Kriptovalute (tehnologija, trgovanje, borze...)

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.042
4.300
113
Zakaj ne bi kupoval novih projektov, ki nimajo celo goro bag holderjev? (če že gemblaš)
Seveda kupuješ takrat, ko zadeve še ni na CEXih.
shiba bo potegnila že zaradi bag holderjev, je pa znanost kdaj reči dost je, bom šu z 5x vzvodom z višanjem stop lossa mislim, da bo profit lep. Ampak to je gembl itak ni veliko denarja...

hdx

Guru
1. jun 2011
1.548
2.262
113
Ravno bag holderji znajo bit problem, ker čakajo na pumpo, da lahko prodajo. Velika večina je v lepem minusu. Verjetno bo nekaj manipulacij s strani kitov, to je pa to.

Če pride do večje korekcije pri NDQ in SPX in če BTC zgubi pomemben support na 23k, potem zna lepo poleteti navzdol
1.jpg

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.221
1.365
113
shiba bo potegnila že zaradi bag holderjev, je pa znanost kdaj reči dost je, bom šu z 5x vzvodom z višanjem stop lossa mislim, da bo profit lep. Ampak to je gembl itak ni veliko denarja...

S temi shit coini in vzvodi se no za igrat. 5x pomeni padec za 20% in si likvidiran. To se pa lahko zgodi v enem dnevu. Zadevlti bottom pa je vecja loterija od eurojackpota.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.136
741
113
EU
Pri vzajemcih smo se naučuli, da ne moramo uganiti delovanje trga in ga premagati; obneslo pa se je redno periodično vlaganje v donosne ali perspektivne sklade (lepo procentualno porazdeljeno) in morda na vsak 5 let malo pogledati, kaj se dogaja, če ni morda treba zamenjati kašnega sklada, sicer pa čakaš vsaj 15 do 20 let za nek dostojen donos na koncu.

Zdaj pri kriptu vidim, da ubirate drugo taktiko

magic.gif

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.042
4.300
113
S temi shit coini in vzvodi se no za igrat. 5x pomeni padec za 20% in si likvidiran. To se pa lahko zgodi v enem dnevu. Zadevlti bottom pa je vecja loterija od eurojackpota.

vem ampak metoda ki jo imam mam uspešnost kr precejšno.. Gledam predvsem bullish divergenco HTF liquidity na D, 4 in H.. ter dva indikatorja RSI in Williams %R in čakam da se naredi bearish divergenca...

Zadeva pije vodo. Kjuč do uspeha je da nisi požrt, ker drugače je slej ko prej likvidacija...
ps ni lih jackpot....

Zraven gledam še MA to mi je bolj v orentacijo...

hdx

Guru
1. jun 2011
1.548
2.262
113
Se spomnim, ko sem začel s trejdanjem in sem imel milijon indikatorjev :) Ena večjih napak v moji "karieri"
MA, RSI, volume. RSI samo na D in W. To je sveta trojica, vse ostalo je nepotrebna navlaka.

Poglej si te preproste shorte. Celo večnost spoštuje MA. Samo AVAX sem zapru pozicijo. APE čakam, da vidim če prebije navzgor, potem zaprem

ada.jpg
ape.jpg
avax.jpg
dot.jpg
near.jpg
shib.jpg

B81

22. jul 2007
36.903
10.472
113
Zakaj ne bi kupoval novih projektov, ki nimajo celo goro bag holderjev? (če že gemblaš)
Seveda kupuješ takrat, ko zadeve še ni na CEXih.
Imel sem en mali uspeh predlani, kupil v pre-presalu :D in namesto da bi izplacal 30k, sem izplacal 5k, ker sem mislil, da "to bo slo gor tak tisto zares" :evil: reklama na new york avenue, "wolf of wall street" investiral, pa Cuban investiral...

Placal sem ne vem med 150 in 250 usd za tokene... (KRL igra).
No po tem sem videl, da ti novi projekti zame niso. Sem pa trenutno v airdropih in cakam na LayerZero, ZkSync in še par tamočnih.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.463
10.695
113
a pol bos pa kupil. in potem cez 12 let prodal in kupil stanovanje v Dubaju? je tak plan?

