Jasno. Ampak to je pač potrebno vzeti v zakup pri popolnoma nereguliranem in decentraliziranem sisitemu. Na stock exchange mu kaj takega niti na kraj pameti ne bi prišlo. Že za bistveno "manjše stvari" je dobil rdeč karton od SEC.Tudi ce je to o elektriki res, je to Musk vse vedel se preden je vlozil vec kot milijardo. Nic drugega kot manipulacija.
Pa ti veš kok stanejo vzdrževanje bančne infrastrukture ali pa pridobivanje zlata (in cela pot, da pride do kupca)? Koliko stane tiskanje in manipulacija z bankovci (tiskanje, prevoz, uničenje,...)?
Elektrika je lahko največja skrb ali pa največja prednost btcja, odvisno iz atere perspektive gledaš.
Vsak bo pač favoriziral svoje in nodobeden od nas tukaj nima pravih številk koliko gre za kaj. Pri BTC se gre, da decentralizacija pač stane (v tem primeru elektrika). Če "tebi" to ne pomeni nič to zate nima dobene vrednosti. In vsi ti BTC ETH killerji, ki imajo drugačne pristope imajo drugje pomanjkljivosti.Pa me popravite, ce razumem napacno... Za nekaj nukleark elektrike gre za to, da se resuje umetno nastavljena "enacba" in v zahvalo dobis nekaj, kar so ljudje trenutno pač pripravljeni placati z uradnim denarjem..
Mogoče bi bilo dobro, da bi procesorje kurili tam, kjer je rezultat kaj bolj uporabnega..
Do tukaj sem prebral tvoj post, pol sem pa nehal.Btw, mogoče hecno vprašanje.. Zakaj je sploh dobro rudarjenje?
Je bila nekje te dni objavlen seznam in od ta velikih mislim da ripple pokuri najman.Vzdrzevanje blockchaina, ja to je za razumeti.. Ali temu recemo nagrada ali dejansko nastanek novega kovanca, nima veze..
Po drugi strani Ripple, Cardano.. Ne nastajajo z rudarjenjem..in ocitno vse skupaj s transakcijami vred ne potrebuje toliko energije.. Vsaj nikjer nisem zasledil tega?
Ja, ker je centralizirana valuta.Je bila nekje te dni objavlen seznam in od ta velikih mislim da ripple pokuri najman.