Pri vzajemcih smo se naučuli, da ne moramo uganiti delovanje trga in ga premagati; obneslo pa se je redno periodično vlaganje v donosne ali perspektivne sklade (lepo procentualno porazdeljeno) in morda na vsak 5 let malo pogledati, kaj se dogaja, če ni morda treba zamenjati kašnega sklada, sicer pa čakaš vsaj 15 do 20 let za nek dostojen donos na koncu.
Zdaj pri kriptu vidim, da ubirate drugo taktiko
v kolikor imaš stop loss je magic le fikcija.. Kar se tiče vzvodov jih morš pa naštudirat, najprej igranje z 100-200$ pol pa ko ti začne ratvat in razumeš pol pa višaš..
Se spomnim, ko sem začel s trejdanjem in sem imel milijon indikatorjev
Ena večjih napak v moji "karieri"
MA, RSI, volume. RSI samo na D in W. To je sveta trojica, vse ostalo je nepotrebna navlaka.
Poglej si te preproste shorte. Celo večnost spoštuje MA. Samo AVAX sem zapru pozicijo. APE čakam, da vidim če prebije navzgor, potem zaprem
Poglej priponko 72650Poglej priponko 72651Poglej priponko 72652Poglej priponko 72653Poglej priponko 72654Poglej priponko 72655
Ne vem kaj hočeš povedat sam z MA. RSI je zakon če ga znaš gledat, vsaka doba večja je bolj trdna. Seveda smo pozabili trend linijo in tudi kakšen vzorec. Kot rečeno RSI je zakon ter iskanje bullish bearish divergence. Ter uporabo fibonachi orodja.
Nobenih miljotih kazalcev nisem naštel le par. Je pa odvisno kakšno strategijo se greš da pobiraš pri vzodih par procentov, se pravi ne dvig za 1-5% ali delaš long term vzdod, ki more bit nizek.
Še enkrat dve stvari ki jih hočem omenit je recimo willians indikator, ki ti bolj detaljno pove za RSI v katerem območju si (prenakupljenem ali podkupljenem), tudi če se RSI nahaja na poti iz recimo podkupljenosti v prenakupljenost (govorim za extrem), ter predvsem HTF liquidity, kjer ti kaže odpore in podpore. Če ga znaš uporabljat, lahko natačno veš kje se bo odbilo in kje bo zavrnjen. Pomagaš si seveda da gre par 10 svečnikv v zgodovino in pritisneš play...
Teorijo RSI je v 2 urah zelo potanko in razumljivo razložil velik kriptopoznavalec Edvard Kurnik. Res se splača pri njemu vzet par ur za inštrukcije, da se vse to začne razumevat in delat v praxi.
To je zgolj mnenje, sej če tebi tradi uspevajo pač hvalabogu. Meni je samo žal da leta 2017 nisem imel tega znanja. Resnično mi je žal.
Tko da je bila ogromna pušijona z raznimi šticoini in holdanjem. Čakal sem pravzaprav pravljico v tistem obdobju.
Danes je mariskaj drugače. In še enkrat vsi ki delate z kritpom, delajte z stop lossom, tako holderji kot za vzvod, razen une k lahko ne vme 300 dolarjev poglrešate in greste v tvegan visokokratnik vzvoda, samo tam je treba vedet in določit podn v 0. Poznam enega ki je master vzodov, ne bom ga imenoval ker noče da povem. Ampak je pa do potankosti naštudiral menjalnice in se gre z vzvodi 25x in več. Tam ni napak.
Still, nekaj znanja je treba dobit od majstrov, samo od sebe pač ne gre.