 1k€ jogi sceno.

Na koncu pa za avto nam ni problem dat 20k€ in več. Niti trznemo ne. Paradox a ne.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
sajkek , hmmmm bolj zajeban hotel in jugiji višjega cenovnega razreda mi nekak ne gre skupaj.
Da spiš vsaj dvakrat in šele nato ugotavljaš čigave imajo jogije mi tud ne gre skupaj. Recimo, da ti ne znajo povedati čigavi so, ali pa da so od neznane firme, ali da te ti kr neki zlažejo.....

Ja.... za avto odšteti tisoče evrov, ki jih prej izgubljaš, kot pa odplačuješ lizing, pa ni problem . To se pa strinjam.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.461
2.194
113
Jap...je kr je.ba tole z jogijem. Dragi so, če ti ustreza, pa vidiš šele čez čas. Sicer pa ni nujno, da mi bo trši jogi ustrezal. Mogoče je samo slab jogi (meblo).
Takrat so mi svetovali, da glede na mojo težo ne rabim tršega jogija. Zdej pa oba z mojo trpiva na tem jogiju. Zjutrej oz ponoč se oba zbudiva polomljena, neglede na položaj v katerem spiva.

V ikeo pejt pa kupi novega. Mi smo vse Dormeo jajca zamenjali z Ikea jogiji. Zaenkrat super zadovoljni vsi

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.642
10.840
113
sajkek , hmmmm bolj zajeban hotel in jugiji višjega cenovnega razreda mi nekak ne gre skupaj.
Da spiš vsaj dvakrat in šele nato ugotavljaš čigave imajo jogije mi tud ne gre skupaj. Recimo, da ti ne znajo povedati čigavi so, ali pa da so od neznane firme, ali da te ti kr neki zlažejo.....

Ja.... za avto odšteti tisoče evrov, ki jih prej izgubljaš, kot pa odplačuješ lizing, pa ni problem . To se pa strinjam.

pišem ti iz izkušnje. in če ti ne gre skupaj, pojdi v kakšen 5 zvezdic hotel, pa mal preveri jogije. Verjemi, da noter ne dajejo ološa. Sicer verjetno izjeme obstajajo. ampak načelno cena na noč odtehta tudi to.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.004
1.440
113
Da se tudi tako:

Greš za dve noči v kakšen bolj zajeban hotel, ala kempinski itd, kjer imajo jogije višjega cenovnega razreda. Spiš vsaj dvakrat, in vidiš če je to to. Potem ko greš domov na recepcijo probaš izvest čigave imajo jogije. Ponavadi kakšna USA varianta ali nadomestek meblo, jogi potem stane, cca 5k€. Naj te ne bo kap, verjetno ga lahko tudi malo zbiješ ceno. Potem gledaš drugače na te dormeo in ostalo do 1k€ jogi sceno.

Na koncu pa za avto nam ni problem dat 20k€ in več. Niti trznemo ne. Paradox a ne.

Dosti highend hotelov uporablja znamko Serta, ki sem jo že omenil v predhodnem postu.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
pišem ti iz izkušnje. in če ti ne gre skupaj, pojdi v kakšen 5 zvezdic hotel, pa mal preveri jogije. Verjemi, da noter ne dajejo ološa. Sicer verjetno izjeme obstajajo. ampak načelno cena na noč odtehta tudi to.
Ha, ne me basat s kakšnimi forami eni hodijo ven:bonk: In sedaj naj hodim po hotelih, po možnosti s 5 zvezdicami in preizkušam jogije:valjamse: