Kriza in recesija

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
No počasi, Sodexo je pri nas največja firma ki se masovno ukvarja z kuho. Seveda to ni alacarte restavracija, pač skuhajo to kar lahko dobiš za tistih nekaj € kar dobijo plačano. Sicer pa verjamem da vi elita ne hodite sploh na malice temveč na kosila ranga 15€+. Nevem zakaj toliko drame, malica kot malica, tukaj ne more biti nekega magica.
Ne nabijaj. Sodexo pri nas je žal Dixi. Tko je. Boljš burek za 2 EUR kot tole kar kuhajo pri nas. Za ljudi, ki jim je vseen kaj mečejo vase, tud za našo "elito" je Sodexo vrhunski, če ti vsaj mal ni vseeno kaj mečeš vase, se najde malica za enak denar v centru LJ ki ni Dixi. Tolk o tem. Tko da si lohk tole elito zatakneš nekam, mesija pa tudi.

EDIT: Bi pa rekel, da je dost odvisno od kuhinje do kuhinje. Nekje je isti meni z istimi sestavinami ok, drugje pa za kozlat. Nima pa to, da človeku ni vseen kaj meče vase, nobene povezave z elito.

Nazadnje urejeno:
2. jul 2020
4.975
6.498
113
Rus je že od skoz kao 40 let zaostanka za naprednim svetom ampak a je res.
Rus je energetsko, prehrambeno in internetno neodvisen.
Pa navajeni so živet v pomakanju ves čas.

Evropo imajo za luksuz, odvisni pa so od afrike in kitajske.

Saj preživijo že, ampak ko vidiš jajca iz njihovih trgovin, kjer barvno slepi skoraj ne loči rumenjaka od beljaka, banane, so pol manjše od naših, brozgo od vina iz Krima... gor ni nekega izobilja. Sploh ko ti razlaga taksist, da je upokojeni kemični inženir, pa da mora voziti taksi, ker z 180€ penzije po smrti žene, ne pride skozi.

Da pa na tistem grafu kaže padec cen dobrin. Vse države se soočajo z inflacijo, kitajsko tepe nepremičnsko-dolžniška kriza in zero covid politika, prehranska kriza revnejših držav... sočasno pa furanje vojne ekonomije. Vojake je treba nahraniti, zdravila in zdravstveni inventar, zavarovanja, popravila vojaške tehnike, strelivo, gorivo....

To morajo biti hude mahinacije z valuto v ozadju.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.409
2.418
113
Ne nabijaj. Sodexo pri nas je žal Dixi. Tko je. Boljš burek za 2 EUR kot tole kar kuhajo pri nas. Za ljudi, ki jim je vseen kaj mečejo vase, tud za našo "elito" je Sodexo vrhunski, če ti vsaj mal ni vseeno kaj mečeš vase, se najde malica za enak denar v centru LJ ki ni Dixi. Tolk o tem. Tko da si lohk tole elito zatakneš nekam, mesija pa tudi.

EDIT: Bi pa rekel, da je dost odvisno od kuhinje do kuhinje. Nekje je isti meni z istimi sestavinami ok, drugje pa za kozlat. Nima pa to, da človeku ni vseen kaj meče vase, nobene povezave z elito.

Stari prdec, da te ne bo kap :)

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.038
3.555
113
41
Lj
Se pravi v korona krizi podjetje kujejo rekordne dobičke ki jih niso prej v več letih, čim pa se malo stroški povečajo pa se predajo, dobičke v žep in ni šans, da bi kaj privarčevanega delili s podjetjem in zaposlenimi.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.765
546
113
42
povsod malo
Se pravi v korona krizi podjetje kujejo rekordne dobičke ki jih niso prej v več letih, čim pa se malo stroški povečajo pa se predajo, dobičke v žep in ni šans, da bi kaj privarčevanega delili s podjetjem in zaposlenimi.
Ja tako nekako ja. Kot štromarska/benzinska/plinska podjetja... namesto v zaposlene in tehnologijo jok in tožbe pa stečaj.
Jaz sem v delnicah v malem + v kripto v - zlatnine pa nimam veliko.
Škoda, da nisem zdaj kupoval skret papirja pa to bo bolj vredno kot zlato. Mi je pa po drugi strani hecno to hordanje s papirjem kot, da se ne da z blagom pa ga opereš ali pa z levo roko kot počnejo v krajih kjer ni listja.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.038
3.555
113
41
Lj
Ja tako nekako ja. Kot štromarska/benzinska/plinska podjetja... namesto v zaposlene in tehnologijo jok in tožbe pa stečaj.
Jaz sem v delnicah v malem + v kripto v - zlatnine pa nimam veliko.
Škoda, da nisem zdaj kupoval skret papirja pa to bo bolj vredno kot zlato. Mi je pa po drugi strani hecno to hordanje s papirjem kot, da se ne da z blagom pa ga opereš ali pa z levo roko kot počnejo v krajih kjer ni listja.

• Haha
Reactions: Kamele0N

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.658
5.845
113
Malo za šalo malo zares
IMG-20220905-WA0003.jpg