Krožišča - zakaj se folk *****?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Hvala. Vsaj vemo zakaj se po zunanjem splaca voziti.
jaz sem pa bebec in sem se mu umaknil na notranjega da se je on lahko vkljucil.

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Zakaj se sploh nekdo ubada, zakaj se drugi pisdijo?
hysterical-1.gif

Ja utemelji, kaj lahko zajebem na enopasovnem krožišči. Za razliko od mopedistov me zanima, če kaj delam narobe, da to lahko popravim.

Anzee

Pripravnik
24. sep 2007
679
0
16
41
Ljubljana - Siska
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Ja utemelji, kaj lahko zajebem na enopasovnem krožišči. Za razliko od mopedistov me zanima, če kaj delam narobe, da to lahko popravim.

Sej ti nic ne zajebes. Zajebejo seveda drugi ter polovica alterjevcev, ker sploh ne poskusi razumeti tvoje tezave.

Skratka krozisce, ki ga opisujes zgleda sledece, kajne:

Tvoja pot so zelene pike, tisti ki ***** je rdeca pika. Ti das smernik, pravilno, pred svojim izvozom.

Folk ***** zaradi sledecega razloga: ker zmotno mislijo oz. napacno predvidevajo, da zapuscas krozisce na drugem izvozu, torej levo od njih, obenem ti isti spadajo v kategorijo, ki ne uporabljajo smernikov. Tako ponovno napacno predvidevajo, da so ostali vozniki enaki in jih tudi ne uporabljajo. Zato so potem blazno znervirani, ker jim je nekdo porusil njihovo nadnaravno logiko predvidevanja vnaprej (ki je itak napacna, na kroziscu po njihovo pa itak ze nebo nekdo vozil na isti izvoz). Slika bi bila verjetno drugacna, ce bi krozisce imelo stiri izvoze, torej se enega na desni.

Skratka, te ki pizdijo so ljudje, ki mislijo da so noro dobri vozniki (ker kao predvidevajo naprej) v resnici so pa najslabsi ker narobe predvidevajo in ne razmisljajo realno in pravilno. Obenem si ne priznajo zmote in trobijo v potrditev svojega napacnega prava.

Dobr roman sm spisu
hysterical-1.gif

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
folk enostavne ne šteka, da je včasih lažje zavit desno in it na rondoju okol. Podobno je v BTC ju, kjer lahko čakaš za zavijanje levo celo večnost. Sam velikokrat naredim tako, da grem desno in na rondoju nazaj, pa tisti, ki je mislu zavit levo še vedno čaka.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Ja tisti v BTC so sploh smeha, kolikokrat vidiš folk, ki čaka in čaka za levo, namesto da bi se zapeljal 20m do krožišča desno. Pa ponavadi ne v slabih avtih, sploh en model z nekim jaguarjem mi je nedavno nazaj padel v oči. Bi človek mislil, da je sposoben, da ga ima.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Sej vidmo, da je bedakov neomejen in zdej, da se bos za vsakega sekiral, ki ti maha pa trobi....ja skoda cajta.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Razrešili smo že, zakaj se torej nekateri pizdijo, mene pa matra še nekaj drugega.
Zakaj je tukaj sploh krožišče?
Imamo samo tri odcepe in gotovo poteka 90% prometa "naravnost". Tista nova povezovalna cesta je sicer koristna in bo še bolj koristna, ko bo konec krize in se bodo tam v industrijski coni gradile nove tovarne
evil.gif
Dvesto metrov proti Kamniku je navadno semaforizirano križišče, ki ima na stranskih cestah senzorje, ki odlično delujejo.
Tole se mi zdi bolj delano po načelu: Krožišče v vsako slovensko vas! , je pa seveda tudi spomenik (prejšnjemu) županu.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ce v kroznih delam pol kroga (peljem naravnost) ali vec,potem poskusam cimbolj ravno linijo odpeljati. Tako je tistemu ki caka na vkljucitev ze brez mojega zmigavca ( katerega sicer dam) jasno kje bom sel ven.

Tole je sposobno razbrat točno 1% voznikov. Žal.

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Razrešili smo že, zakaj se torej nekateri pizdijo, mene pa matra še nekaj drugega.
Imamo samo tri odcepe in gotovo poteka 90% prometa "naravnost". Tista nova povezovalna cesta je sicer koristna in bo še bolj koristna, ko bo konec krize in se bodo tam v industrijski coni gradile nove tovarne
evil.gif
Dvesto metrov proti Kamniku je navadno semaforizirano križišče, ki ima na stranskih cestah senzorje, ki odlično delujejo.
Tole se mi zdi bolj delano po načelu: Krožišče v vsako slovensko vas! , je pa seveda tudi spomenik (prejšnjemu) županu.
to ni nič, grosupeljčani imajo krožišče s samo dvema priključkoma. izgleda jih delajo malo na rezervo, ko bo (če bo) kdaj ob cesti zraslo še kaj.

