Kriptovalute (tehnologija, trgovanje, borze...)

axeton

Fizikalc
28. feb 2011
324
118
43
Citat:
Uporabnik Drago pravi:
Na katerih borzah je sploh možno kupovat z Viso? Do zdaj sem našel samo etoro, ki pa ima majhen izbor.

Na Bitstampu čakam potrditev že en teden, verjetno letos nebom dočakal. Potem sem z Viso plačal na Cex.io. Za hec poskusi čeprav se mi zdi, da naj tam nebi več sprejemali novih uporabnikov.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik vogel pravi:
Citat:
Uporabnik OldSkul pravi:
Telegram je program ala whatsapp, prednost je v tem, da nima tako nizke omejitve št. sodelujočih v skupini. Bom naredil.

Tudi jaz sem za telegram. Javi ce bos naredil, bodo infoji hitreje krozili
cheer.gif

Joinan....samo to je res enosmerno ali se samo meni zdi?

Nazadnje urejeno:

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.544
273
83
Moras se joinat v pravo skupino. Klikni na link od Oldskula na prejsnji strani, je direktna povezava

B81

22. jul 2007
37.589
10.881
113
Ko bo to enkrat kaznivo (ce bonkdaj), bo malo bolje. Sicer pa ce bi jih tile hoaxarji dobili malo po glavi od casa do casa, ne bi bilo nic narobe
grin1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.306
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Ko bo to enkrat kaznivo (ce bonkdaj), bo malo bolje. Sicer pa ce bi jih tile hoaxarji dobili malo po glavi od casa do casa, ne bi bilo nic narobe
grin1.gif

To je (v sloveniji) ze sedaj kaznivo (goljufija - ma vse elemente). Samo dokazati je izjemno tezko. Pa pomoje da bi ob eventuelnem pregonu imeli tezave s tem pod pristojnost katere drzave sploh spada zadeva (al tam kjer se je hoaxer fizicno nahajal ali kje drugje)

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.307
113
Čak kaj je tu kaznivo? Kakšno kaznivo dejanje. Kovanc so napupmpali z vplačili. Če je majhen cap, lahko pač manipuliraš če si velik buyer. To ve vsak bedak, ki se malo zastopi na trading.

Kar gre v 5 dneh za 1000 in več % gor, ponavadi tudi pade, ravno tako.
Verge je še zmeraj top kovanec, ki ima zavidljivo vrednost, ne dolgo nazaj, ko sem svetoval nakup je bil manj kot pol centa.

Policaji kriptovutam očitno ne bodo nikoli dorasli, saj glede na tvoje pisanje nimate niti pojma kaj kaznivo dejanje je, kaj je cap, kaj je trading.

To da nekdo naredi dump ni kaznivo dejanje. Od kdaj je prodaja kaznivo dejanje mi boš ti verjetno strokovno razložil. Verge pa je še zmeraj zelo visok po vrednosti.

In je naredil ogromen dobiček tapravim trejderjem, ki ga še zmeraj holdajo. Da gre pa nekdo v takem pumpu in še to pred korekcijo kupovat je pa stvar neizkušenosti, vendar daleč od kaznivega dejanja.

Tudi stop loss obstaja in skok v fiat, če policaji še niste slišal zato.

Si isti kot naši mediji, ki so 90 krat oz ob vsaki korekciji btc pisali, zdej je pa amagedon. to poslušam, zdej že kar leto dni.

Nazadnje urejeno:

netko

Guru
25. jul 2007
6.976
2.264
113
nisi prebral linka... gre za to zakaj naj bi verge padel

In the tweet, shown below, @6BillionPeople urges his followers to quickly sell their Verge cryptocurrency, due to alleged internal problems within the Verge development team. This tweet was liked and retweeted numerous times, causing it to spread rapidly.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.307
113
ne rabim brat linka.....
vem zakaj je padu, in vem zakaj ga holdajo še naprej

Lahko pa govorijo karkoli, verge je še zmeraj ogromn potencial, ki bo prinesel ogromno dobička. Če pa tak kovanec zrase v 5 dneh za 1000% pa vemo da sledi korekcija za približno ravno toliko.

Tisti, ki zna to izkoristi, tisti ki ne puši. Tapravi holderji pa si izplačujejo pri pumpih samo dobičke vložek pa holdajo.

Enostavni pump dump, čisto nič drugega.

Verge pa je padel zaradi parih masovnih prodaj , če bi kovanec padel kot govoriš nebi bil 15.8 centa.
Kar je noro visoko....

Ko sem ga kupoval si nisem predstavljal da bo dosegel 10 centov. Če bi bilo napisano malce resnično xvg nebi imel take vrednosti. Skratka

bom povedal kaj je to (ima vse znake kaznivega dejanja).... Piše nekdo ki nima pojma, ravno tako naši mediji in pele na prvo žogo, kar prebere.

Novinarji ne razumejo korekcij, ampak to imenujejo počil bo balon. Pa čeprav jih je samo na btc ju kr veliko čez leto.

Verge je padel zaradi pump dump.... in čisto nič drugega. to je edini razlog. Na pumpu se je videlo da je totalno prekupljen kovanec in valda pametni profitirali, uni pa pušnili...

ampak to ni kaznivo dejanje to je trajding.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
820
113
optiplex: naivno je misliti da je verge coin super revolucionaren kovanec, ker je samo copija že narejenih. nobene novosti ni, samo dober marketing in pump, ki dviga ceno. tehnologško gledano pa ni niti najmanjše inovacije. seveda trajderji to izkoriščajo, da pa bo verge coin čet 5 let še na sceni pa močno dvomim.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.307
113
To je tvoje mnenje..... Če ne zaupaš ne kupuj. simpl as that. V to se ne mislim, karkoli spuščat z komerkoli. Poglej samo ko sem predlagal xvg, ste se mi smejali........

ni pa to stellar, ada, ripple je pa presenetljivo donosen kovanec.

Je pa čudno da pišeš da sem naiven, ko sem ga kupil par btcjev po 0,5 centa...
No mogoče sem zate? to dopuščam...

Zaenkrat vse kaže da bo v roku 15 dneh 20 centov....
Pa naj bo po tvoje sem naiven, če v dobiček pogledam ok zgleda da ti večje donose delaš, tko da ti dam prav.

Glede na tvojo kunštnost se jest kr umika iz te debate stabo. Za mojo naivnostjo se pa ne rabiš obremenjevat...
Zaenkrat sem vse narobe svetoval očitno.
So pa daleč prišli z kopirano tehonologijo na 16 ervskih centov.
Če gledamo ga ni skor kovanca ki bi tako hitro naredl krat 32krat, pa da unga pumpa ne štejem.

Naivno ni kaj...

Pa naj bo po tvoje.

netko

Guru
25. jul 2007
6.976
2.264
113
nekako nočeš razumet oz nočeš pogledat ven iz škatle...
da se razumemo po tvojem nasvetu sem kupil verge in z njim lepo profitiral, tako da midva sva čisto na isti strani, razumem in večina tukaj je že začela razumeta pump dump variante ampak ko je tukaj gvora o kaznivem dejanju pa se nanaša na to da nekdo objavi laž z namenom škodovanja ali pridobitve koristi, kar pa nima veze s pump dumpom niti s trejdanjem

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.307
113
Če je to zate kaznivo dejanje potem pop tv dela vsak dan kaznivo dejanje, ko napoveduje pok balona....

To so šalabajzerji, žal to ni kaznivo dejanje, vsaj po moje ne....

Vsako korekcijo poimenujejo pok balona. Pa povej če to ni res.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.306
113
Citat:
Uporabnik optiplex pravi:
Čak kaj je tu kaznivo? Kakšno kaznivo dejanje. Kovanc so napupmpali z vplačili. Če je majhen cap, lahko pač manipuliraš če si velik buyer. To ve vsak bedak, ki se malo zastopi na trading.

