Kriza in recesija

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.776
6.452
113
Vse! resdane s financno, ampak mentalno. Alteras ima resitve za nahraniti lacne v afriki v 5min, rabi pa pomoc, da se mu pomaga, kdaj naj nahrani samega sebe (pa ne zaradi manjka hrane). Od vseh aktualnih debat tu gor, moram reci, da me tale najbolj frapira.

Nazadnje urejeno:

piagolo

Guru
22. nov 2009
6.938
3.634
113
Vse! resdane s financno, ampak mentalno. Alteras ima resitve za nahraniti lacne v afriki v 5min, rabi pa pomoc, da se mu pomaga, kdaj naj nahrani samega sebe. Od vseh aktualnih debat tu gor, moram reci, da me tale najbolj frapira.
Unim dol daš in v trenutku razgrabijo, ok kakšnega pomendranega pustijo.
Tu pa pred polnimi jaslimi sanjariš.
Ko pride kriza še k nam bodo uni prvi poskrbeli, da pri nas ne bo pomendranih.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Kak jogurt enkrat po poldnevu (po navadi nekje okoli enih), kosilo pa tam okoli 17h, včasih pol ure prej, včasih uro kasneje. Šlaufekov ni. Tudi če zvečer še 20 dek tatarca po nesreči snamem iz hladilnika ...
Tole o škodljivosti poznega hranjenja so pravljice ... Šlaufeki so odvisni od količine in vsebine hrane, ne od ure ...
A kosilo jes ob 17 zunaj al ti ga nekdo zacne kuhat ob 16:00 oz ze prej?

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Mhm. Da bi videl kako je bilo med korono, ko so vse gostilne zaprli in je gradbišče bogu za hrbtom najbližja trgovina pa pol ure vožnje stran. No saj je šel eden tja samo kaj ko je šel ob uri namenjeni "ogroženim" skupinam in ga 3 ure ni bilo.
Prava vojna se je pa začela, ko niso dixija prišli očistit ker je bilo neki neki spet zaradi korone.
Brez wc papirja sredi zime si tudi z listom ne moreš obrisat.
lej šiht že maš že to je kar velika zmaga po vsem tem času brez.

zdaj pa nasvet ker vem da nimaš še tok izkušenj z delom - če vidiš da je pizdarija mogoče lahko kaj sabo prineseš. kaj šele kaki bogi gozdarji sred gmajne nardijo, misliš da kar srno pa na raženj ker majo štacuno pol ure preč?
za dixija maš pa jebo lih en dan, ko opaziš da ni wc papirja. če je zima ma kdo robčke, naslednji dan boš pa wc papir sabo prnesu.

tale je bil še free, naslednjič bo pa za plačat ker tole so pa osnove.

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.776
6.452
113
Jabe je ena od unih, ki skliče sestanke med 12 in 13. Sej lah doma jejo, kur** jih gleda.

Pa verjetno ena od unih, ki je ob 15:01 ze na poti domov.

Kdor mora ob 12-13h jesti, bi bil presrečen, ce bi imel mene za tisto, ki mu urnik diktira. Ker sami ne znajo drugace... Mene ob tej uri nikdar v tednu ni v službi.

Res je tudi, da z mano ne dela nihce, ki mu takele zadeve predstavljajo nepremostljive ovire, zato mi prosim pac oprostite, ker ne morem skriti presenecenja.

• Všeč mi je
Reactions: novaa in Samo Svoj

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Kdor mora ob 12-13h jesti, bi bil presrečen, ce bi imel mene za tisto, ki mu urnik diktira. Ker sami ne znajo drugace... Mene ob tej uri nikdar v tednu ni v službi.

Res je tudi, da z mano ne dela nihce, ki mu takele zadeve predstavljajo nepremostljive ovire, zato mi prosim pac oprostite, ker ne morem skriti presenecenja.
Ce te v casu malice in kosil nikoli ni v sluzbi, potem ni cudno, da ne razumes ljudi, ki ne cakajo do konca šihta za kosilo. ;)

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.776
6.452
113
V casu "malice in kosil"? Casa kosil ni! Cas malice je pa kar nekaj pred 12. Tako da prides na sestanek ob 12h ravno podkrepljen in pripravljen na novo rundo sestankovanja.

