Kupil bi si Windows 7? Katere? Kje?

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.393
379
83
Ljubljana
Kupil bi si rad Windows 7 Licenčne, pa ne vem katere izbrati saj je več verzij.

vem le da imam kišto 64 bit (Podpira)

Kje bi jih dobil najcenje, gledala sem na mimovrste, pa me zanima če so kje še cenjee.

So boljši kot vista, xp? Osebnje izkušnje?

Vsak odgovor je zalo hvaležen!

Lp

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če imaš legalne XP-je je brezveze kupovat 7. Če sistema še nimaš pa kar 7-ko.

Ceneje kot na mimovrste po moje ne bo nikjer. Mogoče na kakem amazonu (še posebej sedaj v predprodaji), ampak bogve če bo še ceneje s poštnino vred.

Ti je pa čisto dovolj Home Premium. Se mi pa zdi, da ob nakupu dobiš obe verziji 32 bitno in 64 bitno.

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
ne-ne-1.gif
tole je cena za DSP licenco - dobiš le pod pogojem, če zraven kupiš računalnik, oziroma dovolj ključnih komponent. Pri nas zaenkrat še nisem zasledil polne verzije.

Na Amazon.co.uk se da prednaročiti polne verzije, vendar sem zasledil le Pro in Ultimate. Verjetno bo tudi Home.

Primer polnega paketa:
Pro

ali

Ultimate

Jaz sem slednjega že naročil.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Ti je pa čisto dovolj Home Premium. Se mi pa zdi, da ob nakupu dobiš obe verziji 32 bitno in 64 bitno.
OEM/DSP/SB je ali ali. Torej ali 32 bit ali 64 bit. Katero kupiš. (pri OEM se lahko odločiš pred/med instalacijo, se mi zdi)

Retail pa vključuje obe.

Razlike med edicijami: http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_7_editions
Malce bolj kratka verzija: http://www.microsoft.com/windows/windows-7/compare-editions/default.aspx

A prodajajo kje preko interneta? 20 EUR za poštnino se kar pozna pri ceni od 80 EUR dalje...

jest5

Guru
18. avg 2007
25.852
-8.616
113
Z malo iznajdljivosti jih lahko spizdiš iz MSDNAA. Jasno to ni legalno...
evil.gif
Ampak kaj češ, če imajo tako nesposobne administratorje

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36

jest5

Guru
18. avg 2007
25.852
-8.616
113
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:
ne-ne-1.gif
tole je cena za DSP licenco - dobiš le pod pogojem, če zraven kupiš računalnik, oziroma dovolj ključnih komponent. Pri nas zaenkrat še nisem zasledil polne verzije.
V bistvu ne. DSP lahko dobiš brez nakupa računalnika. Ne najdem glih teme, samo na slo-techu je bilo razloženo

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
OEM = verzija, ki je priložena računalniku (piše na nalepki HP, Toshiba, bilokaj)
DSP = verzija, ki jo dobiš poleg novega računalnika ALI strojne opreme. Greš k lokalnemu računalničarju in ti napiše, da si kupil recimo RAM-e in poleg windowse, potem pa ti RAM-e stran odračuna (kao da si jih vrnil). Se pa DSP licence spreminjajo, pri EnaA za Windows 7 piše, da jo lahko uporabljamo samo na računalniku na katerem so bili prvič nameščeni in da samo prenosljivi niso, torej nakup računalnika ali opreme ni pogoj.

Za polne verzije tudi na Amazonu še ni cen (če se ne motim).

Zadnja verzija Office SLO je 2007.

Sicer pa je Ultimate verzija čisto preveč, ker doda samo nekatere mrežne in šifrirne funkcije. Za navadnega uporabnika brezveze. Edino XP Mode bi lahko bil uporaben. Pa samo Ultimate se da spreminjat jezik, Home edition pač kupiš v jeziku, ki ga želiš uporabljat.

http://windows.microsoft.com/sl-SI/windows7/products/windows-7/compare-editions

Windows 7 pa izide 22. oktobra, če bodo tisti dan res začeli odpošiljat, lahko že 23. mogoče dobiš.