Ustavljanje kolesarjev na kolesarski z marico

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.926
6.001
113
Mešate jabolka in gobeline, oz kolesarje ponoči brez luči, kar je začel Apollo8 vs kolesarje ob 15tih čez dan.
In ne podpiram nobene fantomske vožnje ponoči (brez luči) z nobenih vozilom.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
nic ne nakladam. Glede na dokumente je zivel 30km stran. Pa tudi ce bi bil 2km, ko je rekel da se on komot pelje naprej je bil zrel za pridrzanje.

Ausc

Pripravnik
10. sep 2011
584
1
16
No, kar se mene tice, je to, da je kazen za pijanega kolesarja ali pa pijanega voznika "rahlo" zgreseno. Primer, odlocim se, da se ga grem npr v petek zvecer v mesto nabutat (pa se ga v realnosti ne grem, ker sploh ne pijem). Ker imam pes do centra dobre pol ure, z avtom pa zavestno ne grem, ker vem, da ga bom pil, vzamem kolo. Ob 3 zjutraj se pocasi iz centra odpeljem proti domu (hitro se itak ne morem, ker sem koma), ustavi me policaj, napise 1200€ kazni... Pismu, da mi je potem lazje vzet avto, se mi ne bo treba jebat s poganjanjem, lepo se bom skobacal za volan in vozi misko, kazen je itak ista ce me dobijo (pa zgleda imam vec sans, da me dobijo na kolesu trenutno). Pa mi povejte, kdaj sem bolj nevaren? Z avtom v takem stanju se lahko odlocim, da se je "pametno" peljati 100 cez center, da grem na obvoznico (v kontra smer sicer, se zgodi) probavat koncno, na semaforju lahko zbijem 4 mulcke, ki gredo iz diskaca... Kaj pa lahko naredim s kolesom? Ce se se tako trudim, vec kot 30 na uro mi ne bo uspelo se peljati v mojem stanju, lahko padem pod kaksen breg, lahko koga zbijem na plocniku (pa je pomoje veliko manjsa verjetnost, da bo umrl na kraju nesrece), ali pa v najslabsem primeru zavijugam pod kaksen avto in me pac povozi.. Mislim, da sem z avtom vseeno bolj nevaren no.. Kolikokokrat smo ze brali v porocilih "pijani kolesar v nasprotno smer na avtocesti, vzel 4 zivljenja" ali "pijani kolesar na regionalki ubil mlado druzino"? Nej bo neka kazen, samo naj bo sorazmerna z nevarnostjo, ki jo povzrocas... Nekje upravljam 15 kil z enim pijanim oslom, v drugem primeru pa 1,5 tone plocevine s 100+ konji in isto enim pijanim oslom? Kaj se vam zdi bolj nevarno?

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
To se cist strinjam. Ampak po Hudi luknji in podobnih cestah bi pa z lahkoto enmu nadutmu kolesarju, ki dela guzvo zapicil poloznico med sprikle.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Poloznico za jurja sm meu u mislih...
grin1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.095
1.271
113
42
Citat:
Uporabnik Ausc pravi:
No, kar se mene tice, je to, da je kazen za pijanega kolesarja ali pa pijanega voznika "rahlo" zgreseno. Primer, odlocim se, da se ga grem npr v petek zvecer v mesto nabutat (pa se ga v realnosti ne grem, ker sploh ne pijem). Ker imam pes do centra dobre pol ure, z avtom pa zavestno ne grem, ker vem, da ga bom pil, vzamem kolo. Ob 3 zjutraj se pocasi iz centra odpeljem proti domu (hitro se itak ne morem, ker sem koma), ustavi me policaj, napise 1200€ kazni... Pismu, da mi je potem lazje vzet avto, se mi ne bo treba jebat s poganjanjem, lepo se bom skobacal za volan in vozi misko, kazen je itak ista ce me dobijo (pa zgleda imam vec sans, da me dobijo na kolesu trenutno). Pa mi povejte, kdaj sem bolj nevaren? Z avtom v takem stanju se lahko odlocim, da se je "pametno" peljati 100 cez center, da grem na obvoznico (v kontra smer sicer, se zgodi) probavat koncno, na semaforju lahko zbijem 4 mulcke, ki gredo iz diskaca... Kaj pa lahko naredim s kolesom? Ce se se tako trudim, vec kot 30 na uro mi ne bo uspelo se peljati v mojem stanju, lahko padem pod kaksen breg, lahko koga zbijem na plocniku (pa je pomoje veliko manjsa verjetnost, da bo umrl na kraju nesrece), ali pa v najslabsem primeru zavijugam pod kaksen avto in me pac povozi.. Mislim, da sem z avtom vseeno bolj nevaren no.. Kolikokokrat smo ze brali v porocilih "pijani kolesar v nasprotno smer na avtocesti, vzel 4 zivljenja" ali "pijani kolesar na regionalki ubil mlado druzino"? Nej bo neka kazen, samo naj bo sorazmerna z nevarnostjo, ki jo povzrocas... Nekje upravljam 15 kil z enim pijanim oslom, v drugem primeru pa 1,5 tone plocevine s 100+ konji in isto enim pijanim oslom? Kaj se vam zdi bolj nevarno?

