Kriptovalute (tehnologija, trgovanje, borze...)

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.042
4.300
113
Meni je najbolj pomembno, da imam clean chart na D. Potem pa pogledam za vsak kripto oz. delnico kako se trejda. Ali uporabljajo MA kot support/resitance ali pa demand/supply zones. Manjši BTC trade, bolj simple ne gre. long 5x. Trejd zaprt in čakam na reakcijo. Verjetno odprem novo pozicijo v 26700 rangu in v primeru večjega volumna dodajam. Če prebije na gor, potem počakam na retest in odprem long v primeru konkretnega volumna

Poglej priponko 72750

Sej imava podoben sistem... Mimogrede zanč sem napovedal rast xrpja... ko je bil še nad 20MA par svečnikov testa in potem fake dump in pump.. Tega je skoz več, pazi igrajo se z long pozicijami v temu primeru, da jih pomeče ven. Danes pa pumpa. Tudi večkratni test neke podpore ni sigurn več. Teh anomalij je vse več..

hdx

Guru
1. jun 2011
1.548
2.262
113
Če prebije trend line in resistence, potem zna kar fino leteti, če ne bosta BTC/ETH začela štrajkat :)
sys.png

• Všeč mi je
Reactions: optiplex

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.523
3.896
113
Ljubljana
hmpg.net
jaz se sicer na črte in sveče ne razumem (napovedovanje prihodnosti iz dogodkov v preteklosti je znan recept za propad), vendar nekako se mi zdi, da glede na dogajanja v Ameriki ljude bežijo iz tradicionalnih papirjev. Koliko časa bo pa to trajalo pa?? Kdor ve, bo bogat(ejši).

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.042
4.300
113
jaz se sicer na črte in sveče ne razumem (napovedovanje prihodnosti iz dogodkov v preteklosti je znan recept za propad), vendar nekako se mi zdi, da glede na dogajanja v Ameriki ljude bežijo iz tradicionalnih papirjev. Koliko časa bo pa to trajalo pa?? Kdor ve, bo bogat(ejši).
Ne dam kej dosti na to, still napovedane je ponovno zvišanje obrestnih mer, bomo vidl, to kripto porine ponavadi dol...

hdx

Guru
1. jun 2011
1.548
2.262
113
Črte (tehnično analizo) uporabljajo samo tisti, ki trejdajo. Tehnična analiza = psihologija. Kaj se bo zgodilo na dolgi rok ne ve nihče. Ena slaba FED konferenca, pa gremo dol

Lep primer je zlato. support na okoli 1915 ni zdržal in se je začela razprodaja oz. odpiranje short pozicij. Sicer takega hitrega padca nisem pričakoval.
Naslednji support je na 1811, kjer se je februarja in marca trend navzgor začel (double bottom). Ker trejderji vedo, da je tam support, bodo odpirali dolge pozicije, ker vedo, da je tam šansa za odboj. Torej nič drugega kot psihologija. Vsi gledajo iste črte

gold.png

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.042
4.300
113
Črte (tehnično analizo) uporabljajo samo tisti, ki trejdajo. Tehnična analiza = psihologija. Kaj se bo zgodilo na dolgi rok ne ve nihče. Ena slaba FED konferenca, pa gremo dol

Lep primer je zlato. support na okoli 1915 ni zdržal in se je začela razprodaja oz. odpiranje short pozicij. Sicer takega hitrega padca nisem pričakoval.
Naslednji support je na 1811, kjer se je februarja in marca trend navzgor začel (double bottom). Ker trejderji vedo, da je tam support, bodo odpirali dolge pozicije, ker vedo, da je tam šansa za odboj. Torej nič drugega kot psihologija. Vsi gledajo iste črte

Poglej priponko 72815
1696268949563.png

Evo isto kaže HTF......zdej bo letelo do do prve 1811, vmes ni žal nič, in je padec do tja neizogiben.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.463
10.695
113
pubeci, v Dubaju ste rezervirali novogrdanje. te crte si lahko rišeš glih kak hočeš.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.042
4.300
113
1696358331658.png

Rdeča črta je tarča, spodaj so likvidnostne odpore.. Kot smo že omenili bo BTC šu dol. Zgorja je tudi videno, da je trendlinija prebita, zna bit da gre še enkrat testirat, potem pa dol... Je pa kr orng gap do tja. Tko da ja... ko je BTC na tnalu ponavad alti še bolj trpijo, seveda so izjeme.

Glej še dominanco glede altov, če rase je bolje iti ven.

hdx

Guru
1. jun 2011
1.548
2.262
113
4200 in 4170 support. Je pa DXY trenutno na resistancu oz. se je trenutno odbil na dol, tako da je najboljše počakat

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.042
4.300
113
S&P je kot je značilno za valute še enkrat testirat trend linijo. Mislim, da bo pri njej zavrnjena, ni še konec dneva, a vse kaže na to. Potem je downtrend potrjen.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.042
4.300
113
Ja youtube shillerji ze pravijo, da se kupuje :)
Temu jest malo verjamem, samo graf je pa obetavn, prebil je uptrend linijo in je nad riverjem. Če se danes svečnik pozitivno zaključi bo šlo gor. Vseno me skrbi btc tko da ne vem če je ravno za long.

Šele danes zvedu da je SEC bil zavrnjen pri pritožbi v Riple zadevi. Včeri je bla pumpa, sem prej napisal. Se je videlo da se nekaj nabira.
Še to v paru z usdt je zelo močna odpora 0.5479, tam je bil večkrat tudi že zavrnjen.

Problem za alte pa je rast dominance btcja, ki je nad vsemi MA na D. Ni lih dober znak. Tako da long odsvetujem, kjub pozitivnem grafu. Ampak pri xrp nikol ne veš ko potegne in če ni fake bo letelo.