kultura domačinov

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
v jugi in še danes so severnjaki veljali za najbolj kulturen narod. recimo, da sem povzel vsaj del te kulture in pred leti zaradi želje po izogibanju 'čefurjem', 'brazilcem' in v želji ne nabasat na rome, sem se preselil iz spalnega naselja v recimo..dokaj lepo situirano naselje hiš, nekoč vikendi, še prej kmetije. v okolici so ene trije, 4 kmetje, par vikendašov in direktorji takih ind rugačnih firm, lastniki doo itd.

in verjeli ali ne, dva mačka, zdej spet nova..serjeta po dvorišču, ne več dovozu, dvorišču, zelenici. to bom rešil po uigranem postopki ampak pazi to. danes se dvognem, pogledma čez okno in soseda, članica dobro situirane družine, premožnejšega kova, drži cucka na štriku, ta pa ščije na moje dvorišče, 5 cm od kraja kamor vedno polagam določene zadeve na tla in potem dvigujem. da ne omenjam, da bo potem prišel nov cucek amrkirat parcelo, ki je že ZK urejana itd.

kaj anrest. lepo poklicat in povedat. povedat ko jio srečam, cca tri emsece bom rabil..al naslednjič psa prjet, je mali ccuek, pa s strikom vred okol telefonskega kabla zavrtet in obesit..al njo..

kulrute ne rabite samo pri stopnicah, vratih, vreckah..že pri osnovi sobivanja.

za primer
čefur je tvoj prjatu, pa ti end ela škode, al pa se s tabo ne pogovarja in ti ne dela škode. a teli izobraženi janezi..gledate v oči, k mu govoriš, da živali ne prenašaša in istočasno pusti psa da ti ščije, serje po dvorišču.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
Električnega pastirja na mesto kamor cucek ščije (saj je na tvojem, ne?) pa kamerco zraven, da se bomo smejali...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Pri mačkah lahko urediš neposredno - od blizu jim pokažeš obutev. Tu so lastniki manj krivi, mačke so samosvoje in se hitro naučijo kje smejo in kje ne.

Pri psih, še posebej na vrvici, pa ni milosti. Najprej lepa beseda, če pa to ne pomaga, pa pobereš drek od psa in ga odložiš na prag lastnikove hiše - pri tem seveda pozvoniš in jih obvestiš, da si našel nekaj njihovega in jim sedaj vračaš. Pri scanju imaš manj možnosti, v tem primeru si raje poišči odlagališče bolj stran od poti.

B81

22. jul 2007
37.856
11.084
113
Naš pes, že umrli ovčar, star 1.5 leta, vzet iz azila.

Je 2 kuri ulovil od soseda...pa je foter nekje dobo eno kuro, dal noter el. pastirja in ko ga je streslo, nikoli več ni kure niti pogledal.
Potem je sosedom kradel tudi jajca ode kur, jih nosil domov in zlomil ter pojedel.
Pa mu je foter not v eno dal soli in popra fuLL in nikoli več ni tega naredil...
Hočem povedat, da žival si zapomni. Zdaj za mačko ne vem, po moje su tudi zapomni in ni ravno treba ubit žvali. Zmenita se s sosedom, akko bosta to izpeljala.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.476
5.680
113
Za mačke ne deluje prav dolgo....psi pa si zapomnejo un piskač

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
lej, čefur si, kjerkoli boš, te nihče ne bo maral in vsak te bo zajebaval
evil.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
blagor se tebi, da se imaš čas ukvarjat s takimi malenkostmi, kot je 2dcl vode na travniku... svaka čast.

drugače pa slovenski pregovor pravi: Lepa beseda, lepo mesto najde.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

drugače pa slovenski pregovor pravi: Lepa beseda, lepo mesto najde.

žal je pregovor slovenski... če bi bil od obrezanih bi se ga morda držal. izpod njegovih prstov še nisem videla lepe (natipkane) besede.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
s sosedom se že govoril, večkrat. ne zaleže.

drugi del tvojega prispevka. dej mi naslov. se pridem sam poscat pred vrata. obljubim, da tudi 2 deci ne bom odtočil.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
pa ti si slovenski reatrd. majke mi. k ne znaš druzga, začneš nacionalne fore. buhtl zavaljeni amebasti.

ne, dejansko se tako obnašam kot ti in zdej lahko vidiš kako glupo to izgleda???

namest da tle jokaš stopi do soseda. tipično "človeško" drugje jamrate, opravljte in gobce otresate, pol ko je treba pa rečt tistemu ki se ga tiče pa "nihče ne misli tako" ali pa rep med noge in gas in raje jokca še naprej.

naredi si betonsko ograjo okoli bajte pa ti bodo cucki scali samo še po zunanji strani.

če so ljudje situirani še ne pomeni da so tudi olikani. ponavadi so takšni največji paconarji in kreteni.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
še enkrat..do soseea sem stopil že x krat. kdaj naj odneha?
betonsko ograjo..nisem šiptar in imam smisel za neko celostno sliko naselja.
rep med noge še nikol nisem dal.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
še enkrat..do soseea sem stopil že x krat. kdaj naj odneha?
betonsko ograjo..nisem šiptar in imam smisel za neko celostno sliko naselja.
rep med noge še nikol nisem dal.

kamorkoli boš prišel, nikjer ne boš imel popolne harmonije s sosedi, to je dejstvo, razen če greš živet nekam na samo samo.

midva sva imela tudi "težave" s sosedo iz nasprotne hiše, ki se je zmeraj pritoževala, nikoli ji ni bilo nič prav pa še pod stalno kontrolo sva bila - firbec pač.
z malo prijaznosti smo zdaj na normalni relaciji in je mir.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
še enkrat beri
dol mi visi za sosede in sosedske odnose
nobenemu nočem nič in od nobenega ne pričakujem nič
z vsemi, z izjemo enega, se razumem odlično
ampak z enim ne najdeva skupnega jezika okol mačke, z enim pa očitno okoli psa.
drugače s epa štekamo, pijemo, roštiljamo..

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
ja to je krasno, drugič še druga dva soseda s katerima ne najdeš skupnega jezika okoli mačka in psa, povabi na piknik, kavo, pivo... bo hitro rešeno.
prijaznost dela čudeže.

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pa ti res ne znaš brat.
z vsemi sossedi z izjemo enga..torej je ta en lahko anjveč en od para pes-mačka imam težave. in da še to napiše. omenjana pes mačka nista ta en s akterim imam težave. s pes mačka sosedoma sem v the best odnosih.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
hysterical-1.gif

ti pa pisat ne znaš.

no ne bom razpravljala. ker tudi midva ne najdeva skupnega jezika.

ponavljam: prijaznost dela čudeže.