PrePro

Pripravnik
1. nov 2007
414
0
16
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Al pa zadnjic en frajercek v starem crnem A6 v MS...uno malo improvizirano krozisce od Mure proti centru...

Uletiva skoraj istocasno vsak v svoj uvoz...no jaz sem bil sekundo hitrejsi...ampak kombi je daljsi in je moral model bremzat ker sem se se basal v kroznega...in pol trobljenje in mahanje...WTF model pac nisi bil 1x v prvem planu
evil.gif

To improvizirano krožišče je nevarno, ker ga nekateri dojemajo kot križišče in v njega vletijo tako, da pogledajo na desno in tistim, ki so že v krožišču enostavno vzamejo prednost.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
evil.gif
isto se je zgodilo na cesti lj litija. Rondo bi morali narediti na odcepu za ihan oz Videm kjer je najvec prometa iz stranske ceste (dolga cakanja,hude tudi smrtne nesrece) . Tega jim ni uspelo,jim ga je pa uspelo narediti ( preventivno? Planirano za obrtno cono sredi najboljsih kmetijskih zemljisc ki so sedaj ze skoraj desetletje deponije za takšen in drugacen material?)sredi polja pri Podgori kjer 95% vozil pelje naravnost.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ce v kroznih delam pol kroga (peljem naravnost) ali vec,potem poskusam cimbolj ravno linijo odpeljati. Tako je tistemu ki caka na vkljucitev ze brez mojega zmigavca ( katerega sicer dam) jasno kje bom sel ven.

Tole je sposobno razbrat točno 1% voznikov. Žal.
mozno,do sedaj se ne spomnim vecjih konfliktov po rondojih. Se pa seveda najdejo ljudje ki mi brez razloga cakajo v rondoju da se vkljucim (pa ni gnece,da bi sli zadrgo se), ljudje katere "izsilim" kljub temu da so na drugem koncu rondoja in se peljejo 20 kmh po njem jaz jim pa ob izvozu skoraj "v rit priletim" in vozniki ki so z mislimi cisto drugje.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Ja tisti v BTC so sploh smeha, kolikokrat vidiš folk, ki čaka in čaka za levo, namesto da bi se zapeljal 20m do krožišča desno. Pa ponavadi ne v slabih avtih, sploh en model z nekim jaguarjem mi je nedavno nazaj padel v oči. Bi človek mislil, da je sposoben, da ga ima.

In v BTCju je se celo na marsikaterem kriziscu brez rondoja s tablami nakazana obvezna smer desno...
wink-1.gif

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
evil.gif
to ni nič, grosupeljčani imajo krožišče s samo dvema priključkoma. izgleda jih delajo malo na rezervo, ko bo (če bo) kdaj ob cesti zraslo še kaj.

Tole je pa res samo
bonk.gif

In tistega, ki si je to zmislu bi samo
10.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
evil.gif

Tole je pa res samo
bonk.gif

In tistega, ki si je to zmislu bi samo
10.gif

Zakaj že?
Očitno je v prostorskem planu predviden izvoz, do takrat pa omogoča obračanje in nekoliko umiri promet.

Kaj vse vas moti, ne morš verjet!
bonk.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:

Zakaj že?
Očitno je v prostorskem planu predviden izvoz, do takrat pa omogoča obračanje in nekoliko umiri promet.

bonk.gif

bonk.gif
je tisti, ki je od nekod privlekel star satelitski posnetek... Ce gres danes pogledati na Google Maps vidis, da to krozisce ni vec osamljeno ... saj ima izvoz do Spara ...

1290_Grosuplje-20150106-093108.png

Edino ce gre slucajno za kaksno drugo krozisce, ki je zelo podobno temu ...
grims-1.gif

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.702
9.487
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:

Zakaj že?

bonk.gif

bonk.gif
je tisti, ki je od nekod privlekel star satelitski posnetek... Ce gres danes pogledati na Google Maps vidis, da to krozisce ni vec osamljeno ... saj ima izvoz do Spara ...

1290_Grosuplje-20150106-093108.png

Edino ce gre slucajno za kaksno drugo krozisce, ki je zelo podobno temu ...
grims-1.gif

Ne, to je točno to krožišče in tam Špar stoji že lep lep čas. Bukselj je privlekel res prastar posnetek in je iz sebe v bistvu naredil norca, ker se že na njegovem lepo vidi obe gradbišči, Šparovo in Hoferjevo
aplauz.gif
. Seveda pa to še ni vse, tu skozi mimo špara bo, "nekoč", mogla bi že bit, cesta do Sončnih dvorov, sam nadvoza nad železnico nekak še niso spacal.

Nazadnje urejeno:

Podobne teme