Citat:
Uporabnik Ausc pravi:
No, kar se mene tice, je to, da je kazen za pijanega kolesarja ali pa pijanega voznika "rahlo" zgreseno. Primer, odlocim se, da se ga grem npr v petek zvecer v mesto nabutat (pa se ga v realnosti ne grem, ker sploh ne pijem). Ker imam pes do centra dobre pol ure, z avtom pa zavestno ne grem, ker vem, da ga bom pil, vzamem kolo. Ob 3 zjutraj se pocasi iz centra odpeljem proti domu (hitro se itak ne morem, ker sem koma), ustavi me policaj, napise 1200€ kazni... Pismu, da mi je potem lazje vzet avto, se mi ne bo treba jebat s poganjanjem, lepo se bom skobacal za volan in vozi misko, kazen je itak ista ce me dobijo (pa zgleda imam vec sans, da me dobijo na kolesu trenutno). Pa mi povejte, kdaj sem bolj nevaren? Z avtom v takem stanju se lahko odlocim, da se je "pametno" peljati 100 cez center, da grem na obvoznico (v kontra smer sicer, se zgodi) probavat koncno, na semaforju lahko zbijem 4 mulcke, ki gredo iz diskaca... Kaj pa lahko naredim s kolesom? Ce se se tako trudim, vec kot 30 na uro mi ne bo uspelo se peljati v mojem stanju, lahko padem pod kaksen breg, lahko koga zbijem na plocniku (pa je pomoje veliko manjsa verjetnost, da bo umrl na kraju nesrece), ali pa v najslabsem primeru zavijugam pod kaksen avto in me pac povozi.. Mislim, da sem z avtom vseeno bolj nevaren no.. Kolikokokrat smo ze brali v porocilih "pijani kolesar v nasprotno smer na avtocesti, vzel 4 zivljenja" ali "pijani kolesar na regionalki ubil mlado druzino"? Nej bo neka kazen, samo naj bo sorazmerna z nevarnostjo, ki jo povzrocas... Nekje upravljam 15 kil z enim pijanim oslom, v drugem primeru pa 1,5 tone plocevine s 100+ konji in isto enim pijanim oslom? Kaj se vam zdi bolj nevarno?
Bolj nevaren si s kolesom, verjemi. Dost več verjetnosti je da boš povzročil nesrečo s hudimi posledicami je, če pelješ pijan s kolesom, kot pa z avtom. Če se nisi nikoli vozil pijan s kolesom in avtom, pač ne moreš vedeti.Citat:
Uporabnik Ausc pravi:
No, kar se mene tice, je to, da je kazen za pijanega kolesarja ali pa pijanega voznika "rahlo" zgreseno. Primer, odlocim se, da se ga grem npr v petek zvecer v mesto nabutat (pa se ga v realnosti ne grem, ker sploh ne pijem). Ker imam pes do centra dobre pol ure, z avtom pa zavestno ne grem, ker vem, da ga bom pil, vzamem kolo. Ob 3 zjutraj se pocasi iz centra odpeljem proti domu (hitro se itak ne morem, ker sem koma), ustavi me policaj, napise 1200€ kazni... Pismu, da mi je potem lazje vzet avto, se mi ne bo treba jebat s poganjanjem, lepo se bom skobacal za volan in vozi misko, kazen je itak ista ce me dobijo (pa zgleda imam vec sans, da me dobijo na kolesu trenutno). Pa mi povejte, kdaj sem bolj nevaren?
Bolj nevarno je s kolesom. Govorim za doze cca 2x nad dovoljeno. Ajd, če si res fajn pijan je še najbolj varno, ker ne najdeš klučavnice od avtaCitat:
Uporabnik Ausc pravi:
Z avtom v takem stanju se lahko odlocim, da se je "pametno" peljati 100 cez center, da grem na obvoznico (v kontra smer sicer, se zgodi) probavat koncno, na semaforju lahko zbijem 4 mulcke, ki gredo iz diskaca... Kaj pa lahko naredim s kolesom? Ce se se tako trudim, vec kot 30 na uro mi ne bo uspelo se peljati v mojem stanju, lahko padem pod kaksen breg, lahko koga zbijem na plocniku (pa je pomoje veliko manjsa verjetnost, da bo umrl na kraju nesrece), ali pa v najslabsem primeru zavijugam pod kaksen avto in me pac povozi.. Mislim, da sem z avtom vseeno bolj nevaren no.. Kolikokokrat smo ze brali v porocilih "pijani kolesar v nasprotno smer na avtocesti, vzel 4 zivljenja" ali "pijani kolesar na regionalki ubil mlado druzino"? Nej bo neka kazen, samo naj bo sorazmerna z nevarnostjo, ki jo povzrocas... Nekje upravljam 15 kil z enim pijanim oslom, v drugem primeru pa 1,5 tone plocevine s 100+ konji in isto enim pijanim oslom? Kaj se vam zdi bolj nevarno?
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ne da vemo, jaz osebno sem enega takega zaprl. Klicalo je 5 voznikov da po regionalni cesti (kjer je omejitev 90 in vecina voznikov vozi varno, ko vidi policaja pa po zakonu, tako da so realne hitrosti okoli 110) brez luci vijuga kolesar. ko sva se s kolegom pripeljala po tej relaciji se je dejansko pojavil pred nama, je pa ravno zavijal iz nasprotnega pasu nazaj na desnega... In je rekel da se bo peljal naprej. Kaj naj drugega naredim? Ga spustim in ga pridem pokrit z mrliskim prtom cez pol ure? 1200 eur je veliko denarja (oz polovicka je 600 eur) ampak ce je to cena ki jo je placal da se je v pridrzanju zbudil ziv, je to precej poceni.
Ti bi pa hitro rešil problem alkoholizma v Sloveniji.Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
1200 eur je za pijančka čisto preveč. Bo hitr nehal pit.
Predvsem otrokom in ženam bo lepo in romantično med klošarji,Citat:
jp. Nekaj ljudi bi prišlo k sebi eni bi pa pač pristali med klošarji, naravna selekcija se temu reče
Denar od plače pa kar v državno blagajno nakazat, premoženje naj pa podržavijo, sej če policaji ne vedo za kaj bi te lahko še kaznovali, ti sigurno veš, kje si kej grešil.Citat:
Uporabnik heroj pravi:
Gostilne prepovedat, alkohol prepovedat, avtomobile prepovedat, cigarete prepovedat, tebe prepovedat.
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Predvsem otrokom in ženam bo lepo in romantično med klošarji,Citat:
jp. Nekaj ljudi bi prišlo k sebi eni bi pa pač pristali med klošarji, naravna selekcija se temu reče
Kaj pa naj s tistim vinom, iz zidanice? Ga bo država dala namesto plače svojim uradnikom?
Ampak glede na to, da policaji vsako leto par desettisočim pijancem že pokasirajo po tolk, mora bit dokončna rešitev alkoholizma po tvoje že zelo blizu ane?