Krediti po 1.11.2019

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
KSZ: dajte se eni raje ukvarjat sami s seboj kot pa s socialo!

Lačni sitemu ne verjame, siti lačnemu pa še manj.

Jebo vas ljubljanski pašaluk! :mad:

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Saj je napisal. Treba je plačat. Ker niti gradbenik(pa ne s triletno šolo iz Kosova) ne zna dobiti razširitve zazidljive zemlje na kmetiji staršev za.prizidek.
Čez cesto pa se veselo zidajo novogradnje. Ker je pač nekdo plačal.
Nekkdo je zemljo kupil po 50, prodal pa po 200. Potem je pac lahko plačal.
In potem se pizdimo čez visoke cene. Seveda če grejo pa cene čez "noc" x 4. Pa že tisti ki jo je po 50 prodal jo je po 10x cene travnika prodal.
In potem politiki vpijejo kako dragocena je kmetijska zemlja. Ja ves de...

Nazadnje urejeno:

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.988
9.531
113
Zato ker tudi na križišču ne more vsak "lajbek" prometa usmerjat, pa recepta za zdravilo ti tudi ne more kar vsak napisat. Zakaj bi bilo gradbeništvo izjema?

Pa ne mislit, da smo zaradi tega kaj dražji od tistega "projektanta", ki copy-paste dela projekte za hiše, štempla mu en tretji, vlaga pa stranka sama. ;)

Aja "jebemo" pa UE, ker imajo o GD pravico odločati osebe s "srednjo komercialno" in izpitom iz upravnega postopka. Pravkar en tak primer na Gorenjskem. GD za enostaven objekt - 15 dni za obvestilo o nepopolni vlogi (vse popolno, obvestila ni), v 60 dneh od popolne vloge potrebno izdat GD - nas po 75 dneh obvesti referentka da bo klicala stranke v postopku (ki jih ni) in to 50 dnjih, od tega 30 izseljencev in mrtvih. :bonk:
Kakšno GD za enostaven objekt? Hočeš rečt nezahteven?

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.988
9.531
113
Aja, kredit 2 Jurja za staro kripo ki je lahko slabša od njegove sedanje bo plačeval z lahkoto?
Si jo naj kupi pa za 500!
Izkušnja pred kratkim. Avto za 150 evrov je kupil kupec z Q8. Za vožnjo! Vsaj tako mi je rekel, pa ni mi deloval kot nateguni s celjskega ki so ponujali 50 evrov za kolektor z lambdo in katalizator
Pa gužve z Dolenjske tud ni Hanzi anede. Hanzi ne seri. Sedanja kripa je dobesedno razpadla, usedla se je zadaj na asvalt in švasat se en da več nič, kar sem ti tud napisal, sam ti brat ne znaš. In krip za 500 EUR je kokr češ, ta za dva je pa sosedova, ki je v precej spodobnem stanju.

Jasno?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Še vedno nisi odgovoril zakaj uradniki v vašo korist zalagajo dokumentacijo?
Nisem ti odgovori, ker se to v našo (konkretno našo) korist sigurne ne dogaja. Smo pa tečni kot podrepne muhe takoj ko nastopi datum, da bi morali dat kaj od sebe. Če jih tri mesece noben ne povoha, si mislijo, da se ti že ne mudi in lahko počakaš kakega "prijatla".

Saj je napisal. Treba je plačat. Ker niti gradbenik(pa ne s triletno šolo iz Kosova) ne zna dobiti razširitve zazidljive zemlje na kmetiji staršev za.prizidek.
Čez cesto pa se veselo zidajo novogradnje. Ker je pač nekdo plačal.
Nekkdo je zemljo kupil po 50, prodal pa po 200. Potem je pac lahko plačal.
In potem se pizdimo čez visoke cene. Seveda če grejo pa cene čez "noc" x 4. Pa že tisti ki jo je po 50 prodal jo je po 10x cene travnika prodal.
In potem politiki vpijejo kako dragocena je kmetijska zemlja. Ja ves de...
Nisem nikjer govoril o plačilih (mogoče podkupninah?) izven sistema. Gre le za strokovnost in doslednost. Verjetno težko dojamete, da se da kaj naredit vsaj približno v rokih, ki so določeni z zakonodajo in za to ni potrebno "mazat".
Kar pa se sprejemanja prostorskih planov tiče pa je pač tako, da nekdo mora plačat strokovne podlage - meni je logično da jih investitor.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Ja strokovne podlage, zato da je cel VIČ pod vodo.....
Na Viču se lahko kleti delajo. Bodo škodo zaradi poplav plačali "strokovnjaki ja pa jade, lastniki sami preko zavarovanj.
KOt je nekdo omenil, neki "komericalisti" z izpitom iz upravnega postopka vodijo te postopke po občinah. KOt je bil projektant in hkrati nadzorni ob asfaltiranju lokalne ceste strokoven in vztrajal, da se v ovinku nagib ceste naredi na zunanjo stran proti 1 meter globoki kanaleti.... Boli njega organ, saj se ne bo on jahal po kanaleti v primeru snega, ko bo poskušal priti po nespluženi cesti na vrh klanca. Njemu to "pravilnik" za to kategorijo vaške ceste dopušča in ne bo ceste "lomil" pred in za ovinkom.
Domačija staršev je po lokacijski informaciji tudi na poplavnem območju in ne smem kleti delat, pa čeprav bi v primeru poplave pri hiši, v ljubljanski kotlini samo najvišje stolpnice v LJ gledale iz vode..... dozidat pa tudi ne smem, ker je že sedaj FZ previsok glede na velikost zazidljive parcele. Da pa so mi velikost zazidljive parcele povečal za nekaj 100m2 ob obstoječi hiši, sem si pa prej ženo našel in otroke naredil in odšel.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
kalbo: nič drugega kot to ti želimo povedat, da nas skrbi za tvojega soseda al znanca, kako bo odplačal 2 jurja kredita, v enem letu, če nima ta momemnt jurja nekje v stunfu ali pa vsaj nekega limita na banki....
Ker kot zakleto, jutri bo še žena sesula avto, pa pralni stroj bo crknil.... poleti so bili pa dva tedna v "egiptu na morju" all inclusive.... ker je bilo ceneje kot hrvaška. ( pa jih je kljub temu stalo več kot sedaj sosedov avto.
poznam jaz take ljudi in jim ne mislim potuhe dajat in jim kimat.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Ne mi mešat starih podlag in na novo predlaganih. Vič veš da je večplastna zgodba in marsikaj velja še iz časov pred J obvoznico in "besno" pozidavo barja. Če vsega tega nebi bilo + še ostalih zgrešenih graden nad in dol vodno problemov s poplavami nebi bilo, ali pa bi bile zelo majhne.

