Krpanje proračuna z ustavljanjem kolesarjev v Lj

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Meni pa se.
Kaj bo naslednje? Obvezno potrdilo o vseh plačanih davkih?
Sprehajalno dovoljenje?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Meni pa se.
Sprehajalno dovoljenje?

vidis, ti imas tezave s tem da stalno mesas jabolke in hruske.

potrdilo o placanih davkih dejansko moras imeti v nekaterih primerih. In ko ga nekdo pri poslovanju zeli, mu ga dostavis. Tudi dovoljenje za dostop do nekaterih obmocij v sloveniji potrebujes in kadar si tam, ga mores imeti pri sebi. Da pa bi drzava lahko kadarkoli poslovala s teboj, mora vedeti kdo si. In zato je tvoja obveznost kot drzavljana, da imas pri sebi osebni dokument s sliko. Lahko se ti to zdi neumno, zanic, fasisticno, ampak tako je. In s tem je resen problem smartassov, ki bi svoje prekrske resevali po sistemu "saj ne veste kdo sem haha"

pretty simple ane?

kazen je 50 eur, ce pa nimas izdanega nobenega dokumenta pa 400 eur

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kateri pa je ta fašističen zakon?

zakon o osebni izkaznici. Meni se taka zahteva ne zdi nic takega.
ti pa si zabit...kaj si ti naredil OŠ, pa tečaj za pandurja..takim se zelo fajn zdi, da obstajajo taki zakoni, ki smo se jim pred 20 leti kanili odrečti--papirji, čufte, sladoled pa to sranje-itak aso se ti akterji povampirili, ampak da zdej v mladiči take ven mečete
bonk.gif
ti bom že dal osebno na vrtu ali ulici-na gobec

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kateri pa je ta fašističen zakon?

zakon o osebni izkaznici. Meni se taka zahteva ne zdi nic takega.
ti pa si zabit...kaj si ti naredil OŠ, pa tečaj za pandurja..takim se zelo fajn zdi, da obstajajo taki zakoni, ki smo se jim pred 20 leti kanili odrečti--papirji, čufte, sladoled pa to sranje-itak aso se ti akterji povampirili, ampak da zdej v mladiči take ven mečete
bonk.gif
ti bom že dal osebno na vrtu ali ulici-na gobec

Aha. Si se spet odlocil pokazat svojo omejenost? A ves, tudi ce na steni visi diploma in si v SV dosegel cin majorja, to ne pomaga, ce takrat ko nimas argumentov nekontrolirano zalis.

Ko pa bos dal kaj bolj kakovostnega od sebe pa lahko nadaljujeva debato.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Meni pa se.
Sprehajalno dovoljenje?

vidis, ti imas tezave s tem da stalno mesas jabolke in hruske.

potrdilo o placanih davkih dejansko moras imeti v nekaterih primerih. In ko ga nekdo pri poslovanju zeli, mu ga dostavis. Tudi dovoljenje za dostop do nekaterih obmocij v sloveniji potrebujes in kadar si tam, ga mores imeti pri sebi. Da pa bi drzava lahko kadarkoli poslovala s teboj, mora vedeti kdo si. In zato je tvoja obveznost kot drzavljana, da imas pri sebi osebni dokument s sliko.

- "potrdilo o placanih davkih dejansko moras imeti v nekaterih primerih "
v nekaterih primerih? Torej ne stalno (o tem se namreč tu pogovarjamo)?

- "Tudi dovoljenje za dostop do nekaterih obmocij v sloveniji potrebujes"
do nekaterih območij? Torej ne stalno (o tem se namreč tu pogovarjamo)?

- "Da pa bi drzava lahko kadarkoli poslovala s teboj, mora vedeti kdo si"
kadarkoli poslovala z mano? Torej ne stalno (o tem se namreč tu pogovarjamo)?

