Kriza in recesija

dask

Majstr
21. sep 2023
458
515
93
Realno, ker delujem v segmentu, kjer izvažamo 100% v Nemčijo - kot je že nekdo napisal, padec ca. 20-30% za prvi kvartal 2024. In če gledamo, koliko gospodarstvaj je vezanega na izvoz v Nemčijo, nas čaka zanimivo leto. Vse ostalo nabijanje po medijih je pač nabijanje. Nismo edina firma s tako sliko, vendar se o tem očitno ne govori.

pipo

Majstr
19. mar 2008
922
435
63
To pa tudi poslušam že 5 let..... da čez pol leta bo 100% crash. Enkrat bomo že imeli prav lol.
ti le poslušaš, eni mogoče tudi kaj vidimo, predvsem številke... in zadnja 2 meseca je stanje takšno kot sem napisal. Ne govorim o crashu, govorim o trendu, ki ni optimističen in če gledam cene v trgovinah in povišanje obrokov kreditov se bo marsikomu stvar zataknila. Ker plače ob slabem trendu ne bodo sledile temu, vsaj v gospodarstvu.

• Všeč mi je
Reactions: corsol in sad

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
bizi ne boš verjel amapk imaš forumaše ki recimo živijo par 10 km stran od ita meje, par 10km stran od aut meje....no njim taki posti pomagajo. kar se Milana tiče se strinjam, čeprav pri njihovem naboru trgovin se tudi dobijo pistacije ki niso eno učke ven iz glave...po drugi strani pa plače tam tud niso ravno najnižje, da o njihovi minimalni niti ne govorim. Pa tu so še druge opcije, ki pistacije naredijo nekoliko bolj dostopne

sicer pa od tebe nisem niti pričakoval (in kot vidim sem kar zadel) da boš razumel post...veš pistacije lahk zamenjaš s kako drugo dobrino in to nardi sliko (in tudi moj post) precej bolj razumljiv
Kar sem napisal za pistacije, velja za vse tvoje primerjave cen iz obmejnih štacun, ki z dumpinškimi cenami privabljajo obmejne kupce.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.406
3.713
113
ki z dumpinškimi cenami privabljajo obmejne kupce.
golob-okajen_psc.png

• Objave ne odobravam
Reactions: jonny77 in jest5

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.574
6.660
113
pri taščici
Službeno hodim do "podizvajalcev".
Ce smo se pred nekaj meseci nekaj dni cakalo na storitev, nas danes ze na "vratih" cakajo. Ali pa recejo da bo cez tri dni ker danes in jutri ne delajo (ker ni dela).
Pri nas se kot kaže se ne.pozna direkt pri delu, ne vem pa koliko posla se zavrne zaradi zasedenosti.

• Všeč mi je
Reactions: Ted

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.134
6.950
113
Tudi meni se je zacelo dogajat da bi kak podizvajalec cimprej zacel ker ima cas (beri ni posla). Je pa to posledica tudi tega da vsi cakajo ce bo kaj crashnilo in se manj odlocajo za investicije

• Všeč mi je
Reactions: Ted, Hanzi in sad

Fly

Guru
21. jul 2007
2.636
505
113
Tudi pri nas podobne izkušnje z podizvajalci. Včasih smo čakali od 1-3 tedne na obdelavo, sedaj v zadnjem mesecu kar nekajkrat narejeno tudi v enem dnevu!

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in sajkek
2. jul 2020
4.998
6.543
113
Sploh nisem vedel, da je že iz Dubaja...

GAvFBN_WAAA9fbR.jpg
Saj ona že živi skromno, v vili vrednosti enosobnega stanovanja: