Kriptovalute (tehnologija, trgovanje, borze...)

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.307
113
Regulacij si ne želim, čiim manj vpletanja države je bolje za nas (trg zregulira najbolje). Kar se pa tiče naših institucij, kar vem zagotovo, da bodo pofukali nekega reveža, ko se gre za malo bolj zapleten finančni sistem smo pa tam kjer smo..

pri filozofiranju.

In bom reku Bobo to najbolje zna. Kriptovalute so špekulativne in to ni nekaj kar je narobe. Pa še o balonu, balon kriptovalut je razmeroma majhen če primerjamo nam bolj znane finančne sisteme (skladi, banke....).

Mediji z pomočjo bank nam lažejo vsak dan. Policija pa je nesposobna karkoli preprečit, ne zna ocenit terjatev, manipulacij, slabih kreditov.....

Tudi nobene odgovornosti. Niti pranja denarja. Zna pa stat za vaško gostilno in jebat folk k gre narobe čez cesto. Ter stavkat.
Taprav trejder ve kaj je fake news in kaj ne in je tudi vajen tega.

Za moje pojme to ni kaznivo, če je pa Policija očitno samo filozofira in pač gleda kako bašejo pri poročilih na dnevnem nivoju. Več ali manj samo zavajajo. Niti kančka resnice.

Zdej pa pejmo nazaj na temo.

okrim

Pripravnik
6. feb 2012
96
0
6
Prosim, če bi kdo razložu! Na strani Cryptocurrency Market Capitalizations niso prikazane vrednosti v realnem času kot je to v Worldcoinindex-u. Kolikšna je potem tam razlika v času?

Nazadnje urejeno:

f5jfreak

Pripravnik
27. maj 2017
65
0
6
zdravo. če ne misliš trgovat in imaš določeno valuto se splača dati v denarnico oz paper wallet ali je vseeno, če vse skupaj pustiš na barzi.
Potem me pa še zanima v čem se razlikujejo borze med sabo? Trenutno imam kraken, ki ne trgujem zaradi neodzivnosti, bittrex, ki mi je nekako ok vsi pa hvalijo binance. se splača iz vidika samega trgovanja prenesti vse na binance ali je vse isto in je odvisno od samega uporabnika z katero je prej začel in kako se je navadil nanjo

okrim

Pripravnik
6. feb 2012
96
0
6
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Ta stran je ok:
https://coincheckup.com/

Sem pogledal.
Ta stran ima iste vrednosti kot prej omenjena. Moti me, ker se vrednosti razlikujejo z vrednostjo na Worldcoinindexu. Ne najdem ob katerem času so te vrednosti, ki so zapisane.A je mogoče kje prikazan čas pa jaz ne vidim?
Npr. XRP je vrednost 1,27 USD, na Worldcoinindexu pa 1,15 USD - trenutno.

Nazadnje urejeno:

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Na koncu ti itak šteje le cena, ki je na tvojem exchange-u. Cene na različnih exchange-ih so različne in te strani si vzamejo različne exchange za osnovo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.306
113
Citat:
Uporabnik optiplex pravi:
Torej boš ovadil pop tv?

Oni govorijo o poku, pri korekcijah, vedno namerno širijo dezinformacije, korekcij ne omenjajo kot da jih ni. Samo o padcu in poku? Marsikateremu naivnemu vlagatelju namerno škodujejo..

Vsa ta trač natolcevanje in twiti niso kaznivi, so za ovce, ki temu peljejo.

Še enkrat koliko kazenskih ovadb ste jim spisali.
Jaz lahko napišem karkoli, pa ni kaznivo dejanje jutri bo vse propadlo, jutri bo konec sveta, gorenje bo jutri sedlo.....

Enostavno filozofiraš. Medtem ko v bankah niti iz listin očitno ne znate prebrat kaj je kaznivo dejanje pa so naredl 7 miljardno luknjo. Nism zasledil da bi kdokoli od bančnikov sedu zaradi tega.

Skratka kaznivo ni nič.
To kar maš ti za kaznivo dejanje vsak dan izvajajo mediji.....

Apollo zameriš ali ne brezvezno filozofiranje. Policija navadnim kriminalcem ni dorasla, kriplovalutam pa sploh ne.
Še enkrat na Vergu klasičem pump dump. In miljon teorij kot je vsak dan to pri BTC-ju.

Ti pa moraliziraš, ampak fact je da namerno širijo dezinformacije, mogoče plačane iz strani bank in še koga drugega. Samo institucija pa tako nesposobna, da v primeru dokapitalizacija bank enega niso obsodili....

Tudi ti si ta institucija, in nepotrebno filozofiraš o tem.
Dej vsaj preberi kar napisem no. Ze v prvem postu sem napisal da je zadeva kazniva ampak jo je skoraj nemogoce procesirat.

Poptv objavlja nebuloze ki so imho posledica neznanja. Pr unmu hoaxu pa zadeva zgleda bolj ko ne namerna.

Se enkrat: ali so nigerijski scam maili kaznivo dejanje? Ja so. A jih kdo preganja? Ne. Ker jih ne more. Ista zgodba je pri fake news z namenom natega vlagateljev.

Dost offa, v bistvu mi je zal da sem komentiral

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.307
113
Še enkrat da nekdo procesira laži zaradi kao neznanja, je tvoja domneva oz policajski vidik. Če mene vprašaš to delajo načrtno iz strani naročnikov (mediji).
Finančne institucije zaznavajo masovni odliv denarja iz bank. Sami jim druzga kot buče ne morjo dat.

Teoriziranje dropov vrednosti in zgodbe niso kazniva dejanja pa četudi so izmišljena.

Nigerijski scami pa so načrtno okoriščanje. Da pa rečeš mercedes bo propadel, avtomobili so zanič. Pa ne vidim druzga kot neko blebetanje. Tudi teorija, da je verge support crknu. Če hočeš.

Policija ni dorasla nobenemu večjemu finančnemu kriminalu, upam da vsaj to priznaš. Niti ne zna razbrati da mediji načrtno zavajajo. Jest verjamem, da vsi na POP TV vendarle niso glupi.

Policija samo gleda. Tvoj komentar pa ni na mestu tukaj, daleč od tega. Ni kaznivo dejanje je vsakodnevni scam, tako kot požrl boš te tablete in čez en teden imel 10 kil manj.

Če hočeš direktno primerjavo. Zadnje kar rabimo da se policija tako pavšalno začne spušat v zadeve ki ji ni dorasla. Upam, da je bančni sektor dovolj jasno to pokazal, da ne znate vodit postopkov.

Kritika ne leti nate ampak na policijo, tožilstvo in sodstvo. Kriptovalute oz regulacija pa so 5 krat bolj zahtevne od predpisanega reguliranega bančnega sistema, pa že ti dealjo karkoli hočejo.

7 miljard no problem at all. Do danes nič. Zato so komentarji na to temi tako smešni, da je res bolje da je ne komentiraš.

okrim

Pripravnik
6. feb 2012
96
0
6
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Cene so v realnema času, razlike so zaradi različnih cen na borzah:
https://coincheckup.com/coins/ripple/markets
https://coinmarketcap.com/currencies/ripple/#markets
Mislim,da ne. To, da so na različnih borzah cene različne vem. Ko pa pogledam na Market cap., pa bi moral biti ta za isto valuto isti. Konkretno zadnji podatek istočasno za BTC 247 na drugi pa 256 milijard. Nebi nič rekel, če ne bi bila ta razlika tako velika. Pa preveri!

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Xrp je zrasel cel kupp proti BTC, proti EUR/USD pa skoraj nic.. a se da "dobicek" kako ven vzeti?

mckmck

Fizikalc
20. mar 2013
525
201
43
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Kaj ne dobis posledicno potem vec BTC-ja,kar pomeni potem vec €, ce prodas?

Če je tako potem prodaš XRP za BTC nato BTC za € ter nato € za XRP in greš tako naprej ?

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Razmerje je drugačno ker je XRP narastel, BTC pa padel. Posledično je trenutno razmerje XRP-ja proti USD-ju boljše. Npr protu USD-ju.
Če pogledaš razmerje XRP/BTC v obdobju junij 2017 - december 2017 pa je XRP padal, BTC pa naraščal, posledično je bil graf obrnjen ravno obratno.

Zato se običajno delajo primerjave v satoshijih, ali pa USD ali EUR.