Pa da pojasnimo: klet lahko s primernimi ukrepi gradiš tudi "v jezeru", tako kot lahko hišo zgradiš v plazu ali stolpnico na triglavski severni steni - vprašanje je ali je to ekonomsko upravičeno.

Da so ti stavbno/gradbeno zemljišče povečali ob hiši je nekdo dal predlog - očitno nisi ugovarjal v postopku. ;)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Predlog sem dal sam, samo trajalo je tako dolgo (skoraj desetletje ) , da sem se odselil. Mal mi je žal da nisem na črno prizidka naredil in potem "legaliziral" ampak...
Sem dal tudi predlog, da naj kar izbrišejo okoli 100m 2 zazidljive zemlje v 3-5m pasu ob reki/potoku. kaj lahko tam zidam, razen to da je bil davek/vrednost zaradi tega ohoho višji?
Ko pa sem rekel da naj celo parcelo spravijo v zazidljivo ( slabega jurja m2) pa so rekli da to pa ne, ker nimam poti do tja urejene, pa....
So potem enkrat potiho brez pisnega predloga umaknili tisto zazidljivost. pa čeprav je desno od parcelo poslovna "cona", levo pa stanovnjska gradnja.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.806
829
113
toti Maribor
In zakaj bi delali razlike med dobitniki neprofitnih stanovanj?? Prijavit bi se moral lahko vsak, razlika bi bila samo v višini najemnine. Saj vendar vsi plačujemo iste davke. Ali ne? Tisti z višjimi plačami še celo več, če sem malo ciničen. Tisti, ki zaslužiji 2x po 1500€ bi imeli najmnino 350€, tisti z 2x minimalno, pa 100€. V čem je tu problem?

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
In zakaj bi delali razlike med dobitniki neprofitnih stanovanj?? Prijavit bi se moral lahko vsak, razlika bi bila samo v višini najemnine. Saj vendar vsi plačujemo iste davke. Ali ne? Tisti z višjimi plačami še celo več, če sem malo ciničen. Tisti, ki zaslužiji 2x po 1500€ bi imeli najmnino 350€, tisti z 2x minimalno, pa 100€. V čem je tu problem?
Problem je v tem, da primanjkuje 10.000 takih stanovan za tak sistem, kot bi ga ti imelj. Po trenutni ureditvi pa še na teh malo stanovanjih kar jih je, verjetno vsaj polovico zaseda tak folk, ki ni (več) upravičen do njih.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.806
829
113
toti Maribor
Pa država naj začne malo red delat. Koliko je praznih stanovanj v Sloveniji? Za vsako prazno stanovanje oz. za vsako v katerem lastnik ne prebiva nabit davek, da ga bo z veseljem oddajal. zakaj rabi človek več stanovanj? Zato, da ga lahko oddaja in se masti na račun revežev!

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
No dajmo malo teoretizirat kako bi to lahko počeli mi po tujem vzoru:
A najem: državni/občinski domeni bi moral biti izključno socialni program - kdor si ne more privoščit primernega stanovanja za najem naj dobi "socialni" najem pod strogo kontrolo. Kdor ne izpolnjeje pogojev za socialno najemnino pa je v tržnem (pa ne slovenskem divje-tržnem) najemu in naj plačuje tržno najemnino. Z izgradnjo veliko "socialnih" stanovanj, se prag za tako stanovanje viša - tržne najemnine pa padajo! Če je ratalo od 1970 - 1985 zgraditi cela naselja, ne vem zakaj nebi sedaj.
B nakup: država/občine naj vodijo aktivno stanovanjsko politiko s subvencioniranjem prve pridobitve primernega stanovanja. Bodisi z gradnjo in prodajo naprej brez velikih dobičkov ali s finančnimi subvencijami po modelu Avstrije (fiksni znesek + obrestna mera).

• Všeč mi je
Reactions: zakon

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Pa država naj začne malo red delat. Koliko je praznih stanovanj v Sloveniji? Za vsako prazno stanovanje oz. za vsako v katerem lastnik ne prebiva nabit davek, da ga bo z veseljem oddajal. zakaj rabi človek več stanovanj? Zato, da ga lahko oddaja in se masti na račun revežev!
Ukinitev NUSZ, uvedba davka na nepremičnine, olajšava pri tem davku pa del plačanega davka na kapitalske dobičke (po domače davek na najemnino).

IN ŠE ENKRAT: trg se bo normaliziral ko bo ponudba rahlo višja od povpraševanja - torej v LJ zaradi "decentralizacije" še naslednjih 5 jankovičevih mandatov ne!