Kupil bi si Windows 7? Katere? Kje?

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.393
379
83
Ljubljana
Nečesa ne razumem: Kupil bom DSP verzijo. Lahko jo naložim na en računalnik, se pravi na domačega ki ga bom tudi uporavljal. Zraven bom v škatli dobil tudi serial key ki ga bom vpisal pri inštalaciji in z katerim bom tuudi windowse aktiviral.

Če se mi windowsi 7 sesujejo bom pač samo sformatiral in uporabil ist kodo in aktivacijo. Je tako?

Lahko tudi te vindowse naložim z isto serial kodo na več različnih računalikov, delalo bo vse (Updete, registracija...) samo ne bo pa legalno če prov razumem?

Licenčno je samo na ene računalniku ostalo je kaznivo. V praksi jih je pa možno naložiti na 100 drugih računalnikov.

Se motim ali imam prov?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ne vem kako imajo Windows 7 rešeno to, pri XP je bilo tako, kot si napisal. Edino če bi na 100 računalnikov namestil bi ugotovili (verjetno preko update) in kodo zablokirali.

Pa aktiviralo se je lahko samo na prvem računalniku (legalno), na ostalih pa je bilo treba ročno uredit aktivacijo v registru.

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Pravkar sem prejel mail:

Citat:
Your Amazon.co.uk order has dispatched

1 Microsoft Windows 7 Ultima... £166.94 1 £166.94

Shipped via Deutsche Post DHL

-------------------------------------------------------------------------
Item Subtotal: £139.11
Shipping and handling: £7.98
VAT: £29.43

Pre-order Guarantee: £0.00

Total: £176.52

So malce pohiteli... hm... le kdaj bo prispelo... sobota, ponedeljek?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.438
422
83
Citat:
Uporabnik Vprasaj pravi:

ŠE eno vprašanje: Kateri so zadnji MS Office? Čisto zadnji, pa da podpirajo SLO

2007. Danes sem v BigBangu videl Home & Student edition za 90€.

easyman

Zelenc'
24. okt 2009
1
0
1
Jaz prodam svojo licenčno Windows 7 Ultimate (32 bitno), ki sem jo dobil kot darilo in jo ne potrebujem, saj moj računalnik ni dovolj zmogljiv za poganjanje sedmice.
Cena: 150€, kar je zelo ugodno v primerjavi s spletnimi trgovinami ki FPP licenco (lahko jo premikaš z računalnika na računalnik in ni vezana samo na en računalnik kot OEM) prodajajo po 1x večji ceni.

Kontakt: ngroselj [at] gmail.com ali 041 498 616