Menza v katero jaz in moji zaposleni hodiji ko delamo blizu je letos 2x podražila malice.
Malica odlična, okus po domači kuhi...
Trigger najdi mi prosim 1x strojnika/voznika ter 2x gradbena delavca in 1x mojstra. Jaz imam razpis zunaj že nekaj casa pa se noben niti ne prijavi. Se pofirbca ne kakšno plačo ponujam.
Za 10.000€ po "glavi" ti jih pripeljem. Vsekakor pa morta biti tudi plača in delovni pogoji primerni.
In še enkrat. Delodajalci se ne zavedajo, da danes delavec izbira. Razpisi so napisani tako, da se bog usmili. Redko kdo sploh napiše koliko in kaj nudi, nihče pa ne pozabi napisati zahtev.
Če kdo misli, da je danes čas, ko se bo delavec pozanimaval koliko mu kdo nudi na butasto napisanem razpisu, za kakšen obseg dela, bo najboljše kadre že zamudil. Moj "brezplačen" nasvet je torej, malce se zamisli nad razpisom. Če nisi dobil nobene ponudbe, je gotovo velik del problema v besedilu ali lokaciji razpisa.
Verjamem, da se marsikomu zdi "bedasto" in nerentabilno dajati nekomu v osnovni proizvodnji 1200 ali celo 1500 in več €. Po drugi strani pa danes dobiš tudi kot nekvalificiran kader tako ali še višjo plačo. Samo 2 levih ne smeš imeti.
In še enkrat.....plača ni vse. Če nekomu nudiš npr. da bo dnevno stal zunaj na različnem vremenu, z nepredvidljivim urnikom po celotni sloveniki za npr 1800€, na drugi strani umaš pa urejeno proizvodnjo na suhem od ponedeljka do petka 20km stran od doma za 1500€. Koga misliš da bo večina izbrala?