Kriza in recesija

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Now shit hits the fan:
Hakle, the German toilet paper manufacturer and largest importer in Europe, is insolvent.
Kot sem zadnjič bral, v našem Vipap delajo samo še ob vikendih, ko je elektrika malo cenejša. Ker so v prisilki, te ne smejo zakupiti vnaprej.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.778
5.912
113
Skupina Sij zaradi visokih cen energentov zmanjšuje proizvodnjo za tretjino

Skupina Sij bo "zaradi izjemno visokih cen energentov in negotovosti kupcev pri sprejemanju takšnih cenovnih pogojev" septembra zmanjšala obseg proizvodnje za približno tretjino, v zadnjem četrtletju pa predvidevajo, da bo obseg okoli 40 odstotkov manjši.

Sankcije ZDA Evropi delujejo. Hvala EU, hvala lokalne oprode.
/s

'Slava Ukraini' pomeni slava revščini, pomanjkanju in inflaciji v EU.

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
E zakaj nisi to rekel pol mesca nazaj, sem blizu tebe delal.? Te pa držim za besedo, boš samo plačal al se boš vsedel zraven in pojedel sekret?
Ti me kr prim za besedo, sam naš jeben sodexo ti res odsvetujem, greva raj kam drugam. Če pa vstrajaš, pol pa le. Si pa narobe zastopil, po pojedenem boš hitro rabil sekret.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

Emaster

Guru
Izključen uporabnik
1. sep 2007
1.070
528
113
...v senci...
Skupina Sij zaradi visokih cen energentov zmanjšuje proizvodnjo za tretjino

Skupina Sij bo "zaradi izjemno visokih cen energentov in negotovosti kupcev pri sprejemanju takšnih cenovnih pogojev" septembra zmanjšala obseg proizvodnje za približno tretjino, v zadnjem četrtletju pa predvidevajo, da bo obseg okoli 40 odstotkov manjši.

Sankcije ZDA Evropi delujejo. Hvala EU, hvala lokalne oprode.
/s

'Slava Ukraini' pomeni slava revščini, pomanjkanju in inflaciji v EU.
...kdo je lastnik skupine sij...
...sij večino izvozi, plače pa nimajo nadpovprečne...
...profit pa ruseki papajo...
...ob pomanjkanju delovne sile se da delavce relativno hitro prezaposliti...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.409
2.418
113
Ti me kr prim za besedo, sam naš jeben sodexo ti res odsvetujem, greva raj kam drugam. Če pa vstrajaš, pol pa le. Si pa narobe zastopil, po pojedenem boš hitro rabil sekret.

Očitno dobite v vaši menzi to kar si zaslužite, namreč če je tako hudo kot pišeš, ste si popolnoma sami krivi. Nesposobnost zaposlenih, druga ti ne morem rečt. Razumem da si v zaporu in nimaš vpliva, da se pa tukaj ne organizirate in bojkotirate, to pa je totalna nesposobnost ali pa že ni tako slabo.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.778
5.912
113
...kdo je lastnik skupine sij...
...sij večino izvozi, plače pa nimajo nadpovprečne...
...profit pa ruseki papajo...
...ob pomanjkanju delovne sile se da delavce relativno hitro prezaposliti...
Tako kot je Revoz francoski, pa ga vsako leto slovenska vlada dobesedno fila z davkoplačevalskim denarjem, dobiček pa direktno v matično firmo. Poglej si bilanco na AJPES. SIJ vsaj nihče ne fila, ima pa več zaposlenih (3900) kot Revoz (<2000).

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Revoz dela dosti.manj če sploh.

In tukaj mi negre skup poraba elektrike in cene.

Nazadnje urejeno:

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Fantje, če še niste opazili, 30% elektrike se trenutno uvaža. Tudi ceni jurja na MWh.
Se je pa to zgodilo, ker je hidro v riti in ker se je del elektrike iz NEK že vnaprej prodal v tujino, za pod 100 EUR na MWh. :zaljubljen:

Nije žvaka za seljaka. Trobenclja se marsikaj, realnost elektro energetike v SLO, je pa bolj na psu. Preveč nesposobnega preplačanega folka. Politiki so pa tudi za se usrat.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.778
5.912
113
Zapovrh se oktobra začenja remont v neku.

Bruselj pravi, da se vse ceni

• Ljubezen
Reactions: Ginginova

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Očitno dobite v vaši menzi to kar si zaslužite, namreč če je tako hudo kot pišeš, ste si popolnoma sami krivi. Nesposobnost zaposlenih, druga ti ne morem rečt. Razumem da si v zaporu in nimaš vpliva, da se pa tukaj ne organizirate in bojkotirate, to pa je totalna nesposobnost ali pa že ni tako slabo.
Tam sem prisiljen jest točno 6x na leto ko imamo inventuro in smo 6 dni zaprti v centralno skladišče in pač pojemo ko pripeljejo in res ni casa za ven. Vsakič se pol tepemo za sekret. Do sedaj je bilo mogoce 2x užitno. Tko da me tam prostovoljno ne vidiš, so sicer mel taglavni ideje, da bi nam prepovedal izhode, ker se je Sodexo pritoževal da nima prometa, pa ni šlo. Kofe zjutri majo pa vrhunski. Eni pa pohvaljo, men sicer ni jasno kaj, ampak sto ljudi sto čudi.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Te moram razočarat da ne hodim v "službo" tako da ne jem malic, še manj pa v menzah, pravzaprav v menzi nisem jedel še nikoli.
Jest jem pa veliko v menzah, prej ko smo bli pa po terenu pa še več, tko da je lohk tud masovna priprava hrane dobra. Včasih smo hodil v IMPjevo menzo, kjer so ženske, ki so ble tam zaposlene po 20 in več let kuhale zelo dobro, sicer klasične delavske malce, nič fensi. Ko je Slorest prevzel je šlo v maloro.