Kriza in recesija

tomi

Guru
1. sep 2007
18.498
9.797
113
40
MB
Tudi meni se je zacelo dogajat da bi kak podizvajalec cimprej zacel ker ima cas (beri ni posla). Je pa to posledica tudi tega da vsi cakajo ce bo kaj crashnilo in se manj odlocajo za investicije

je pa zanimivo, iz vidika maloprodaje.

večji trgi od našega so ponekod že problematični, se zgubljajo kreditne linije ipd.

pri nas pa folk še kr troši pa troši kot da ni jutrišnjega dne.

dokler ne bo prepozno.

netko

Guru
25. jul 2007
6.932
2.238
113
so situacije ko bi ustavitev potrošnje slabše vplivala na stanje, tako da to ni nujno slabo

2. jul 2020
4.998
6.543
113
Saj to bi pokrival davek na prihranke. Očitno ne rabiš toliko kot zaslužiš, potem je bolje, da ta znesek nameniš za bolj uporabne reci.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.406
3.713
113
Očitno ne rabiš toliko kot zaslužiš, potem je bolje, da ta znesek nameniš za bolj uporabne reci.
GA5naoGaYAAZ2we.jpg

Steve

Guru
13. avg 2007
9.961
1.841
113
je pa zanimivo, iz vidika maloprodaje.

večji trgi od našega so ponekod že problematični, se zgubljajo kreditne linije ipd.

pri nas pa folk še kr troši pa troši kot da ni jutrišnjega dne.

dokler ne bo prepozno.

Veš da ja, držimo skoraj da rekord v eu po padcu trgovine na drobno

• Wow
Reactions: sad

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.372
2.373
113
Pomurje
Veš da ja, držimo skoraj da rekord v eu po padcu trgovine na drobno

Mislim, kaj se čudiš.
Denarja, ki ga je Janez razdelil med koroni ni več.
Dolg je pa ostal.
To kaj so razdelili drzavnim in paradržavnim službam je kriminal, ki ga bomo še dolgo dol pajsali.

• Haha
Reactions: MrDaco in Kamele0N

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.041
3.556
113
41
Lj
Prevod: Avti bodo zmeraj dražji in noben si jih ne bo mogel privoščiti brez kredita/leasinga. Enako kot stanovanje.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Mislim, kaj se čudiš.
Denarja, ki ga je Janez razdelil med koroni ni več.
Dolg je pa ostal.
To kaj so razdelili drzavnim in paradržavnim službam je kriminal, ki ga bomo še dolgo dol pajsali.
Tokrat ni samo Janez kriv, imeli smo eno višjih stopenj inflacije v euro območju in visok dvig cen hrane. Kombinacija višjih cen energentov in visokih dvigov minimalne plače. Večina ljudi je začela bolj pozorno izbirati izdelke v košarici.
Kdo je kriv? Predvsem makro okoliščine, nekajcmanj pa Robi/Janez/Luka...
V tem scenariju bi morala "javne" stroške za prebivalstvo na vajetih ohraniti država oz. iti le v res nujne dvige - pa vemo da so k inflaciji precej prispevali tudi dvigi stroškov za zdravstvo, komunalo, vodo itd...
Morebitni popravek pri višini plače pa se izgubi v inflacijski spirali... Treba bo zdržati še kako leto ali dve in potem začeti znova.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.083
428
83
45
dolenska
Žlahtnik dela v firmi nemca. Dejansko delajo sam za tuj trg, večinoma za nemca. Tri mesece so mel mal krize. Pred decembrom so pa spet zapel na polno. Januarja majo spet tri smene in dela vrh glave. Po branju po spletu se mi zdi da je sam avto industrija opehala, ostalo harajo na muč. Kar je precej logično, ker avti so se neverjetno podražil. Najbrž so kupci mal obupal nad novimi avti. To je moje mišlenje.

Žlahtnik dela v firmi nemca. Dejansko delajo sam za tuj trg, večinoma za nemca. Tri mesece so mel mal krize. Pred decembrom so pa spet zapel na polno. Januarja majo spet tri smene in dela vrh glave. Po branju po spletu se mi zdi da je sam avto industrija opehala, ostalo harajo na muč. Kar je precej logično, ker avti so se neverjetno podražil. Najbrž so kupci mal obupal nad novimi avti. To je moje mišlenje.
ni tolk opehala kot grožnje z ukinitvijo fosilnih goriv, posledično ni več avtov z bencinskimi/dizelskimi motorji....elektrika pa tud ni vsemogoča..tudi tu gre iskati vzroke za slabitev

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in 8888

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Saj ona že živi skromno, v vili vrednosti enosobnega stanovanja:

Ruska dača je kulturni spomenik od leta 2011. Musar jo je kupil lata 2016 v razpadajočem stanju in jo v glavnem obnovil s svojim denarjem. Dobil pa je res tudi nekaj subvencije, kar se za kulturni spomenik spodobi. Pa tudi ne stanuje tam notri, zato je primerjava z mladimi zakonci deplasirana in manipulatorska, kar pa za NoroTV ni nič novega.