1. Policaj ti nebo dal kazni če boš šel peš zraven kolesa in če si tok naklan nevem zakaj nebi zraven hodil.
2. dva primera sem že napisal kako so kolesarji ogrožal življenja, eden je zbil drugo kolesarko da je padla pod avto, eno je pa da se ti umikaš pijanemu in narediš hudo nesrečo

Na koncu si še vedno "ti" tisti nevzgojen cepec, ki se ga morš nabutat za brezveze, ker res nevem kaj imaš od tega razen da zabijaš denar....če ti je tok do alkhola dej pa še tistga jurja
bonk.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.095
1.271
113
42
a ni bil stardec neki alkoholik bolj :D

Ma ne pijancov pa res ne maram, sploh pa ne v prometu....

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Ausc pravi:
No, kar se mene tice, je to, da je kazen za pijanega kolesarja ali pa pijanega voznika "rahlo" zgreseno. Primer, odlocim se, da se ga grem npr v petek zvecer v mesto nabutat (pa se ga v realnosti ne grem, ker sploh ne pijem). Ker imam pes do centra dobre pol ure, z avtom pa zavestno ne grem, ker vem, da ga bom pil, vzamem kolo. Ob 3 zjutraj se pocasi iz centra odpeljem proti domu (hitro se itak ne morem, ker sem koma), ustavi me policaj, napise 1200€ kazni... Pismu, da mi je potem lazje vzet avto, se mi ne bo treba jebat s poganjanjem, lepo se bom skobacal za volan in vozi misko, kazen je itak ista ce me dobijo (pa zgleda imam vec sans, da me dobijo na kolesu trenutno). Pa mi povejte, kdaj sem bolj nevaren?
Bolj nevaren si s kolesom, verjemi. Dost več verjetnosti je da boš povzročil nesrečo s hudimi posledicami je, če pelješ pijan s kolesom, kot pa z avtom. Če se nisi nikoli vozil pijan s kolesom in avtom, pač ne moreš vedeti.
Sem tud jest imel svoj čas ideje, da bi se raje s kolesom vozli iz gostilne, pa sem po parih vožnjah to idejo opustil. Je dosti bolj nevarno kot z avtom.

