saj kontejnerji so recimo tudi vrtci... kar nekaj jih je takih sigurno imajo tudi hišno številkoProblem kontejnerv itd je da so to v osnovinpremicni objekti kako bos ti na prrmicnioobjekt dal hisno strvilko?
socializem kot tak sigurno ni življenski posledično tudi ni zdržal in ne nehaj že tupit s tem Titom. Zakaj je Jugoslavija lahko obstajala? ker je imela miljarde pufov, ki so jih občasno odpisali...Naj dodam, da se bova razumela :
Jaz ne govorim, kaj je prav in kaj ni. Jaz govorim, kaj je življenjsko. Tisto kar je "življenjsko", je pa preizkušeno skozi zgodovino in ne zgolj skozi en sam sistem, kot ga pravkar doživljamo.
Upam si trditi, da je bil prejšnji, "Titov" sistem za življenje mnogo zdržnejši, kot pa tale. V tistem, prejšnjem, si se npr. smel zadolžiti do zgolj 1/3 dohodkov, socialni minimum je moral ostati nedotaknjen. Danes si nekateri tule želijo ameriškega načina, kjer naj bi vsak posameznik se sam prosto dločal, koliko se bo kreditiral, ali koliko socialnih prispevkov si bo ob plači prišparal za starost itd.
Kdo pri zdravi pameti si dovoli pričakovati, da bo zgolj povprečen človek pravilno gospodaril s svojim denarjem? Imamo pa vsaj pol populacije, ki so pa ... podpovprečni. Žal. Niso izobraženi, niso imeli možnosti, življenje jih je pahnilo nekam ...
Brezveze. Socialo je treba zelo previdno krmariti. Sedaj po 30 letih divjega bi pa nenadoma zategnili uzde in dvema tretjinama prebivastva onemogočili perspektivo? Saj - tu se je nekomu utrgalo!
Najprej plače dvignimo, da bo lahko vsak ki se pravkar razbije na cesti, lahko deležen polne oskrbe ali upokojenskega doma po domače, potem se pojdimo, kako bomo regulirali viške denarja.
Ni možno.No debata je, kako stalno bivati v potencialno premičnem domu? Niti ni važno kakšnem.
Ja pac nocen siht...sej ponoc ti dela mobilni telefon ane?
V čem je pa kapitalizem po tvoje drugačen od tega kar si zapisal?socializem kot tak sigurno ni življenski posledično tudi ni zdržal in ne nehaj že tupit s tem Titom. Zakaj je Jugoslavija lahko obstajala? ker je imela miljarde pufov, ki so jih občasno odpisali...
in ko si tako pameten dvigni plače svojim ljudem za 100% ter stran glej ko ti bodo orodje in robo iz delavnice jemali zato, da bodo popoldan fušali
Potem pa šenkaj bajto in ne pehaj za dobrinami in kešom.socializem ni življenjski zato ker je življenje kapital. drugega danes večina ne vidi.
Ne cist tehnicno podrocje, upravljanje s centralami in baznimiSe razume. Sem mislil, da si bil zaposlen kje v kaki stacuni operaterja
Potem pa šenkaj bajto in ne pehaj za dobrinami in kešom.
Netko, vrtci v kontejnerjih so ZAČASNI (za instant resitev prostorske stiske...) Pa največkrat postavljeni na zemljscu ob obstojecem vrtcu...
Lahko mi pa posljes primer vrtca iz kontejnerjev (pa ne arhitekturni izgled kontejnerja) ki stoji kot popolnoma samostojna enota s svojo hisno številko itd kot fiksni objekt ne mobilni in ni samo "prizidek".
Netko, vrtci v kontejnerjih so ZAČASNI (za instant resitev prostorske stiske...) Pa največkrat postavljeni na zemljscu ob obstojecem vrtcu...
Lahko mi pa posljes primer vrtca iz kontejnerjev (pa ne arhitekturni izgled kontejnerja) ki stoji kot popolnoma samostojna enota s svojo hisno številko itd kot fiksni objekt ne mobilni in ni samo "prizidek".