Krediti po 1.11.2019

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ne piši neumnosti. Zaradi prejšnjega režima smo v malori

Ne piši neumnosti!
Iz prejšnjega režima smo izšli bogati. V malori smo zaradi nekaj mafijskih posameznikov, in naj ti prišepnem na uho, eden od najmočnejših je tudi tvoj monsignor. Mu moram priimek napisat?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.311
113
Zakaj mu pa nisi? Zato ker si rit in mu ne moreš v obraz zabrisati direktno? Sedaj se pa name usajaš?

Ajd, bodi srečno.
A zakaj mu nisem? Ker ni edini, ker je celo morje ciganov ki izkoriscajo sistem in ce ga se on... lej nisem brez greha in nimam pravice njemu govorit naj stanovanje vrne. A sem kdaj naredu kaj brez racuna v 15 letih? Sem. Torej nimam kej srat pa ljudem govorit kje naj zivijo. Zato sem pa napisal naj sam napise zakaj se mu zdi fer.

p.s. sicer pa napredujeva...nazadnje si mi zazelel bolj casten posel, zdej pa samo naj bom srecno. Hvala. Enako.

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala
KSZ ... po čitanju 30 strani te teme (bil na "zdravstveni blagajni " spet :fredi: ) , sem ugotovil, da smo čedalje bližje ameriki ... "Trailer Park" housing v vsako občino :bonk: ...
------------------------------------
" Tviteraši vseh dežel , združite se ... na Twitterju !!! ...NE na forumih ! ... " :gorjaca:

I

Izbrisan uporabnik #9334

.....
p.s. sicer pa napredujeva...nazadnje si mi zazelel bolj casten posel, zdej pa samo naj bom srecno. Hvala. Enako.

Ne spada v temo, ampak da ti odgovorim :

Zakaj "bolj časten posel"? Ker sem vsak dan na cesti in vidim "policaja" in Policaja". Dogodivščin z navadnimi policaji imam ogromno, s Policaji pa ne toliko - ampak so. Tisti z veliko so zame pošteni in vzgojni. Tisti z malo so pa zgolj pobiralci denarja, inkasantje in je prozorno kot bi skozi steklo gledal, da izvajajo po naročilu vlade. Bolj je vlada v kjurcu, bolj policaji na cestah denar pobirajo. To ni prvič, to čutim, odkar vsaj malce spremljam dogajanje v politiki (ki me sicer zelo nič ne zanima, samo boli me, kaj delajo). To je storil Janša med leti 2004 - 2008, potem Bratuškova zelo izrazito, danes izvaja isto Šarec.

Včasih smo imeli raubarje, danes imamo pa policaje.

Če me policaj drapne, ker sem kao prevozil sredinsko črto - pa je bila prekinjena ! , cesta pa prazna in nisem nikogar ogrožal, je zame navaden "raubar"! Ali ona, ko : "izmerili smo na dolžini 480 metrih razdalje, da ste vozili 84 km/h", jaz se pa zavedam, da sem v mestu, da tam vedno so nekje policaji, da je tam še pred nedavnim bila ležeča ovira in omejitev 30 ( :nigladek: , saj bi avto zlomil, če bi peljal preko nje že samo z več kot 50 !), itd, VEM da vozim v mestu, ... bla bla bla, pa mi napiše kazen kot da je njegova pravilna - navaden raubar.

Če nastavijo radar in te čez 200 m ustavijo : "Sral si ga" , je to zame vzgojno.
Če nastavijo radar ter ti čez 14 dni pošljejo zapisnik na dom : "Na tem in tem kilometru ceste si ga sral", se je zgodilo tudi, da niti slike ni bilo priložene (pa tudi če je) - zadeva NI več vzgojna, ampak zgolj polnjenje proračunske malhe. Raubar na delu torej.

Ko mi pa priložnostno Policaj reče, : "Posluš, zaposlil si rizičnega človeka, ta tip ima 5 cm debel dosje samih pizdarij", je pa Policaj. Z veliko. Ker dobim občutek, da me varuje.

Nazadnje uredil moderator:

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Zadnje 4 besede si preberite...
Prvic: kako sta lahko stalno brez sluzbe....a institucije nic ne preverjajo, ce si kaj isceta?
Drugic: obcasno dela...torej lepo izkorisca socialo in bomboncke, nivo si pa dvigne s "obcasno se kaj delam"
Je potrebno biti prijavljen na zavod za zaposlovanje, spremljati oglase za delo, pošiljati prijave, hoditi razgovore od prijav&na predstavitve delovnih mest, ki jih organizira zavod oz se odzivati na tiste oglase, za katere zavod smatra da ustrezajo tvojim zmožnostim.

Jaz sem pri 21ih imel 1600 neto place. Pa vsi sodelavci tudi.
Super da si imel.
Samo še danes ne moreš tega aplicirati na večino dandanašnjih 21 letnikov, kaj šele 20 let nazaj, ko so imeli tako plačo samo direktorji, če malo pretiravam.

Nazadnje urejeno:

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Zdej je sam se vprasanje ali je imel 1600 neto za 176 ur ali z 200 in vec urami...torej z dodatnimi nadurami?

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.526
2.283
113
Se tebi Pbutec zdi pošteno, da so našo družbeno lastnino za katero smo vsi delovno aktivni prispevali, prodali po Jazbinškovem zakonu za ceno enega slabega avta. Danes, pa je to vredno 10x-12x več. Sedaj pa se hvalijo kako imajo nepremičnine v lasti.
Meni se zdi to ok. Ampak iz stališča da so vsaj enkrat ljudje nekaj dobili ugodno. Drugače bi se vse te nepremičnine pobrali tajkuni. Itak so jih vsaj pol preko certifikatov...

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
zakaj ne. poznam nekoga, ki je živel v kontejnerju. sicer je imel hišno, komunalo, elektriko..vse, samo kontejner namesto hiše. verjetno ni problem kontejner, ampak hišna številka?
Vprašanje je, ali je imel naprej kontejner in kasneje pridobil el., komunalo in hišno (in stalni naslov?) ali pa je bila to le začasna rešitev ob npr. rekonstrukciji obstoječega zidanega objekta in je vse našteto imel že prej.
Uradno in legalno mislim da ne.
Verjetno se pa da malo po domače, npr. da dobiš v najem nek plac blizu kakega kmeta, ki ti spotoma "posodi" še elektriko vodo in greznico, imaš pa nekje prijavljeno stalno prebivališče (pri klošarjih :sprasujemse:), začasno pa magari pri "dobrem" kmetu.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
kolikor vem se da, imam primer blizu. prav tako sem gledal en intervju na siolu kako sta 2 iz okolice MBja naredila iz konternerjev.
ampak na koncu nekako prideš do zaključka da je cena tam tam če moraš vse tako kot za normalno bajto

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Pa saj tiste hiše kao iz kontejnerjev, imajo samo tak izgled. V resnici gre za nosilno konstrukcijo, ki nima osnove na kontejnerjih. Pa gre za zahtevni objekt z vso projektno dokumentacijo in ostalimi papirji.