Hruške, jabolke in banane?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
ocitno si dojel kaj ti zelim povedati. Da si ti obvezno nosenje osebne izkaznice (kar poznamo ze dolgo - ni nic novega) zelel primerjati s stvarmi ki se jih zahteva le obcasno in takrat se ti na to lahko pripravis (oz te tisti ki zeli videti potrdilo vnaprej obvesti da ga imej s seboj). Osebno izkaznico pa moras imeti pri sebi stalno zato, ker te nek policist ne more vnaprej obvestiti da te bo ustavil jutri ob 16h in da imej s seboj osebno izkaznico.

morda bom jaz tvoje zacudenje bolje razumel, ce ti meni pojasnis zakaj je po tvoje tako pravilo slabo...

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Citat:
Osebno izkaznico pa moras imeti pri sebi stalno zato, ker te nek policist ne more vnaprej obvestiti da te bo ustavil jutri ob 16h in da imej s seboj osebno izkaznico.

Za policaja si izredno pameten, ampak kot je meni znano je treba imeti pri sebi indetifikacijski dokument, ki pa ni nujno osebna izkaznica...

O tvojem sadju pa raj nebi... verjamem pa, da ti banana najbolj paše....

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
ce bi ti podrobno bral temo, bi videl, da sem v prvotnem postu, ko sem repliciral nekomu, ki je govoril o tem da pac policija ne ve kdo si, napisal da moras pri sebi imeti dokument s sliko izdan s strani drzave. Pac lazje je potem v debati uporabljati besedo osebna izkaznica, bi pa res bilo bolje ce bi pisal o osebnem dokumentu. Banane imam pa dejansko najraje

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
morda bom jaz tvoje zacudenje bolje razumel, ce ti meni pojasnis zakaj je po tvoje tako pravilo slabo...
Na primer ker v precej modernih državah take dolžnosti ne poznajo.
Na primer ker je to bolj značilnost diktatorskih režimov.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
tako je..sem imel en sočen komentar spisan, pa sem ga raje zbrisal..saj res, a je princesa že kupila vodni top za nas umirjat, je.bem ji mater
10.gif

aja mahony..hehe hm.o činih pa o temu ne bi, si prezelen-sam to..ti bi šel, če bi bila vojna , kamor bi jaz s prstom pokazal,da se razumeva , ne nasprotno ..tko je

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Na primer ker v precej modernih državah take dolžnosti ne poznajo.
Na primer ker je to bolj značilnost diktatorskih režimov.

Stvar razprave. Sicer morda na zahodu tega res ne poznajo, je pa na ta nacin resen marsikatera mozna tezava. Sicer pa to, da tega drugje ne poznajo, ni ravno prvovrsten argument.

@gatto
To da imas resne tezave s samozavestjo in da se veckrat hvalis kako oh in sploh pomemben si ze poznamo. Tko da ne tega kar naprej dokazovat. Da pa se spomniva - policija in vojska sta dve loceni organizaciji in sta tudi v primeru vojne leta 91 sodelovali preko svojih poveljnikov. In tako kot policija teritorialcem ni mela kaj za govorit kam naj gredo, enako je veljalo za teritorialce v odnosu do policije. Sicer pa mamo zdej celo nekaj profesionalcev in vprasanje koliko besede bi rezervisti imeli v primeru nekih resnih operacij. Ampak lej, ce tebi ze 20 let stoji zaradi čina, potem ti privoscim, da te povisajo pa da ti bo stal se naslednjih 20 let, vsaj na tem podrocju ne bos zafrustriran ce si ze drugje.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
Zakaj bi jaz bil kao glavni na forumu? Na tem forumu sodelujem, ker mi je zanimiv. Ne bos verjel tud cinizem in vcasih brezvezna (z mojega stalisca) vprasanja od steina so mi zanimiva, sicer v temi ne bi sodeloval. Ce nekoga nekaj zanima, in jaz poznam odgovor, napisem. Tudi jaz sem marsikaj novega izvedel na ta nacin. Za razliko od tebe, ki se vsake toliko z nekom zapnes, ga zalis in potem razlagas kak car si ker si major, ker imas diplomo itd... Ocitno ti rabis neko potrditev vseh teh dosezkov, ne jaz. Glavni sem pa ravno toliko kot ti - torej navaden user.