Citat:
Uporabnik Ausc pravi:
Z avtom v takem stanju se lahko odlocim, da se je "pametno" peljati 100 cez center, da grem na obvoznico (v kontra smer sicer, se zgodi) probavat koncno, na semaforju lahko zbijem 4 mulcke, ki gredo iz diskaca... Kaj pa lahko naredim s kolesom? Ce se se tako trudim, vec kot 30 na uro mi ne bo uspelo se peljati v mojem stanju, lahko padem pod kaksen breg, lahko koga zbijem na plocniku (pa je pomoje veliko manjsa verjetnost, da bo umrl na kraju nesrece), ali pa v najslabsem primeru zavijugam pod kaksen avto in me pac povozi.. Mislim, da sem z avtom vseeno bolj nevaren no.. Kolikokokrat smo ze brali v porocilih "pijani kolesar v nasprotno smer na avtocesti, vzel 4 zivljenja" ali "pijani kolesar na regionalki ubil mlado druzino"? Nej bo neka kazen, samo naj bo sorazmerna z nevarnostjo, ki jo povzrocas... Nekje upravljam 15 kil z enim pijanim oslom, v drugem primeru pa 1,5 tone plocevine s 100+ konji in isto enim pijanim oslom? Kaj se vam zdi bolj nevarno?
Bolj nevarno je s kolesom. Govorim za doze cca 2x nad dovoljeno. Ajd, če si res fajn pijan je še najbolj varno, ker ne najdeš klučavnice od avta :)
Če imate toliko domišlije, da veste, da lahko pijanemu avtomobilistu ki vozi sred noči, počasi in po svojem pasu, pred avto lahko skoči otrok in ga bo zaradi nekaj desetink sekunde slabših refleksov povozil, in zanj brez milosti zahtevate najstrožje kazni, zapor, zaseg avtomobila...
potem imejte še tolk domišlije, da si predstavljate, da se bo pijanemu kolesarju, ki vijuga po celi cesti nekdo umikal na nasprotni pas, pa bo nekdo pripeljal nasproti,.. nekdo zaradi umikanja in bremzanja izgubol nadzor nad vozilom,... al pa bo nekdo kolesarja enostavno povozil.
Sej na konc leta v statistiki samo piše 138 mrtvih,ocena je situacija slaba, treba bo kazni povišat.... nikoli pa nisem zasledil, koliko od teh 138-tih si je samih krivih za svojo smrt.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ne da vemo, jaz osebno sem enega takega zaprl. Klicalo je 5 voznikov da po regionalni cesti (kjer je omejitev 90 in vecina voznikov vozi varno, ko vidi policaja pa po zakonu, tako da so realne hitrosti okoli 110) brez luci vijuga kolesar. ko sva se s kolegom pripeljala po tej relaciji se je dejansko pojavil pred nama, je pa ravno zavijal iz nasprotnega pasu nazaj na desnega... In je rekel da se bo peljal naprej. Kaj naj drugega naredim? Ga spustim in ga pridem pokrit z mrliskim prtom cez pol ure? 1200 eur je veliko denarja (oz polovicka je 600 eur) ampak ce je to cena ki jo je placal da se je v pridrzanju zbudil ziv, je to precej poceni.

V tem primeru se bom strinjal s tabo.
zmaga.gif

Sicer pa, 5 klicev ponoči, ko ni ravno prometna cesta. Nista bila ravno hitra pri odpravljanju težav na cesti.
evil.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
1200 eur je za pijančka čisto preveč. Bo hitr nehal pit.
Ti bi pa hitro rešil problem alkoholizma v Sloveniji.
Vsakemu 1200 kazni pa bo problem dokončno rešen ane.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.095
1.271
113
42
jp. Nekaj ljudi bi prišlo k sebi eni bi pa pač pristali me dklošarji, naravna selekcija se temu reče

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
jp. Nekaj ljudi bi prišlo k sebi eni bi pa pač pristali med klošarji, naravna selekcija se temu reče
Predvsem otrokom in ženam bo lepo in romantično med klošarji,
Kaj pa naj s tistim vinom, iz zidanice? Ga bo država dala namesto plače svojim uradnikom?

Ampak glede na to, da policaji vsako leto par desettisočim pijancem že pokasirajo po tolk, mora bit dokončna rešitev alkoholizma po tvoje že zelo blizu ane?

heroj

Pripravnik
10. nov 2011
55
0
6
Gostilne prepovedat, alkohol prepovedat, avtomobile prepovedat, cigarete prepovedat, tebe prepovedat.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik heroj pravi:
Gostilne prepovedat, alkohol prepovedat, avtomobile prepovedat, cigarete prepovedat, tebe prepovedat.
Denar od plače pa kar v državno blagajno nakazat, premoženje naj pa podržavijo, sej če policaji ne vedo za kaj bi te lahko še kaznovali, ti sigurno veš, kje si kej grešil.
Ni hudič, da nisi 3x peljal 31 v coni 30, pa si še premalo celo plačo dal.
evil.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.095
1.271
113
42
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
jp. Nekaj ljudi bi prišlo k sebi eni bi pa pač pristali med klošarji, naravna selekcija se temu reče
Predvsem otrokom in ženam bo lepo in romantično med klošarji,
Kaj pa naj s tistim vinom, iz zidanice? Ga bo država dala namesto plače svojim uradnikom?

Ampak glede na to, da policaji vsako leto par desettisočim pijancem že pokasirajo po tolk, mora bit dokončna rešitev alkoholizma po tvoje že zelo blizu ane?

Nisem vedel da so otroci pijanci....

Še mal naj zvišajo kazni pa bo hitr bolje.