Krožišča - zakaj se folk *****?

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Kaj potlej odpiras temo in si glavo razbijas, ce ves da delas vse ok? Kdo bi to razumel?

Tole si verjetno po nesreči naslovil name
evil.gif

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
No, na teh tanovih posnetkih se spet vidi idiotizem prometnih "strokovnjakov in načrtovalcev". Predvidevam, da je na tej sliki Hofer tista manjša stavba spodaj. Ampak bohnedaj vsaj malo razmišljati. Če imamo že trapasto krožišče s samo tremi izvozi, bi bilo edino logično, da pelje en izvoz po sredini do obeh. Ampak ne! Hofer ima z glavne ceste svoje križišče samo nekaj metrov stran.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.702
9.487
113
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
No, na teh tanovih posnetkih se spet vidi idiotizem prometnih "strokovnjakov in načrtovalcev". Predvidevam, da je na tej sliki Hofer tista manjša stavba spodaj. Ampak bohnedaj vsaj malo razmišljati. Če imamo že trapasto krožišče s samo tremi izvozi, bi bilo edino logično, da pelje en izvoz po sredini do obeh. Ampak ne! Hofer ima z glavne ceste svoje križišče samo nekaj metrov stran.

Ja je Hofer, samo tukaj je mišljena še povezava do Sončnih dvorov in bo zagotovo za Špar možen samo uvoz, izvoz bo pa na drugi strani. Tko da je treba met vse podatke, preden se pametniči čez "načrtovalce".

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:

Po mojem je to zato, ker ima Hofer svoje načrte. Pač oni so si tako zamislili in tako je. Vsak Hofer je isto postavljen (razen Izola, kjer je v trgovini obrnjeno vse skupaj) in oni pač imajo svojo politiko, zato imajo tudi svoj izvoz/uvoz. Če so si oni tako zamislili in dobili gradbeno dovoljenje, potem jih ne more noben ustavit, da ne bo naredili stvari kot so si jih oni zamislil
smile-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.054
5.659
113
Citat:
Uporabnik PrePro pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Al pa zadnjic en frajercek v starem crnem A6 v MS...uno malo improvizirano krozisce od Mure proti centru...

Uletiva skoraj istocasno vsak v svoj uvoz...no jaz sem bil sekundo hitrejsi...ampak kombi je daljsi in je moral model bremzat ker sem se se basal v kroznega...in pol trobljenje in mahanje...WTF model pac nisi bil 1x v prvem planu
evil.gif

To improvizirano krožišče je nevarno, ker ga nekateri dojemajo kot križišče in v njega vletijo tako, da pogledajo na desno in tistim, ki so že v krožišču enostavno vzamejo prednost.

Ja res je ne varno ampak....

1) V križišče sva uletela istočasno.....jaz pol sekunde pred njim
2) Dejstvo je da sem bil njegov desni ( on je uletel iz centra.....jaz iz Rakičana (če sem zadel smer)....če že gledaš na to kot na križišče
3) A6 in nek frajerček...

Priznam da so me rahlo zavedle predhodnje izkušnje z krožnimi v MS kjer izgubiš 5min v vsakem križišču ker ste ljudje tam zelo na easy in res nisem pričakoval da s bova srečala 2 hitra
smile-1.gif
Zato sem mogoče malo (pre)drzno potegnu v krožišče....

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
ne bom bral cele kolobocije, ampak
dnevno se vsaj dvakrat peljem skozi križišče v Lescah in dejansko malokdo upošteva, da mora na zunanjem pasu na prvem izvozu zaviti dol; še več, večina te "prehiti" po zunanjem pasu in gre dol na drugem izvozu

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
V Kamniku so take porihtali z ovirami, ki so te prislile zapustiti krožišče pravilno. Prve dni je bilo zelo zabavno haha.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Ravno v Kamniku te table, če prideš iz Šmarce in hočeš na Duplico, usmerijo na zunanji pas in greš mimo dveh izvozov in na tretjem ven. Če pa kdo misli, da bom tam šel na zunanji pas in potem na notranji in potem spet zunanji, vse v razdalji ene 50m, je pa tudi malo
stupid-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Ja precej zmedeno je vse skup, pa narobe zasnovano, šleperji stalno skačejo na robnike z zadnjimi gumami, ne glede na to kako pridejo v ovinek.

Ko se pa že prebiješ do Mengša, pa tam skačejo čisto samomorilsko nori mengšani, noben ne pogleda levo kar padejo na krožišče.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
3km visje pa pride vsaj cetrtino prometa s stranske pa si niti semaforja ne zasluzimo. Se dobro da je prehod za pesce,pa sedaj je v blizini polovicna zapora mostu da je nekoliko lazje vkljucevanje na cesto.
2147028-Screenshot_2015-01-06-20-32-52-1-1.png

Priponke

• 2147028-Screenshot_2015-01-06-20-32-52-1-1.png
    2147028-Screenshot_2015-01-06-20-32-52-1-1.png
    614 KB · Ogledi: 222

SeriousSam

Pripravnik
2. jun 2009
839
3
18
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
ne bom bral cele kolobocije, ampak
dnevno se vsaj dvakrat peljem skozi križišče v Lescah in dejansko malokdo upošteva, da mora na zunanjem pasu na prvem izvozu zaviti dol; še več, večina te "prehiti" po zunanjem pasu in gre dol na drugem izvozu
V Lescah je krožišče izvedeno skrajno butasto (če misliš krožišče, ko se pride iz AC). Vsaj za glavno smer, torej proti Bledu, bi morala biti cesta za ca. 50-100 razširjena v 2-pasovno; še posebej ker je iz smeri AC omogočeno dvopasovno vključevanje. Tako bi se dalo zavijati neposredno iz notranjega pasu, medtem, ko bi bilo zavijanje iz zunanjega pasu pri tem odcepu obvezno (lahko samo polna črta, lahko fizične ovire). Tako bi vozila, ki prihajajo iz AC lahko uporabljala dva pasova, ob sedanjem režimu je pa vse skupaj čudno in malo nevarno. Sedaj situacijo že poznam, prej pa sem nekajkrat priletel v izvoz proti Bledu neposredno iz notranjega pasu.

Nazadnje urejeno:

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
bi morala, pa ni
se mi zdi malo hecno, da me po zunanjem pasu "prehiti" in gre na isti izvoz za Bled nekdo, ki je vozil za mano celotno AC
očitno bo treba nekoga "nabasat" v njegova leva vrata z notranjega pasu,saj od tam je praktično nemogoče priti na zunanjega in potem dol na izvoz za Bled, ker stalno uletavajo "padalci" po zunanjem pasu - ampak kolikor imam srečo, bom v žandarjevih očeh sigurno kriv

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik trobla pravi:
Včasih je prav zanimivo gledat kaj folk počne na krožnih. Da pa rikvercajo, ker ne vem zaradi česa ne upajo v krožišče sem pa tudi že videl.

Tisto dvojno krožišče v Kamniku je ena velika neumnost.

Mami sploh ne upa več mimo, ker se ne upa postaviti na levi pas pred krožiščem in potem v krožišču zamenjati pas na desnega za izvoz.....

Krožišče bi res lahko naredili malce bolj preprosto in sicer za zavijanje desno takoj odcep desno za drugi ali pa tretji odcep za lepo en pas naprej, ne pa dveh, ki samo delata zmedo.

Podobne teme