Ja če je starejši, ga pač ogovori, kot se s starejšimi bolj natrdo pogovarja.
Kaj je važno, koliko dobrin imam? Pri nas je tako, da kar je naše, je tud moje. Se pravi, da če pes poščije steber od kaselca, poščije moj steber. Samo mene to ne moti. Dosti grše mi je, ko kadilci odmetavajo čike glih kjer mu paše. In tako kakšen zaide tud na "moje". Pa nisem še nikoli razmišljal o strupu ali električnem pastirju. Tista scalnica od psa me res sploh ne briga, ker bo itak sprana ob prvem dežju, sonce jo bo zdele posušilo v enem dnevu, ČE pa se bi moj otrok imel željo tam igrat, bi mu rekel, da tam naj pač pusti pri miru, ker tam kužki lulajo. Jest tud nisem rok vtikal tja, kamor so mi tastari svetovali, da naj jih ne. A ti svojim ne moreš tega rečt? In če je pes na štriku, ne more pridit kaj dosti v tvoj teritorij, razen če ga lastnik pusti. in v tem primeru si samo lastnik zasluži lekcijo.
Še vedno pa pravim - povabi dedca na en dcl tja za mizo, pa mu nariši, če je tok zabit, da ne ve, da naj psa pelje mimo bajte privezanega, in da naj tam pač psu ne pusti opravljati potrebe. Sej ne rabi dost. Ko se bo hotel poscat, ga orng cukne, to naredi ene 2x, pa bo mir.