A ves razlika med nama je samo ta - ti pises kako bi med vojno ti meni s prstom kazal kam moram it, ti, ti ,ti (a si dojel ?)... zdej kdo hoce na tak nacin izpasti glavni je pa menda jasno ne?

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
mater, s tole retoriko me pa krepko spominjaš na nekega naduporabnika..pa nisi to ti, N ..ali pa ste imeli zadnjič tako debato o meni, da ste še zdaj vsi mokri
shocked-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
Verjemi, o tebi ni potrebno imeti debate. Oba sodelujeva tu gor že 4 leta in sva si skozi sporočila en o drugem ustvarila neko mnenje. In ga sedaj izraza, ti z zaljivkami jaz pa s to retoriko.

Ocitno pa nisva najbolj kompatibilna. Kadar pa ne bos v modeu za zaljenje in bos konstruktiven bova pa apc debatirala.

@stein se ne strinjam. Obstajajo neumna vprasanja.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Poizkusi pogledat zadevo z drugega vidika...

Predstavljaj si, da dobiš poziv k sodniku zaradi motenja javnega reda in miru. Na zaslišanju poveš, da si bil takrat sam doma in želiš soočenje s policistom. Le ta pove, da se mu je kršitelj predstavil kot ti, kar je tudi zapisal. Za osebni dokument ga seveda ni spraševal, saj vendar nismo "fašistična država" in je huliganu verjel na njegovo besedo. Bi se ti zdelo vsaj malce nenavadno, da policist ni od njega zahteval dokumenta? Ali bi si rekel - hey - to je pač cena svobode in plačal kazen za nekaj, česar nisi storil.

smirk-1.gif

Meni je prav evidentno, da pri komunikaciji s policisti obstaja tendenca ene strani, da zamolči / ponaredi svojo identiteto in da je omenjen zakon posledica tega dejstva.

Osebni dokument ne nosiš s sabo 24/7 zato, da bi te lahko država "nadzorovala", ampak zato, da policistom ni potrebno pridržati vsake stranke, samo zato, da bi potrdili njeno identiteto.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ni pa nujno, da imaš vedno osebni dokument s seboj, lahko ga ima polnoletna oseba, ki se tisti čas druži s teboj in jamči zate, da si ta pa ta oseba.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Citat:
Poizkusi pogledat zadevo z drugega vidika...

Predstavljaj si, da dobiš poziv k sodniku zaradi motenja javnega reda in miru. Na zaslišanju poveš, da si bil takrat sam doma in želiš soočenje s policistom. Le ta pove, da se mu je kršitelj predstavil kot ti, kar je tudi zapisal. Za osebni dokument ga seveda ni spraševal, saj vendar nismo "fašistična država" in je huliganu verjel na njegovo besedo. Bi se ti zdelo vsaj malce nenavadno, da policist ni od njega zahteval dokumenta? Ali bi si rekel - hey - to je pač cena svobode in plačal kazen za nekaj, česar nisi storil.

Meni je prav evidentno, da pri komunikaciji s policisti obstaja tendenca ene strani, da zamolči / ponaredi svojo identiteto in da je omenjen zakon posledica tega dejstva.

Osebni dokument ne nosiš s sabo 24/7 zato, da bi te lahko država "nadzorovala", ampak zato, da policistom ni potrebno pridržati vsake stranke, samo zato, da bi potrdili njeno identiteto.

Pr nas nebi smeli kapsi ustavljat ljudi brezveze samo z izgovorom kotrole......... V tujini je praksa če ne narediš nič, te ne smejo ustavljat, pr nas pa ustaljena praksa. Kr se tiče preverjenja indentitete pa je tkole, če poznaš od nekoga podatke, zadnje tri v emšu in letnico, pa mat in fotra in celo dekliška primka, ga scat peleš v treh minutah. Ko se potem človek pritoži ima taisti uradnik slabši spomin od veverice, celo več iz svojega zapisnika, sploh ne zna prebrati, kar je napisal...

to je nekako praksa.......