Kriza in recesija

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.406
3.713
113
GATo6r1XcAARXAX.jpg

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Nas manjšem trgu je vse dražje. Na večjem trgu je lažje dosegati večjo storilnost po delavcu in pokriti tudi njegovo višjo ceno. Razen tega ne dvomim, da naše politično in poslovno okolje od podjetij zahteva več na enoto prodanega proizvoda.

• Všeč mi je
Reactions: alkoholik in Ateis

sad

Guru
24. avg 2007
21.013
9.656
113
Nas manjšem trgu je vse dražje. Na večjem trgu je lažje dosegati večjo storilnost po delavcu in pokriti tudi njegovo višjo ceno. Razen tega ne dvomim, da naše politično in poslovno okolje od podjetij zahteva več na enoto prodanega proizvoda.
Zanimivo, da pri precej ostalih produktih drugi ponudniki, pa lahko ponudijo podobno ali isto ceno.
Verjetno to velja samo za določene produkte pri nekaterih ponudnikih, tako da morajo dati višjo ceno, sicer bi delali z izgubo. Pa v Italiji tudi delajo delavci za 1100 plače. Tak, da razlika je. Sploh pa te zahteve še dobro, da ne nanesejo več kot 20%.

B81

22. jul 2007
36.754
10.378
113
Vceraj zvecer na popu je bilo zanimivo.

Vlada si niti ne pusti slisat o denarju, ki bi ga lahko zbrala brez dodatnih obavcitev in tega je za 1.5 mrd.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.498
9.797
113
40
MB
nekaj verjetno prinese zraven tudi da porabimo več kot enkrat večji delež bdpja za bolniške kot italija.

• Všeč mi je
Reactions: Mr_Wolf in sajkek

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Jaz sem videl razliko v pakiranjih. Razlika še vedno ni majhna, kar se tiče nas potrošnikov. Ampak vseeno mislim, da trgovec na italijanskem trgu ustvarja večjo dodano vrednost na zaposlenega kot v Sloveniji zaradi stvari, ki nam zunaj "sistema" niso jasne in vidne. Sicer bi tam zapirali trgovine in jih poskušali še več odpreti v Sloveniji.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

sad

Guru
24. avg 2007
21.013
9.656
113
Jaz sem videl razliko v pakiranjih. Razlika še vedno ni majhna, kar se tiče nas potrošnikov. Ampak vseeno mislim, da trgovec na italijanskem trgu ustvarja večjo dodano vrednost na zaposlenega kot v Sloveniji zaradi stvari, ki nam zunaj "sistema" niso jasne in vidne. Sicer bi tam zapirali trgovine in jih poskušali še več odpreti v Sloveniji.
Čist tak, sem nekaj časa sodeloval s partnerjem iz Italije. Ko mi je govoril o tem, kakšno birokracijo in sranje z administracijo imajo tam, sem bil vesel, da sem v Sloveniji. To ti vse pove. Tako da, ne bi ravno delal nekih velikih razlik pri tem. Recimo v primerjavi z Nemčjio bi še morda požrl ta izgovor, ampak z Italijo pa žal ne.