B81

22. jul 2007
36.903
10.472
113
Ne. Dolar v kriptu je čez nekaj let vedno vreden več, kot je bil prej, na banki pa vedno manj. Dubaj in ta scena je za mamileke.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.463
10.695
113
kaj pa, nekak boš moral zapravit milijone, al boš nesel v grob...al boš polenil otroke...kaj je plan?

B81

22. jul 2007
36.903
10.472
113
Aja plan? ja plan ma vsak drugačen. Sam bi nabavil nekaj na obali in oddajal, to se mi zdi dokaj nestresna stvar za počet. Ampak zaenkrat je zanimiv hobi, sicer so mi zadnjič drainali nekih 400 ali 500 usd iz walleta, ampak jbg čudn posel tole :D pač boljše je to, ko pa ribe lovit.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.042
4.300
113
Pri vzajemcih smo se naučuli, da ne moramo uganiti delovanje trga in ga premagati; obneslo pa se je redno periodično vlaganje v donosne ali perspektivne sklade (lepo procentualno porazdeljeno) in morda na vsak 5 let malo pogledati, kaj se dogaja, če ni morda treba zamenjati kašnega sklada, sicer pa čakaš vsaj 15 do 20 let za nek dostojen donos na koncu.

Zdaj pri kriptu vidim, da ubirate drugo taktiko

magic.gif
v kolikor imaš stop loss je magic le fikcija.. Kar se tiče vzvodov jih morš pa naštudirat, najprej igranje z 100-200$ pol pa ko ti začne ratvat in razumeš pol pa višaš..
Se spomnim, ko sem začel s trejdanjem in sem imel milijon indikatorjev :) Ena večjih napak v moji "karieri"
MA, RSI, volume. RSI samo na D in W. To je sveta trojica, vse ostalo je nepotrebna navlaka.

Poglej si te preproste shorte. Celo večnost spoštuje MA. Samo AVAX sem zapru pozicijo. APE čakam, da vidim če prebije navzgor, potem zaprem

Poglej priponko 72650Poglej priponko 72651Poglej priponko 72652Poglej priponko 72653Poglej priponko 72654Poglej priponko 72655
Ne vem kaj hočeš povedat sam z MA. RSI je zakon če ga znaš gledat, vsaka doba večja je bolj trdna. Seveda smo pozabili trend linijo in tudi kakšen vzorec. Kot rečeno RSI je zakon ter iskanje bullish bearish divergence. Ter uporabo fibonachi orodja.

Nobenih miljotih kazalcev nisem naštel le par. Je pa odvisno kakšno strategijo se greš da pobiraš pri vzodih par procentov, se pravi ne dvig za 1-5% ali delaš long term vzdod, ki more bit nizek.

Še enkrat dve stvari ki jih hočem omenit je recimo willians indikator, ki ti bolj detaljno pove za RSI v katerem območju si (prenakupljenem ali podkupljenem), tudi če se RSI nahaja na poti iz recimo podkupljenosti v prenakupljenost (govorim za extrem), ter predvsem HTF liquidity, kjer ti kaže odpore in podpore. Če ga znaš uporabljat, lahko natačno veš kje se bo odbilo in kje bo zavrnjen. Pomagaš si seveda da gre par 10 svečnikv v zgodovino in pritisneš play...

1695906984554.png

Teorijo RSI je v 2 urah zelo potanko in razumljivo razložil velik kriptopoznavalec Edvard Kurnik. Res se splača pri njemu vzet par ur za inštrukcije, da se vse to začne razumevat in delat v praxi.

To je zgolj mnenje, sej če tebi tradi uspevajo pač hvalabogu. Meni je samo žal da leta 2017 nisem imel tega znanja. Resnično mi je žal.
Tko da je bila ogromna pušijona z raznimi šticoini in holdanjem. Čakal sem pravzaprav pravljico v tistem obdobju.