Brez zamere, Slovenija si ne more privosciti krajsega delavnika, ker bo zacela cik pavza zazirati v cas malice (oziorma kosila), ki se po potem potegnila v cas tipkanja po alterju, to pa pol clovek sploh ne bi uspel vse tekom delovnika, danes pa nobeden vec noce nadur placevati. Ze zdaj se dogaja, da debate, kako se v JS nic ne dela in lastorocno vse vsak takle zagnan pridnez gor drzi, zarežejo mocno v prosti cas.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Pa kdo si ti, da bos odrejela kdaj kdo lahko malica in kdaj je primerno??? Meni je pred 12 prezgodaj. In v sluzbi je v navadi iti na malico med 12 in 13, s tem da si lahko cas za malico tudi prilagodis SVOJIM potrebam.

Če ti ne malicaš ali hodiš na kosilo v času službe, je to POVSEM TVOJA stvar. Ne sodim, bodi lačna. Kdor pa želi naj gre magari pizzo med službo. Čas za malico PO MOJEM mnenju je dolgoročno kvaliteten tako za zdravje, kot za psiho. Ti in tebi podobni, bodite zaradi mene na oreščkih cel dan, ampak spoštujte odločitev ostalih, da kot normalni ljudje pojejo nekaj za čas kosila. Topel obrok, ne sendvič iz avtomata. Da ne govorim, da je en kup vozačev, pa obveznosti z otroci, dokler bi skuhal in pojedel bi bila ura vsaj 18:00.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.395
3.715
113
Pa kdo si ti, da bos odrejela kdaj kdo lahko malica in kdaj je primerno??? ...s tem da si lahko cas za malico tudi prilagodis SVOJIM potrebam. Da ne govorim, da je en kup vozačev, pa obveznosti z otroci, dokler bi skuhal in pojedel bi bila ura vsaj 18:00.
Služba ni za to, da čas prilagaja tvojim potrebam in posledicam tvojih zmožnosti razmnoževanja in organizacije posledic. Služba je, da se stvari naredijo, ko so za naredit, za ostalo je izvenslužbeni čas. Tudi zakon temu pritrjuje in sindikati do danes še niso imeli nič proti. Pol ure malice na 8 ur, lahko točno zakrat ko delodajalec reče. Pri naših sosedih v proizvodnji imajo zvonec za malico, pri drugih sosedih pa zaprejo storitev za stranke po urniku.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77 in Jabe

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Kdo je pa rekel, da stvari niso narejene. Če v času službe ne mores na malico, ne da bi trpelo delo, potem:
a) Nisi dovolj produktiven
ali
b) Nimas dobrega delodajalca

• Haha
Reactions: jonny77

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.778
5.912
113
Imamo že efekt zapisanja jeklarn v Evropi zaradi tega, ker si jeklarne ne morejo privoščiti prižganih plavžev po tej ceni plina

---

Il colosso norvegese dei fertilizzanti Yara ha annunciato una settimana fa un nuovo taglio alla produzione in Europa. Nello stesso settore anche la lituana Achema interromperà le attività, mentre il produttore ungherese Nitrogenmuvek lo ha già fatto ad agosto. Idem per il polacco Grupa Azoty.

prevod z google
Norveški proizvajalec gnojil Yara je pred tednom dni napovedal novo zmanjšanje proizvodnje v Evropi. V istem sektorju bo prenehala poslovati tudi litovska Achema, medtem ko je madžarski proizvajalec Nitrogenmuvek to storil že avgusta. Enako za poljsko Grupo Azoty.

To je samo začetek.

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Dejmo še malo počakat, da bo zima, pa ne bo za gretje. Bomo potem povedali, kdo je koga spravil na kolena.

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic