Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
Če nima kakšne prav posebne izvedbe glave, v kar sicer dvomim, dobiš nadomestno glavo v vsakem merkurju oz. M tehniki.
Cena pa pod 20€.
Te zadeve dobiš ne samo v omenjenih trgovinah, ampak v vsaki trgovini, kjer prodajajo kmetijske/vrtne zadeve......Teh je pa ogromno.
Se pa kr mal smejim, ko berem razmišljanja in študije nekaterih koscev. Npr... "kupi dve, da boš imel eno za rezervne dele". Torej po tej logiki, se prva pokvari, potem pa drugo novo razšraufaš, pa daš nove dele na staro nitkarco
Vprašanje, katero laksarico naj si nekdo kupi je težko vprašanje za tistega, ki naj bi odgovoril in neumno vprašanje od tistega ki sprašuje. In to zato, ker laksarica se kupuje glede na potrebe. Potrebe so pa površina košnje in velikost trave. Kolk se kosilnica uporablja. Kakšen je teren,.....itd itd. Za nekoga je 10 cm trava velika.... nekdo ne gre kositi, če ni vsaj pol metra velika. Doma, za zelenico, kjer je gosta trava spet ne pride v pošten neka xyz nikarca, ker dobesedno čakaš, da se bo steblo trave prevrnilo, ne da bi še odrezalo. Zakaj to pišem? Zato, ker sem že večkrat videl, kako je s tem. Npr. Tip kupi laksarco za ... 70€. Da malo okol vogalov pokosi. Prvič mu je uspelo, s tem da je šel že meni pošteno na živce, ko je ropotal in vrtel nitko na mestu, da je sploh kaj odrezalo. Drugič, je takoj na začetku se začelo šraufanje. Ne vem kaj... islim da je okol glave nekaj šaril. (se nisem hotel vmešavati, čeprav mi je odnesel cel arzenal orodja, ki sploh ne vem, kaj bi ga lahko uporabljal). Nekak je le uspel pokositi. Tretjič je po nekaj sekundah nitkarca dobesedno razpadla. Od glave, do mašine. Plastika je kar odpadala, se topila...itd. 70€ boljše da je zapil al pa babi dal, za šminko.
Naslednjič sem videl fante iz velikega mesta, ki so prišli pomagati prjatlu pokositi od stare mame parcelo. Pohvale vredno. Ampak.... pri 5-6 kosilnicah je ena delalo, dokler ni laksa zmanjkalo...potem pa študija menjanja laksa. 2ali 3 so se razpadle (bau bau varianta).... itd itd. No .. nekako jim je le uspelo. Namesto 1 ure... pač cel dan.
Kako smo jim pa preprečili, da z motorko žagajo, pa ni za v to temo.
Zato pravim, da laksarice znanih firm Jonsenred, Stihl, Kawasaki, Husqvarna..... ktera še?? ... je že dobra za kakšna manjša košenja okoli 200€ naprej.
V Brezovici je trgovina Rotar in dobavlja za kar nekaj proizvajalcev rezervne dele. Tako da, kar je tam, je zagotovljen tidi rezervni del.
Tretja varianta, kopiš laksarico za ena in polkratno uporabo, potem pa smeti.
(pa pri vseh variantah moraš znati vsaj malo kositi)