Krožišča - zakaj se folk *****?

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.245
4.808
113
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Komplicirate.
Iz OMVja preprosto takoj zavijte proti Kamniku pa nebo problemov. Preden so se prometni "strokovnjaki" zmislili to krožišče, se je tam dalo to storiti čisto legalno, zdaj pa se se to sicer ne sme, ker je polna črta. Kao zaradi nekakšne varnosti.

Thinc, kajpak drugega
evil.gif

Seveda se da, a je nepravilno,... vprašanje v začetku teme pa je bilo zakaj ostali pizdijo, ker naredi krog nazaj...

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Ostali pizdijo,ker nekaj mislijo in ne vedo,da nič ne mislijo.Verjetno jih pripelje do tega to,da vidijo že prej,da si pripeljal iz Kamnika.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Komplicirate.
Iz OMVja preprosto takoj zavijte proti Kamniku pa nebo problemov. Preden so se prometni "strokovnjaki" zmislili to krožišče, se je tam dalo to storiti čisto legalno, zdaj pa se se to sicer ne sme, ker je polna črta. Kao zaradi nekakšne varnosti.
Sem mislil da so znaki in crte zato da se jih uposteva. Ti mas pa svoj CPP ki je po tvojem varnostnem zgledu narejen. Kao :p

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Ne vem, meni ni še noben piz... mogoče je kriv tvoj slog vožnje skoti krožišče... prepozno daš smernik ko zapuščaš krožišče... to je najverjetnejši razlog...

Kako prepozno, naj ga dam že en izvoz prej? Potem bi mi upravičeno mahali in se pizdili.

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
338
11
18
Ne vem, če je tam enak primer, samo tu v MB je na šentiljski cesti tudi prepovedano zaviti levo, ko zapuščaš Petrol. In ob prazni cesti, tudi prometni je čist butasto zaviti desno (obvezna smer) in pol malo naprej levo v ulico, tam obrniti in potem z ulice nazaj desno,oz. glede na Petrol levo. =] Tam jaz pogledam samo, če ni kakega policaja, potem pa levo na cesto. =]

PS: Gledam GMaps, pa več znaka za obvezno smer ni. Verjetno so ga že skenslali, pa še nisem opazil, ker se po stari cesti redko vozim.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
To je tako, kot pravijo naši prometni strokovnjaki, da se ne da narediti utripajoče rumene ali pa zelenega vala na tistih štirih kamniških semaforjih. Zaradi varnosti. Medtem pa to krasno deluje samo nekaj kilometrov stran.
Glede pizdenja na krožišču pa kaj takega še nisem opazil, zato se tistih nekaj primerov lahko preprosto ignorira,

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Ja pojasni mi, kako je težava v meni? En pas, vožnja po predpisih, vse žarnice delujoče, noben ne fuka na zadnjem sedežu.. folk se usaja.

Pa to da ti mahamo in trobimo je zato, ker te mamo radi, ne pa zato ker se okrog voziš.
smile-1.gif
Sprijazni se s tem.
Pa kdaj pomahaj nazaj, da greva na
nahrung002.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Meni je najbolje, ko se hocem vkljuciti v krozisce in mi ata sred krozisca ustavi in da prednost? Potem se pa oba čukavo gledava. Ampak sem se ze navadil v naših koncih.

hysterical-1.gif

iii

Pripravnik
1. avg 2007
459
7
18
hehhehe-ggg-sem ravno to hotel napisat... kak star ata s klobukom, ki se mu zdi da sem "prehiter" in potem kar obstoji sredi krožišča in se jezi... Joj mi to polepša dan! -- ponavadi seveda v nedeljo zjutraj.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Folk se verjetno sploh ne ***** nate, ampak na sama krozisca.....ker ko se vozis po Sloveniji, je ze vsaka vas posrana s temi kurcevimi kroznimi.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.530
437
83
Folk se lahko ***** samo nase, ker nikakor noče vozit tako kot se skozi krozišča vozi. Zadeva je sama po sebi zelo uporabna. A pri nas bi vsak nekaj posvoje rinil.

Je pa smotano da je vsako krožišče drugačno in če ne poznaš so hitro težavce, ko ti nekdo leti 70+ skozi. Ravno na območju kjer je debata. Če prideš z Mengša ali z Most je vsako krožišče do Kamnika poglavje zase.

Dajanje smernikov za izvoz pa je več kot nemogoče opravilo za večino voznikov. Tako da lepo čakaš ali bo prišel do tebe ali ne. In ko nekdo okoli zapelje, kot je odpiralec teme je to tudi nepojemljivo. Saj hudiča tip je na moji desni not prišel in grem "logično" pred njega.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Men grejo na jetra, pa ne zato ker sam nebi znal vozit cez njih, ampak zarad bedakov. In ker jih je miljon, vozim tko kot meni pase, pa ce je komu prov al ne....bols, da se drugi pisdijo, kokr da men zivce kravzljajo.
grin1.gif

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Po angliji in irski laufajo krozna krizisca kot se sika. Nikol nobenega hupanja, tud ce 5 krogov nardis, predno vidis kje moras ven.
- Ce gres prvi izvoz ven se postavis na zunanji pas, sicer na notranji
- Pri izhodu das zmigavec
- Ce je izhod prvi, das zmigavec ze pred uvozom v krozno
Verjetno tud v SLO rabijo 20 let da se navadijo na teh par pravil.

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Men grejo na jetra, pa ne zato ker sam nebi znal vozit cez njih, ampak zarad bedakov. In ker jih je miljon, vozim tko kot meni pase, pa ce je komu prov al ne....bols, da se drugi pisdijo, kokr da men zivce kravzljajo.
grin1.gif
jjm7Ixm.png

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Za vn normalno da je levi, ce po levi vozjo :p
Za notr se pa ne spomnm da bi kdo dal zmigavc (razn ce je su prvi izvoz ven, spet levi zmigavc)

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.131
68
48
123
V Avstraliji so pred krožiščem dajali desni smernik, če so nameravali ostati več kot en izvoz v krožišču

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Ce v kroznih delam pol kroga (peljem naravnost) ali vec,potem poskusam cimbolj ravno linijo odpeljati. Tako je tistemu ki caka na vkljucitev ze brez mojega zmigavca ( katerega sicer dam) jasno kje bom sel ven. Enako delam obicajno tudi v vecpasovnih kroznih ( lj žale). Obicajno ***** tisti ki se ob tripasovnem kroznem mimo treh izvozov peje po zunanjem obodu,jaz ga pa notranjem obodu prehitim.(kranjceva, zadnja smartinska).
Ce se peljeta dva vstric po kroznem in zelita na istem izvozu (enopasovnem) ven. Kdo mora kaksnega spustiti?

Nazadnje urejeno:

Podobne teme