Kraje fotk

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
sej razumem kaj hočejo povedat
smile-1.gif

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Citat:
Uporabnik Huggy_Bear pravi:
1. 2. 3. daš zastojn potem pa začneš kasirat.

Ja, veste, 4. slikce pa ne rabimo več, mamo že enga drugega fotografa...
Point - tisti, ki je že kdaj dobil tvojo fotko zastonj, ti nobene ne bo nikoli kupil. Tako da ko ustvarjaš svoj renome, pazi komu daješ fotke. Če bi rad kdaj temu prodal, potem mu je ne daj zastonj.

Pa to ne velja samo za fotke. Ne vem koliko spremljate POTN, bocaj je v G&N delu vedno objavljal krasne fotke. Zdaj pa je še naredil 17 minutni filmček, ki kaže komplet foto session. Opremo, nastavitev, postavitev, skratka vse pojasni. Poskuša ga prodati za astronomsko ceno $4.95.
rolleyes-1.gif
Nenadoma so se pojavili komentarji, "zakaj pa zdaj kr naenkrat hoče zaračunat za to kar je prej delal zastonj." Eden, posebej genialen komentar je bil "poglej Strobista, kok ma koristne vsebine, vse zastonj." Pozabi pa omeniti, da Strobist svoj DVD prodaja za $139... (pa ne trdim, da DVD ni vreden svoje cene!)

Kot vidiš, se žal moram strinjati z vsemi "črnogledimi". Toliko bolj, ker sem na drugi strani bankovca - sam delam v marketingu podjetja in dobro vem, da je za vsak evro treba premisliti, zakaj se ga zapravi. Sploh, ker je težko dati otipljive rezultate reklamnih kampanj. In ravno sedaj ko gremo v novo kampanjo, v oglasih bodo "naši kupci", ki bodo razlagali kako so zadovoljni, ker imajo naš izdelek
cheer.gif
,

imamo tri možnosti:
1. najamemo profi fotografa, modele, lokacije in naredimo fotke za nekaj tisoč evrov.
2. najamemo mene in/ali mojo sodelavko kot fotografa, na zastonj lokacijah pofotkava dejanske kupce zastonj, ker se jim bo fino zdelo da bodo v reklami (strošek prevoz, par dni ne bova delala svojega dejanskega dela - 500 do 1000€)
3. z iStockPhoto kupimo 5 fotk za kakih 100€ (za A4 tisk ne moreš kupiti ravno 800x600, 72dpi fotk)
smirk-1.gif

No, vsi vemo, katera varianta bi dala najboljše oglase (in za katero se jaz borim z mlini na veter) ter katero varianto bomo (smo delno že) izbrali.

Pa ne mislit, da jaz kaj služim od fotografije. Objavljen sem bil že v Financah, raznih mednarodnih specializiranih revijah, vse v okviru šihta. Imam drug poklic, fotografija je hobi in si zato lahko privoščim zastonj slike.

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
evo zdaj da vas malo "potolažim" hehe. glih se z to kanadsko firmo dogovarjam za neko plačilo za fotografijo ki jo bodo objavili v katalogu, tako da nisem eden izmed tistih ki podarja slike hehe
smile-1.gif
. meni ostanejo vse avtorske pravice, in tudi podpišejo me pod sliko.

Nazadnje urejeno:

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
pa imamo še en medsosedki spor. hrvaška revija KLIK je objavila mojo sekvenco, brez da so me podpisali kljub temu, da jim je oseba ki izvaja trik in je na sliki povedala da me MORAJO podpisati. mater jim hrvatom. predvčeraj sem jim že pisal pa še nisem dobil odgovora.
"pogajanja" za odkup te slike čez lužo v kanadi pa že dobivajo zaključek, samo za fiksno ceno še moremo dorečti.

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
sem jim napisal, da zahtevam opravičilo in ponovno objavo ali pa denarno odškodnino
smile-1.gif

v kanado pa mislim da bo tak okoli 200€ ... bom poročal ko bo vse končano
smile-1.gif

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
evo zaj pa je že vse uradno v par dneh bo na mojem računu. trenutno bojo nakazali 100€ zato kar majo fotko na spletni strani. če pa se bodo določli da jo bodo uporabili v katalogih in njihovih pulikacijah (kar je zelo verjetno) pa mi bodo nakazali še 300€ oz. pač v nekje v tej vsoti.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.252
6.087
113
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
tako je bilo v press releasu založbe Dallas, na 24ur.com in še marsikje, danes pa odprem InDirekt, zagledam prav to fotko ob novici "Romanova bobnarska klinika", na fotki pa napis Foto: Arhiv.
lahko js mal zbrcam te qurčeve InDirektovce?
Indirekt se združuje z brezplačnikom Dobro jutro

"Časnik Indirekt jutri izide zadnjič, potem pa se bo združil s tedenskim brezplačnikom Dobro jutro"