Danes je mariskaj drugače. In še enkrat vsi ki delate z kritpom, delajte z stop lossom, tako holderji kot za vzvod, razen une k lahko ne vme 300 dolarjev poglrešate in greste v tvegan visokokratnik vzvoda, samo tam je treba vedet in določit podn v 0. Poznam enega ki je master vzodov, ne bom ga imenoval ker noče da povem. Ampak je pa do potankosti naštudiral menjalnice in se gre z vzvodi 25x in več. Tam ni napak.

Still, nekaj znanja je treba dobit od majstrov, samo od sebe pač ne gre.

hdx

Guru
1. jun 2011
1.548
2.262
113
Zgoraj sem ti nalimal charte, kjer potrebuješ samo MA za trejdat. Odpreš short in držiš, dokler MA deluje kot resistance. Nobenega iskanja bullish/bearsih div.

Najrajši pa trejdam demand/supply zones in dolgočasne črte :) Sem več kot eno leto gledal "majstre" na YT in sem dobil toliko različnih informacij, da sploh nisem vedel več, katero strategijo izbrat. Potem sem pa spoznal, da potrebujem samo dolgočasne zone in črte, ter lepo potrpežljivo čakat, da pride trg do mene.

netflix je zanimiv

googl.jpg
meta.jpg
nflx.jpg
nvda.jpg
sol.jpg

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.042
4.300
113
Zgoraj sem ti nalimal charte, kjer potrebuješ samo MA za trejdat. Odpreš short in držiš, dokler MA deluje kot resistance. Nobenega iskanja bullish/bearsih div.

Najrajši pa trejdam demand/supply zones in dolgočasne črte :) Sem več kot eno leto gledal "majstre" na YT in sem dobil toliko različnih informacij, da sploh nisem vedel več, katero strategijo izbrat. Potem sem pa spoznal, da potrebujem samo dolgočasne zone in črte, ter lepo potrpežljivo čakat, da pride trg do mene.

netflix je zanimiv

Poglej priponko 72670Poglej priponko 72671Poglej priponko 72672Poglej priponko 72673Poglej priponko 72674
indikator HTF Liquidity je ravno to... Drgač to tudi jaz gledam. Seveda vsak MA je odpora ali podpora. Jest recimo iščem coine k prebijejo recimo 20MA ponavadi trakrat po potrditvi z enim svečnikom vzstopim..

evo HTF likvidnost primer 4 urne so rdeče, dnevne bele...
Gledam pa tudi river, ki je odličen.. Sej pravim če nism sigurn prižgem še par indikatorjev....
Stestiraj ga in mi poročaj, še to za ta indikator je pametno it deset svečnikov v preteklost, da dobiš filing kje not kje ven.

1695919483798.png

hdx

Guru
1. jun 2011
1.548
2.262
113
Sem probal, ampak sem zelo zbegan ob vseh črtah.
Od indikatorjev mi je uporaben samo smart money concepts od luxalgo

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.042
4.300
113
Sem probal, ampak sem zelo zbegan ob vseh črtah.
Od indikatorjev mi je uporaben samo smart money concepts od luxalgo
Ja poglej dnevnega in poglej kako točno je narejeno, da imaš sliko si morš malo nazaj zavrtet.....
Mene je super mal se moraš navadit..

Sej pravim če obladaš dva ali tri dobr si na pravi poti... Eni delajo samo z trend linijami, eni samo z MA.. Jest jih par, samo da gledam kje je likvidnost na gor ali dol in potem z drugim ugotavljam, kera bo prej pobrana. to je moj pristop.

1695979547193.png

hdx

Guru
1. jun 2011
1.548
2.262
113
Meni je najbolj pomembno, da imam clean chart na D. Potem pa pogledam za vsak kripto oz. delnico kako se trejda. Ali uporabljajo MA kot support/resitance ali pa demand/supply zones. Manjši BTC trade, bolj simple ne gre. long 5x. Trejd zaprt in čakam na reakcijo. Verjetno odprem novo pozicijo v 26700 rangu in v primeru večjega volumna dodajam. Če prebije na gor, potem počakam na retest in odprem long v primeru konkretnega volumna

btc.jpg