KSZ: dajte se eni raje ukvarjat sami s seboj kot pa s socialo!
Lačni sitemu ne verjame, siti lačnemu pa še manj.
Jebo vas ljubljanski pašaluk!
Lačni sitemu ne verjame, siti lačnemu pa še manj.
Jebo vas ljubljanski pašaluk!
Kakšno GD za enostaven objekt? Hočeš rečt nezahteven?Zato ker tudi na križišču ne more vsak "lajbek" prometa usmerjat, pa recepta za zdravilo ti tudi ne more kar vsak napisat. Zakaj bi bilo gradbeništvo izjema?
Pa ne mislit, da smo zaradi tega kaj dražji od tistega "projektanta", ki copy-paste dela projekte za hiše, štempla mu en tretji, vlaga pa stranka sama.
Aja "jebemo" pa UE, ker imajo o GD pravico odločati osebe s "srednjo komercialno" in izpitom iz upravnega postopka. Pravkar en tak primer na Gorenjskem. GD za enostaven objekt - 15 dni za obvestilo o nepopolni vlogi (vse popolno, obvestila ni), v 60 dneh od popolne vloge potrebno izdat GD - nas po 75 dneh obvesti referentka da bo klicala stranke v postopku (ki jih ni) in to 50 dnjih, od tega 30 izseljencev in mrtvih.
Pa gužve z Dolenjske tud ni Hanzi anede. Hanzi ne seri. Sedanja kripa je dobesedno razpadla, usedla se je zadaj na asvalt in švasat se en da več nič, kar sem ti tud napisal, sam ti brat ne znaš. In krip za 500 EUR je kokr češ, ta za dva je pa sosedova, ki je v precej spodobnem stanju.Aja, kredit 2 Jurja za staro kripo ki je lahko slabša od njegove sedanje bo plačeval z lahkoto?
Si jo naj kupi pa za 500!
Izkušnja pred kratkim. Avto za 150 evrov je kupil kupec z Q8. Za vožnjo! Vsaj tako mi je rekel, pa ni mi deloval kot nateguni s celjskega ki so ponujali 50 evrov za kolektor z lambdo in katalizator
Nisem ti odgovori, ker se to v našo (konkretno našo) korist sigurne ne dogaja. Smo pa tečni kot podrepne muhe takoj ko nastopi datum, da bi morali dat kaj od sebe. Če jih tri mesece noben ne povoha, si mislijo, da se ti že ne mudi in lahko počakaš kakega "prijatla".Še vedno nisi odgovoril zakaj uradniki v vašo korist zalagajo dokumentacijo?
Nisem nikjer govoril o plačilih (mogoče podkupninah?) izven sistema. Gre le za strokovnost in doslednost. Verjetno težko dojamete, da se da kaj naredit vsaj približno v rokih, ki so določeni z zakonodajo in za to ni potrebno "mazat".Saj je napisal. Treba je plačat. Ker niti gradbenik(pa ne s triletno šolo iz Kosova) ne zna dobiti razširitve zazidljive zemlje na kmetiji staršev za.prizidek.
Čez cesto pa se veselo zidajo novogradnje. Ker je pač nekdo plačal.
Nekkdo je zemljo kupil po 50, prodal pa po 200. Potem je pac lahko plačal.
In potem se pizdimo čez visoke cene. Seveda če grejo pa cene čez "noc" x 4. Pa že tisti ki jo je po 50 prodal jo je po 10x cene travnika prodal.
In potem politiki vpijejo kako dragocena je kmetijska zemlja. Ja ves de...
Sem že prav napisal - enostavni objekt po klasifikaciji, za katerega pa je skladno s prostorskimi akti potrebno pridobiti soglasja, oz. projektne pogoje in zato se izda GD.Kakšno GD za enostaven objekt? Hočeš rečt nezahteven?
Jaz sem pri 21ih imel 1600 neto place. Pa vsi sodelavci tudi.
Problem je v tem, da primanjkuje 10.000 takih stanovan za tak sistem, kot bi ga ti imelj. Po trenutni ureditvi pa še na teh malo stanovanjih kar jih je, verjetno vsaj polovico zaseda tak folk, ki ni (več) upravičen do njih.In zakaj bi delali razlike med dobitniki neprofitnih stanovanj?? Prijavit bi se moral lahko vsak, razlika bi bila samo v višini najemnine. Saj vendar vsi plačujemo iste davke. Ali ne? Tisti z višjimi plačami še celo več, če sem malo ciničen. Tisti, ki zaslužiji 2x po 1500€ bi imeli najmnino 350€, tisti z 2x minimalno, pa 100€. V čem je tu problem?
Mobilni operater, v javnem sektorju sem se zaposlil kasnejeKaj si pa delal, ce ni skrivnost? Javni sektor, ne?
Ukinitev NUSZ, uvedba davka na nepremičnine, olajšava pri tem davku pa del plačanega davka na kapitalske dobičke (po domače davek na najemnino).Pa država naj začne malo red delat. Koliko je praznih stanovanj v Sloveniji? Za vsako prazno stanovanje oz. za vsako v katerem lastnik ne prebiva nabit davek, da ga bo z veseljem oddajal. zakaj rabi človek več stanovanj? Zato, da ga lahko oddaja in se masti na račun revežev!