Kraja, tracker

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.963
6.852
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Zakaj pa mora VIN biti na od zunaj vidnem mestu?
Mah saj če na tak način pridejo do original ključa, potem jim najbrž tudi preko registrske številke tablice ne v bilo težko.lriti do VIN stevilke avta.

Čeprav sem že videl človeka ki je iz tega razloga skril VIN številko pod šipo spredaj. Koliko pa to razlog za odvrnitev od kraje pa ne vem.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.273
7.183
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
A lahko pokrijem VIN al mi bo kdo jokal zaradi tega?
Lahko ga pokrijes, je pa opcija da na kaki mejo zadevo malo bolj preverijo. Namrec nekateri modeli imajo visible VIN nekateri pa ne kljub temu da imajo predpripravo na sipi... in nekateri policisti (sploh na meji) vedo da bi npr moral imeti visible VIN. Ampak razlozis zakaj je prekrit in je zadeva resena.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.700
772
113
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
IN je imeti prevezan OBD prikljucek in je problem resen

Edit: pri vecini... pri ostalih pa kljucavnica na volan in menjalnik

Ne bodi naiven no, se pa priključiš kjer koli mimo OBD konektorja na kable, to, da si prevezal kable te reši samo onih najbolj neumnih lopovov, ostali pa s testerjem najprej preverijo komunikacijo ..... BTW, ali veš kje vse je OBD kablovje lahko dostopno, pa ni neka znanost se priklopiti gor mimo konektorja.

BMK, imam login kodo za motorni ECU zamenjano - ni šanse, da mi skineš WFS, razen z demontažo ecuja in BDM postopkom (varovalni vijaki)

Slabo, ali veš, da se po Italiji kradejo vozila tako, da ti na rdeči luči uleti tip z pištolo in .........

......... če je alarm v avtu zelo profi, samo dvigneš roke , ne narediš prav nič, da ne bi ofgrožal svojega življenja in izstopiš in vozilo prepustiš ...... no avto se bo pa vseeno po 200 m sam ustavil in sprožil alarme .......

..... dobri custom alarmi so tudi več stopenjski, celo GPS imajo lahko ne samo eden, je pa eden ki se res hitro najde ....
wink-1.gif
.

.... da ne omenjam tudi aktivnih alarmov, ko po vlomu fizično onesposobijo vlomilca, če je kak srčen bolnik lahko celo podleže in obvestijo lastnika, da uleti z enim kijem za basebal...., skratka koliko denarja toliko zaščite .......
zmaga.gif

Je pa pošteno, da so lopovi obveščeni .... npr modra led dioda z značilnim načinom utripa mnogim profičem pri nas pove, bejž dok še lahko......
uf-1.gif

• Všeč mi je
Reactions: Marxon

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.963
6.852
113
pri taščici
Na kitajskem narocil najbolj "znani" gps tracker GF 07.
Ustavi se ze pri app.
App je samo naziv v latinici, potem so grabljice, xe pa kliknes prenesi pa dobis se opozoroilo da ni varno..
Kaj zdaj?
App je xtgps.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.636
2.580
113
Sva že dva. S tem, da sem to probaval pred 10 leti +
Vrži stran!
Glede na cena si izberi kaj spodobnega.
AirTag?

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.231
503
113
ali obstaja gps bloker, ki dela samo par cm? da bi ga lahko dal čist zraven naprave. da mi ni treba odpirat naprave in cvikat žive. pa da mi ne blokira na telefonu 1m stran:)

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
Resna stvar je monimoto
Govoriš iz prakse? Motita me dve stvari:
- da je subscription based (49 USD na leto),
- 24 mesecev delovanja (2 litijevi AA bateriji) oz. 12 mesecev delovanja (3,7V 900mAh baterija).
Jaz imam recimo že nekaj let TK915, aplikacija deluje brez težav, deluje s poljubno SIM kartico, baterija je 3,7V 7800mAh in drži cca. 3 mesece. Seveda je odvisno od tega, ali ti lokacijo pošlje 1x na dan, 1x na uro ali v živo. Zato ne verjamem, da monimoto deluje 2 leti (niti 1 leto) in lokacijo pošilja tako pogosto, da ti to v primeru kraje res koristi. Lokacija, stara nekaj ur (da ne rečem 1 dan), ni vredna prav veliko.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.598
1.501
113
Baterije 2xAA drzijo eno leto. Dela brezhibno ze 2 leti. Narocnina se pac placa, prvo leto sem imel zastonj v ceni.

• Všeč mi je
Reactions: Slick

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
Baterije 2xAA drzijo eno leto. Dela brezhibno ze 2 leti. Narocnina se pac placa, prvo leto sem imel zastonj v ceni.
Tole piše v uporabniškem priročniku:
"*The operation time will vary depending on usage of the device. Each set of batteries should give you up ~ 500 location pings."
Sklepam, da to pomeni ali redno javljanje cca. 1x na dan ali pa standby in lokacija samo na zahtevo.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.598
1.501
113
Seveda, standby je nonstop. Kaj pa naj mi javlja, ce vem da je v garazi. Sprozi se samo ce se premakne brez foba v blizini. Nato sledi tel klic in pa alarm prek appa, kjer nato se odlocis ali ugasnes alarm, ali naj gre v live tracking ali pa naj se javlja periodicno...

• Všeč mi je
Reactions: Slick