Kaznivo je to, da je nekdo razširil lažno novico z namenom da vpliva na lastnike, ki so na podlagi te novice prodali. Ce je ta ista oseba oz nekdo ki je z njo povezan, nato po polovicni ceni kupil in s tem ustvaril profit, gre za KD Goljufije.

Slovenska zakonodaja (ki pa seveda ni direktno aplikativna, ker se je to IMHO zgodilo v tujini - kjer pa tudi poznajo KD goljufije) namreč določa:
Citat:
Kdor, zato da bi sebi ali komu drugemu pridobil protipravno premoženjsko korist, spravi koga z lažnivim prikazovanjem ali prikrivanjem dejanskih okoliščin v zmoto ali ga pusti v zmoti in ga s tem zapelje, da ta v škodo svojega ali tujega premoženja kaj stori ali opusti, se kaznuje z zaporom do treh let.

Težko pa je dokazati, da je denarnica, ki je sedaj polna XVG (ustvarjena pa je bila isti dan kot je bil razsirjen hoax tweet), povezana z avtorjem tweeta. Poleg tega je tu se problem jurisdikcije.

Oglasil pa sem se zato ker je Denis napisal
Citat:

Zadeva je ze kazniva. In nima veze s pump-dump, shortanjem, holdanjem oz. tradeanjem na splosno. Gre za goljufijo, ko nekdo z lazjo vpliva na market in se pri tem okoristi. Zdej kaj si ti mislis o tem je drugo, jaz sem napisal kako to obravnava zakonodaja.

Pa ne bi komentiral tvojega dela komentarja o doraslosti itd...

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.307
113
Torej boš ovadil pop tv?

Oni govorijo o poku, pri korekcijah, vedno namerno širijo dezinformacije, korekcij ne omenjajo kot da jih ni. Samo o padcu in poku? Marsikateremu naivnemu vlagatelju namerno škodujejo..

Vsa ta trač natolcevanje in twiti niso kaznivi, so za ovce, ki temu peljejo.

Še enkrat koliko kazenskih ovadb ste jim spisali.
Jaz lahko napišem karkoli, pa ni kaznivo dejanje jutri bo vse propadlo, jutri bo konec sveta, gorenje bo jutri sedlo.....

Enostavno filozofiraš. Medtem ko v bankah niti iz listin očitno ne znate prebrat kaj je kaznivo dejanje pa so naredl 7 miljardno luknjo. Nism zasledil da bi kdokoli od bančnikov sedu zaradi tega.

Skratka kaznivo ni nič.
To kar maš ti za kaznivo dejanje vsak dan izvajajo mediji.....

Apollo zameriš ali ne brezvezno filozofiranje. Policija navadnim kriminalcem ni dorasla, kriplovalutam pa sploh ne.
Še enkrat na Vergu klasičem pump dump. In miljon teorij kot je vsak dan to pri BTC-ju.

Ti pa moraliziraš, ampak fact je da namerno širijo dezinformacije, mogoče plačane iz strani bank in še koga drugega. Samo institucija pa tako nesposobna, da v primeru dokapitalizacija bank enega niso obsodili....

Tudi ti si ta institucija, in nepotrebno filozofiraš o tem.

netko

Guru
25. jul 2007
6.976
2.264
113
467716-post_slo.gif

in v obstoječih razmerah ima na žalost en bolj prav kot drugi čeprav bi si vsi želeli da bi bilo tako kot pravi drugi...
torej če prevedem optiplex imaš prav čeprav bi vem bilo boljše in lažje če bi vse to kar si napisal appolo lahko uspešno procesiral... pa ne govorim tukaj o njem osebno ampak da bi bile razmere take v katerih bi vse to kar si napisal bilo možno zaključit zapret... in bi nekdo vendarle nosil odgovornost

Nazadnje urejeno: